Un cioban a sunat de mai multe ori la 112 și a anunțat că îl fugărește un urs. Așa l-au găsit polițiștii când s-au dus să-l salveze

Publicat: 12/07/2023 | 10:36
Un român a sunat la 112 pentru că ar fi fost fugărit de urs / Foto:Pixabay

Să vezi și să nu crezi! Un cioban, în vârstă de 43 de ani, din Bălţăteşti, județul Neamț, a avut parte de o experiență inedită. Bărbatul s-a făcut criță și a început să sune la 112, pe motiv că-l fugărește un urs. Oamenii legii au plecat în căutarea lui, însă ce să vezi? Era de negăsit. 

Un bărbat, în vârstă de 43 de ani, s-a îmbătat mangă și a început să sune la 112, pe motiv că-l fugărește un urs. Ciobanul le-a spus oamenilor legii că s-a rătăcit într-o pădure, iar de fiecare dată când vorbea cu aceștia, le dădea o altă locație. În cele din urmă, autoritățile au dat de urma „victimei”. Și ce să vezi? Acesta era beat criță și pus pe fapte mari. Din fericire, nu se afla în pericol.

CITEȘTE ȘI: CRUZIME DE NEÎNȚELES ÎN ARGEȘ! UN ȘOFER A VRUT SA LOVEASCĂ O URSOAICĂ ȘI PUII ÎN TIMP CE MERGEA PE TRANSFĂGĂRĂȘAN

Ciobanul a fost amendat de poliţişti după ce a sunat la 112 şi a anunţat că s-a rătăcit în pădurea din comună, după ce ar fi fost fugărit de un urs, a anunţat, marţi, IPJ Neamţ. „Bărbatul a revenit cu mai multe apeluri, comunicând de fiecare dată altă locaţie. În urma activităţilor investigative desfăşurate de poliţişti, bărbatul aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a fost identificat în localitatea Crăcăoani, acesta nefiind într-o situaţie de pericol”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, inspectorul Ramona Ciofu.

CITEȘTE ȘI: FEMEIA A CREZUT CĂ A ADOPTAT UN CÂINE, DAR ÎN CÂTEVA LUNI AU AVUT PARTE DE ȘOCUL VIEȚII. CE ANIMAL AVEA, DE FAPT, ÎN LOCUINȚĂ

Cât e amenda dacă suni la 112 nejustificat

Toți românii trebuie să știe că apelarea nejustificată la numărul unic de urgență – 112 – poate aduce sancțiuni uriașe. Amenda pentru apelare abuzivă este de la 1.000 de lei la 2.000 de lei, sau poate fi înlocuită cu prestarea de la 100 la 200 de ore de activități în folosul comunității. Nimeni nu trebuie să sune la 112 dacă nu este într-un real pericol. Toate alarmele false ori glumele sunt amendate pe măsură. În acel timp, altcineva poate fi salvat.

Săvârșirea din nou a contravenției în interval de un an de la aplicarea sancțiunii se sancționează cu amendă de la 2.000 de lei la 4.000 de lei sau cu prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității”, transmit autoritățile.

În cazul persoanele cu deficiențe de auz sau de vorbire, acestea au la dispoziție un număr special la care pot solicita ajutor în situații de urgență. Acest serviciu este gratuit, prin SMS 113. Și apelarea nejustificată la acest număr se sancționează.