Un preot a fost arestat, după ce a cerut 100 de euro pentru o înmormântare. Reacția categorică a Papei Francisc: „Biserica nu e supermarket!”

Publicat: 26/10/2023 | 17:03
Un preot a fost arestat, după ce a cerut o sută de euro pentru a oficia o înmormântare / sursă foto: Colaj Unsplash

Un preot a ajuns în atenția autorităților, după ce a cerut 100 de euro pentru o înmormântare. Bărbatul, pe numele său Don Vincenzo Cafra, din Italia, este nevoit, acum, să se justifice în fața instanței. Cazul nu a rămas fără ecou, iar printre cei care au ținut să transmită un mesaj clar se numără și Papa Francisc, liderul Bisericii Catolice. Detaliile se află mai jos, în articol.

Don Vincenzo Cafra, parohul Bisericii Madre Di Sortino (Siracusa, Italia), a ajuns în atenția oamenilor legii, după ce a cerut 100 de euro pentru a ține o slujbă de înmormântare. Preotul italian a fost arestat, iar în fața instanței va trebui să justifice, acum, motivul pentru care a cerut bani.

Vezi și CE SALARII AU PREOȚII DIN ROMÂNIA ACUM, ÎN 2023. CÂȚI BANI ÎNCASEAZĂ LUNAR, DE FAPT

Papa Francisc, mesaj clar, după ce un preot a fost arestat: „Biserica nu e supermarket”

După ce a pretins un bun material din partea familiei decedatului, preotul a fost reclamat la poliție. Acest caz a fost discutat și la Vatican. Papa Francisc, liderul Bisericii Catolice, a precizat faptul că serviciile sacramentale, practic, nu ar trebui să aibă o „listă de prețuri”. De altfel, Episcopul Romei susține că, practic, „Biserica nu este supermarket”.

„Este dureros să găsești „lista de prețuri” a serviciilor sacramentale în unele birouri parohiale, cum ar fi într-un supermarket. Fie Biserica este poporul credincios al lui Dumnezeu într-o călătorie, fie ajunge să fie o companie care oferă diverse servicii”, a transmis Papa Francisc, potrivit gazetaromaneasca.com.

Vezi și DOI ROMÂNI DIN SPANIA AU CREZUT CĂ L-AU PRINS PE DUMNEZEU DE PICIOR. L-AU ȘANTAJAT PE UN PREOT ȘI I-AU CERUT 10.000 DE EURO, DAR AU AJUNS LA POLIȚIE

Pe de altă parte, Vaticanul a intervenit de-a lungul timpului în problema „listelor cu prețuri” care apar la botez, nuntă sau înmormântare. Conform Il Messaggero, acest sector al serviciilor religioase a fost reglementat, iar oamenii nu trebuie să se supună la plata unor servicii. Însă, se lasă în seama „spontaneității, generozității și disponibilității economice a credincioșilor”.

Vezi și MINUNE LA RACLA SFINTEI PARASCHEVA! UN COPIL DE 7 ANI A ÎNCEPUT SĂ VORBEASCĂ, DUPĂ CE MAMA LUI S-A RUGAT ORE ÎN ȘIR. CARE AU FOST PRIMELE CUVINTE ROSTITE

Părintele Calistrat, despre banii pe care i-ar putea oferi nuntașii către Biserică

De altfel, vă readucem în prim-plan câteva declarații pe care le-a făcut Părintele Calistrat, vara aceasta, referitor la banii pe care creștinii ar putea să îi dăruiască Bisericii. În interviu, preotul vorbea despre banii pe care i-ar putea oferi, de exemplu, nuntașii.

„Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? Că 10% din ce câștigi trebuie să dai la biserică? Da, ei, acuma, ascultă-mă: cât a costat rochia miresei? 2.000 – 3.000 euro da?! Cât înseamnă? 150 milioane… Cât o costa muzica? 100 de milioane… Cât a costat fotograful? 50 de milioane… Cât a costat coregrafia? 100 de milioane… Cât a costat tot aici? Ce aveți voi? Șampanii, mese, povești? Toată asta? 100 de milioane da, cât costă masa la restaurant? 2 – 300 de milioane. Da, deci vă ridicați undeva aproape la un miliard de investiții cu nunta… Cel puțin 20.000 euro i-ați tocat?

Păi adică eu nu înțeleg un lucru: L-ați luat pe Dumnezeu de prost?! El e ultimul fraier la care ați venit să vă dea harul, după ce voi ați cheltuit atâtea lucruri, care de-a 2-a zi nu mai sunt valabile?! Rochia o arunci, mâncarea ai mâncat-o, banii i-ai cheltuit? Restaurantul l-ai părăsit, florile s-au veștejit, sticlele goale le-ai aruncat și toată povestea s-a terminat. Dar cununia de la Dumnezeu rămâne! Aia e cea mai importantă”, sunt cuvintele rostite de preot, la BZI Live.

Sursă foto: colaj Unsplash