Vești bune pentru români! Astăzi a fost adoptată legea în Parlament

Publicat: 11/05/2022 | 21:16
Pericol la granița cu România. Sursă foto: Pixabay

Parlamentul României a adoptat o nouă lege, după ce a trecut de Senat cu 83 de voturi pentru și niciunul împotrivă. Actul normativ privește accesul românilor la internet, indiferent de zona țării în care locuiesc. 

Noua lege prevede faptul că toți românii vor avea acces la internet de viteze mari, la punct fix. Astfel, internetul va deveni un serviciu universal. 

Proiectul a fost inițiat de către George Tuță și Sabin Sărmaș, parlamentari PNL și semnat de 150 de senatori și deputați de la toate partidele. 

„Pentru mine un computer care nu este conectat la internet mereu l-am considerat defect. Însă astăzi suntem în postura de a face pasul important pentru a asigura accesul pentru toţi românii la internet de mare viteză, chiar şi în zone defavorizate”, a declarat deputatul George Tuță cu privire la noua lege. (CITEȘTE ȘI: Cristi Borcea, destăinuiri sincere despre perioadele dificile prin care a trecut! ”N-am regretat nici când am făcut operația pe cord, nici când am fost la pușcărie 5 ani jumate”)

Cum va ajuta noua lege agricultura din România

George Tuță a dezvăluit că unul dintre domeniile care au cea mai mare nevoie de această lege este chiar cel agricol. Cu ajutorul internetului, se poate ajunge la o dezvoltare a eficienței, prin integrarea soluțiilor de tipul IoT. 

„Să vă amintesc câteva aplicaţii probabil mai puţin intuite ale internetului fix de bandă largă în cadrul comunităţilor rurale, cele care azi sunt cele mai defavorizate. În primul rând agricultura, cea care se bazează pe aproximativ 30% din populaţia activă a României. Agricultura de precizie sau agricultura smart îşi bazează sporirea eficienţei pe integrarea soluţiilor IoT cu ajutorul internetului. Senzori şi soluţii automate pot citi starea unei culturi şi indica dincolo de priceperea agronomului soluţiile optime de intervenţie”, a adăugat George Tuță. (CITEȘTE ȘI: Anunțul momentului despre vârsta de pensionare! La câți ani vor ieși, de fapt, femeile la pensie)

 

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult