Vezi dacă îl găsești acasă sau la părinți ori bunici! Acest timbru vechi e estimat de colecționari la 100.000 de lei

Publicat: 30/08/2022 | 15:16
Timbru unicat Sursă foto: OLX

Unul dintre cele mai valoroase timbre se vinde acum pe un site de anunțuri la suma de 100.000 de lei. Tu ai prin casă așa ceva? O să poți încasa bani frumoși pe el. Iată cum arată modelul unicat, fabricat în anul 1976.

Pe o platformă online de anunțuri gratuite și nu numai, un bărbat din București a publicat o fotografie cu un timbru extrem de rar, unicat Mauritius 1976 Nicaragua, neștampilat. Cel care vrea să îl dea mai departe cere suma de 100.000 de lei.

CITEȘTE ȘI: 68 DE MONEDE ANTICE AU FOST DESCOPERITE DE UN FOST POLIŢIST. CE SE VA ÎNTÂMPLA CU VESTIGIILE ARHEOLOGICE

Cum se poate achiziționa modelul unicat de timbru

Anunțul a fost publicat în urmă cu 5 zile de către deținătorul timbrului unicat. Deci, dacă vă doriți cu adevărat să îl puneți la colecție, încă mai aveți șanse să îl găsiți pentru a-l cumpăra. Printr-un simplu search pe Google, vei găsi anunțul făcut de către bucureștean.

Timbru unicat Sursă foto: OLX

Caută și tu prin casa ta sau a bunicilor, poate ai noroc să găsești un timbru atât de valoros precum acesta.

Pentru colecţionarii de timbre, piesele rare, preferabil chiar unicat, sunt ţelul suprem. Odată cu trecerea timpului, valoarea unui timbru poate creşte extraordinar de mult şi poate atinge sume de milioane de dolari. Să vedem şi noi câteva dintre cele mai preţioase astfel de piese.

Când au apărut prima oară în România timbrele

Prima marcă poştală de pe teritoriul Ţărilor Române a fost tipărită la Iaşi în 1858, deşi ne aflam sub suzeranitate otomană. Istoria timbrelor româneşti este una lungă şi fascinantă. După Primul Război Mondial ţara noastră tipărea hârtii de valoare pentru Imperiul Japonez şi pentru Regatul Danemarcei, pentru state şi companii europene, africane şi sud-americane. Chiar dacă astăzi nevoia de mărci poştale este mult mai mică, fabrica naţională de timbre este funcţională chiar şi după 144 de ani.

Așadar, primele mărci tipărite în baza acestei legi au fost timbrele fiscale, colile încrustrate şi poliţele. În anul 1873 a început producţia cărţilor poştale, iar din anul 1876, după ce fabrica a fost dotată cu echipamente şi prese aduse de la Viena, Bucureştiul a început să producă şi timbre poştale.

VEZI ȘI: CARE SUNT CELE MAI VALOROASE TIMBRE DIN LUME. PE CE TIMBRU A PLĂTIT UN COLECŢIONAR 5 MILIOANE DE DOLARI!