Reguli de la Supernanny. IRINA PETREA demontează miturile de parenting
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » Care sunt cele mai valoroase timbre din lume. Pe ce timbru a plătit un colecţionar 5 milioane de dolari!

Care sunt cele mai valoroase timbre din lume. Pe ce timbru a plătit un colecţionar 5 milioane de dolari!

De: Cancan 15/08/2017 | 20:31
Care sunt cele mai valoroase timbre din lume. Pe ce timbru a plătit un colecţionar 5 milioane de dolari!

Pentru colecţionarii de timbre, piesele rare, preferabil chiar unicat, sunt ţelul suprem. Odată cu trecerea timpului, valoarea unui timbru poate creşte extraordinar de mult şi poate atinge sume de milioane de dolari. Să vedem şi noi câteva dintre cele mai preţioase astfel de piese.

Timbrul Capul Bunei Speranţe-40.000 USD

Emis în 1853, este de altfel primul timbru poştal de aici, ba mai mult, din toată Africa. Iniţial a apărut în valori de 1 şi 4 penny, urmând apoi şi altele. Timbrul prezenta o formă triunghiulară, astfel încât toată lumea să-l deosebească de alte timbre străine. Modelul reprezenta o figură feminină aşezată pe o ancoră fixată pe o piatră care simboliza Capul. Ideea design-ului i-a aparţinut generalului Charles Bell şi timbrul a fost tipărit de Messrs. Perkins, Bacon &Co., tipografie faimoasă care se ocupa şi de cărţi sau bancnote. Doar câteva copii ale timbrului s-au păstrat până azi, valoarea unuia atingând aproape 40.000 USD.

Perot Provisional”-115.000 USD

Este primul timbru poştal din Bermude. William Bennte Perot, şeful poştelor din Bermude, monta întotdeauna o cutie poştală în afara oficiului poştal, spre beneficiul utilizatorilor care îşi lăsau scrisorile acolo împreună cu taxele necesare (1 penyy de fiecare). Numai că adesea acestea nu erau suficiente aşa că Perot trebuia să le transmită personal. Într-o zi însă, Perot şi-a creat propriul timbru, înlăturând datele de pe ştampila poştală şi ştampilând pe o bucată de hârtie. A scris apoi “1 penny” deasupra anului de pe ştampilă şi s-a semnat mai jos. Doar 11 timbre de acest gen s-au mai găzsit, majoritatea deţinute de familii regale europene. Valoarea estimată este undeva la 115.000 USD.

Micul timbru roşu- 333.382 USD

Este vorba de un timbru fiscal folosit ca timbru poştal după ce i-au fost adăugate cuvintele ‘un dolar’. A fost primul timbru suprataxat dintre cele refolosite ca poştale în perioada dinastiei Qing (1636-1911). Ulterior matriţa a fost înlocuită cu una mai mare. Mai există aproximativ 30 de bucăţi, inclusiv o serie de 4 şi o pereche orizontală. S-a găsit unul singur folosit, expus acum la Muzeul Naţional al Poştei şi Timbrului din China. În 1897 un astfel de timbru a fost vândut la o licitaţie din Hong Kong cu 333.382 USD.

Timbrul albastru-428.645 USD

A fost un timbru folosit doar de armata chineză. În 1953 s-a elaborat un set de 3 timbre, portocaliu, stacojiu şi albastru, destinate gratuit soldaţilor care efectuau serviciul. Imprimate cu emblema Armatei Eliberării poporului, timbrul avea o valoare de 800 yuani vechi (1 cent). Cu toate acestea, după emitere s-au primit rapoarte cum că se putea ajunge la informaţiile confidenţiale mai uşor dacă plicurile aveau un astfel de timbru. Drept urmare acestea trebuiau returnate şi distruse. Dintre cele care s-au păstrat cele mai preţioase sunt timbrele albastre:unul a fost vândut în 2001 cu 428.645 USD.


Fecioara roşie în robă verde”- 444.477 USD

Timbrul este cunoscut şi sub numele de ‘personajul de 2 cenţi suprataxaţi pe timbrele fiscale roşii’ şi emis în timpul dinastiei Qing. În timpul reformelor monetare, timbrele cu valoare în argint nu s-au mai putut folosi şi ca o măsură de tranziţie s-a aplicat cerneală verde pe timbrul fiscal roşu. Mai sunt 9 exemplare în prezent, în 2004 preţul unuia ajungând la 444.477 USD.


Toată ţara este roşie”-100.000 de USD

Un timbru emis în 1969 în timpul revoluţiei culturale. Prezintă harta Chinei şi imaginea unui muncintor care ţine în mână cartea lui Mao. Timbrul a circulat mai puţin de o zi, pentru că un editor şi-a dat seama că harta nu era exactă şi a cerut oprirea vânzărilor. Doar o mică parte a intrat în posesia colecţionarilor privaţi. O versiune mai mare a originalului s-a vândut în 2009 cu 474.197 USD, dar 6 piese normale au fost achiziţionate cu 100.000 de USD mai puţin.
 

12 Pence Black- 488.900 USD

Timbrul canadian a apărut în 1851 şi avea un portret al reginei Victoria în tinereţe. Este unul dintre cele mai faimoase timbre din lume. S-au imprimat în total 51.000 de copii, dar numai 1450 au fost vândute din cauza preţului foarte mare. Cele rămase au fost scoase de pe piaţă şi distruse în 1857, rămânând numai 100-150 în ziua de azi, dar şi asta este pură speculaţie. În 2011 însă a fost vândut unul la preţul de 488.900 USD în New York.

Capul măsliniu al Reginei Victoria”- 824.648 USD

Este printre cele mai scumpe timbre istorice scoase vreodată. Valoarea în 1864 era de 12 cenţi. Ar fi trebuit să aibă o nuanţă de gri-maroniu, dar din cauza unei erori de imprimare, 52 de foi au ieşit măslinii. Au fost prbleme şi cu filigranul şi plasarea proastă a unor litere. 40 de bucăţi se mai găsesc, preţul unuia ajungând la 824.648 USD.


Timbrul din Guyana britanică, 1 cent- 850.000 USD

Imprimat cu negru pe hârtie magenta, este unul dintre cele mai costisitoare timbre poştale din lume. În 1856 cantitatea de timbre era insuficientă, şeful poştelor nu mai pitea să aştepte sosirea unoi noi provizii din Marea Britanie şi a rugat ziarul local să imprime piese de 2 şi 4 cenţi. Din cauza simplităţii lor, fiecare trebuia parafat de un angajat de la oficiul poştal pentru a preveni frauda. Cele 4 colţuri erau tăiate rezoltând o formă octogonală. Singura piesă a fost descoperită de un tânăr scoţian în 1980 şi vândută cu 850.000 USD.


Timbrul oficiului poştal Mauritius- 1, 6 mil. USD

Este de fapt un timbru poştal eronat, emis în 1847 în Mauritius datorită soţiei guvernatorului Gomm, care îşi invitase prietenii la un bal. pentru a facilita trimiterea invitaţiilor, oficiul poştal a emis o serie de timbre după modelul celor britanice. Cu toate acestea, pe foiţa de cupru s-a inscripţionat Post Office în loc de Post Paid, o mare greşeală care a oprit emisiunea. 240 de exemplare au fost însă deja vândute până să se observe eroarea. 26 de piese ar fi supravieţuit, în 2011 s-a vândut una cu nu mai puţin de 1, 6 mil. USD.

Jenny inversată”- 3 mil. USD

Timbrul de 24 de cenţi, emis în 1918, a fost primul destinat transportului aerian. Timbrele au fost imprimate pe foi cu câte 100, dar fiecare foiae trebuia să treacă de 2 ori prin maşină, fiind astfel foarte uşor să o răsuceşti din greşeală, ceea ce s-a şi întâmplat. Una dintre foi exact aşa a fost imprimată şi vândută înainte să se observe eroarea. O serie de 4 s-a vândut în 2005 cu 3 mil. USD.

Penny Black- 5 mil. USD

Timbrul emis de Marea Britanie în 1840 este primul din lume şi s-a aflat sub patronajul lui Rowland Hill, care a propus reforma sistemului poştal britanic şi este de altfel considerat părintele timbrului poştal. Înainte de Penny Black, oficiile poştale trebuiau să primească în bani taxele pentru transport. Taxele se calculau în funcţie de numărul de scrisori şi de distanţă, oamenii stăteau la coadă pentru orice corespondenţă. Rowland a propus învelirea corespondenţei într-o altă hârtie şi ataşarea unei etichete care să facă dovada unei pre-plăţi. Figura de pe timbru este cea a reginei Victoria, după un portret realizat în 1837. Penny Black a fost folosit doar un an, pentru că anularea care se făcea cu roşu era greu de observat pe fundalul negru. Doar două piese mai există, adevărate comori. Pe una dintre ele a achiziţionat-o un om de afaceri acum câţiva ani la preţul de 5 mil. USD.

Galbenul Treskilling”- 2, 875 mil CHF

Timbrul suedez deţine recordul valoric la licitaţii pentru un exemplar singualr. Timbrul normal de 3 şilingi emis în Suedia era verde, în vreme ce acela de 8 avea culoarea galbenă. Totuşi, o eroare comisă în 1855 (probabil foiţele au fost încurcate) a dus la crearea preţiosului Treskilling. Singura piesă care s-a păstrat a fost descoperită în 1886 de un şcolar care căuta prin podul casei. Timbrul a devenit faimos în 1984 când a fost vândut pentru 977.500 CHF (1, 07 mil. USD). În 1990 s-a vândut iar pentru mai bine de 1 mil. USD şi iar în 1996 pentru 2, 875 mil CHF, fiecare tranzacţie aducând câte un nou record timbrului.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Imagine RARĂ cu Monica Gabor! Cum arată acum fosta soție a lui Irinel Columbeanu! E total schimbată
Imagine RARĂ cu Monica Gabor! Cum arată acum fosta soție a lui Irinel Columbeanu! E...
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux
Uleiul retras de pe piață! Dacă l-ai cumpărat, trebuie să-l duci înapoi la magazin
Uleiul retras de pe piață! Dacă l-ai cumpărat, trebuie să-l duci înapoi la magazin
Karma României în 2025! Psihologul și Numerologul Clarissa Damian face predicțiile: „Anul 2025, din păcate, nu va aduce linişte”
Karma României în 2025! Psihologul și Numerologul Clarissa Damian face predicțiile: „Anul 2025, din păcate,...
Armando este unul dintre tinerii morți în teribilul accident din Ploiești. Pasiunea pentru adrenalină i-a adus sfârșitul
Armando este unul dintre tinerii morți în teribilul accident din Ploiești. Pasiunea pentru adrenalină i-a...
Trump a anunțat că o pune pe fosta logodnică a fiului său ambasadoare în Grecia. Kimberly Guilfoyle și Donald Jr. s-au despărțit recent
Trump a anunțat că o pune pe fosta logodnică a fiului său ambasadoare în Grecia....
Cum poate câștiga Donald Trump pacea în Ucraina. Patru pași care vor obliga Rusia să negocieze realist
Cum poate câștiga Donald Trump pacea în Ucraina. Patru pași care vor obliga Rusia să...
În timp ce furia americanilor crește, directorii din domeniul sănătății se regrupează după asasinarea directorului UnitedHealthcare
În timp ce furia americanilor crește, directorii din domeniul sănătății se regrupează după asasinarea directorului...
Chinezii se LAUDĂ cu un SUV ce asigură 1.400 KM cu plinul de benzină
Chinezii se LAUDĂ cu un SUV ce asigură 1.400 KM cu plinul de benzină
Cât costă o clătită la Târgul de Crăciun de la Craiova. Internauții au reacționat imediat la vederea prețurilor piperate: „Zici că ești la New York”
Cât costă o clătită la Târgul de Crăciun de la Craiova. Internauții au reacționat imediat...
Armando și Mihai au murit în accidentul de la Ploiești. Viteza i-a băgat în mormânt
Armando și Mihai au murit în accidentul de la Ploiești. Viteza i-a băgat în mormânt
VIDEO Maria Dragomiroiu, despre zilele din adolescență în care vindea țuica făcută de tatăl ei. Cum se descurca artista și câte drumuri făcea pe zi. „Am putut să-mi ajut părinții să-și acopere casa.”
VIDEO Maria Dragomiroiu, despre zilele din adolescență în care vindea țuica făcută de tatăl ei....
Doliu uriaș la Universitatea Cluj! Antrenorul a fost lovit mortal de o mașină, după ce a traversat printr-un loc nepermis: „Cu durere în suflet, ne luăm rămas bun”
Doliu uriaș la Universitatea Cluj! Antrenorul a fost lovit mortal de o mașină, după ce...
Cum putem obţine un credit mai mare de la bancă. Pașii de urmat, pentru dezvoltarea afacerii
Cum putem obţine un credit mai mare de la bancă. Pașii de urmat, pentru dezvoltarea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Alo, scuze deranjul, sunt soțul fostei tale neveste şi vreau să te întreb ceva...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Alo, scuze deranjul, sunt soțul fostei tale neveste şi vreau să...
Decizia NEAȘTEPTATĂ a Samsung pentru Europa
Decizia NEAȘTEPTATĂ a Samsung pentru Europa
O misiune a găsit DOVEZI pentru EXTRATEREȘTRI chiar lângă Pământ
O misiune a găsit DOVEZI pentru EXTRATEREȘTRI chiar lângă Pământ
Cătălin Botezatu rupe tăcerea despre Mihaela Prigoană. Spune că l-a curtat și a povestit tot ce s-a întâmplat înainte de relația ei cu Silviu Prigoană. Ce s-a aflat schimbă tot ce se știa
Cătălin Botezatu rupe tăcerea despre Mihaela Prigoană. Spune că l-a curtat și a povestit tot...
Femeia care a oprit-o pe Diana Șoșoacă, la CCR, ”l-a citit” pe Călin Georgescu: „Se victimizează”. Ce spune Amalia Bellantoni despre anularea alegerilor
Femeia care a oprit-o pe Diana Șoșoacă, la CCR, ”l-a citit” pe Călin Georgescu: „Se...
Cea mai mare greșeală pe care multe gospodine o fac atunci când gătesc. Preparatele ajung să fie contaminate într-un timp scurt
Cea mai mare greșeală pe care multe gospodine o fac atunci când gătesc. Preparatele ajung...
Călin Georgescu aruncă bomba. Cine vrea să cumpere România: Se vede din avion
Călin Georgescu aruncă bomba. Cine vrea să cumpere România: Se vede din avion
CÂŞTIGĂTOR MASTERCHEF 2024. S-a rupt tradiţia, cum s-a luat premiul de 75.000 de euro. Scandal uriaş cu Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu
CÂŞTIGĂTOR MASTERCHEF 2024. S-a rupt tradiţia, cum s-a luat premiul de 75.000 de euro. Scandal...
PlayStation 5 Pro: consola de care (NU) ai nevoie?
PlayStation 5 Pro: consola de care (NU) ai nevoie?
Eduard Hellvig: Discuţiile despre formarea noului Guvern trebuie să fie mai ales despre oameni şi să nu dureze prea mult / Va fi mai important ca niciodată tandemul preşedinte-premier care le va fi propus românilor la alegerile care vin
Eduard Hellvig: Discuţiile despre formarea noului Guvern trebuie să fie mai ales despre oameni şi...
Dispar mașinile pe benzină și motorină. Din 2025, înmatricularea va fi suspendată
Dispar mașinile pe benzină și motorină. Din 2025, înmatricularea va fi suspendată
Exclusiv. Vlad Voiculescu, întâlnire de taină. Cu cine s-a văzut politicianul
Exclusiv. Vlad Voiculescu, întâlnire de taină. Cu cine s-a văzut politicianul
Meteorologii Accuweather anunță o vacanță de iarnă istorică. Temperaturi nemaiîntâlnite în decembrie 2024
Meteorologii Accuweather anunță o vacanță de iarnă istorică. Temperaturi nemaiîntâlnite în decembrie 2024
A făcut toate tâmpeniile posibile! Călin Georgescu, analizat fără menajamente după anularea alegerilor prezidenţiale: A vorbit toate prostiile!
A făcut toate tâmpeniile posibile! Călin Georgescu, analizat fără menajamente după anularea alegerilor prezidenţiale: A...
Andrei Ștefănescu radiază de fericire alături de iubita lui, Ștefania! Ce promisiune emoționantă i-a făcut prezentatoarea TV
Andrei Ștefănescu radiază de fericire alături de iubita lui, Ștefania! Ce promisiune emoționantă i-a făcut...
Michele Morrone, adevărul despre relația cu Megan Fox după ce au apărut mai multe imagini incendiare cu cei doi
Michele Morrone, adevărul despre relația cu Megan Fox după ce au apărut mai multe imagini...
Ce să pui în cuva mașinii de spălat pentru a scăpa de părul de animale de pe haine. Soluții simple pentru toate tipurile de țesături
Ce să pui în cuva mașinii de spălat pentru a scăpa de părul de animale...
Zodiile care intră sub protecția astrelor la final de an. Vor avea parte de prosperitate financiară și noroc pe toate planurile
Zodiile care intră sub protecția astrelor la final de an. Vor avea parte de prosperitate...
Ce diferență de vârstă este între Anca Țurcașiu și iubitul ei, Călin Șerban. Actrița, în culmea fericirii
Ce diferență de vârstă este între Anca Țurcașiu și iubitul ei, Călin Șerban. Actrița, în...
×