Viața în București cere un munte de răbdare. Pățania unei femei îi pune în gardă pe toți locuitorii

Publicat: 09/09/2023 | 21:47

Una dintre cele mai mari probleme pentru cetățenii din București este cea a locurilor de parcare. Deținătorii de autoturisme trebuie să găsească mereu soluții atunci când vine vorba de locul unde își lasă mașina.

În ultimii 10 ani, numărul mașinilor înmatriculate în București a crescut cu circa 30%, de la 1.131.807 automobile la peste 1.530.000, potrivit informațiilor oficiale. Din acest motiv, unii dintre șoferi se confruntă deseori cu probleme atunci când vine vorba de disponibilitatea unui loc de parcare.

Unii dintre bucureșteni aleg să parcheze autoturismele în parcările de reședință, contra unei sume plătite anual. Este și cazul unei tinere din Capitală, care a povestit cu ce situație s-a confruntat atunci când a vrut să-și parcheze mașina pe locul de parcare pe care îl deține dintotdeauna.

CITEȘTE ȘI: Ce a pățit o româncă în Grecia, după ce și-a lăsat mașina în parcare la Lidl: ”Aveți mare grijă”

O bucureșteancă s-a trezit fără locul de parcare, deși avea un contract în derulare

Mai exact, femeia susține că locul de parcare a fost plătit pentru în an întreg și are un contract în derulare, însă soțul său a fost notificat printr-un email că locul respectiv a fost trecut ca fiind nenominal.

„Azi, soțul meu s-a trezit cu un mail conform căruia locul de parcare (în spatele blocului Potcoavă) pe care îl avem de 50 de ani (înainte a fost al părinților mei) a fost desființat (de fapt a fost trecut ca loc nenominal).

E normal așa ceva? Noi plătim 500 de lei pe an și ne trezim că la jumătatea anului nu avem loc de parcare? E țara lui Papură Vodă? Am acest loc de când m-am născut… Cum poate înceta un contract în derulare pentru că așa ‘vor mușchii lor‘?”, a scris aceasta pe grupul Cetățean Sector 3.

Postarea respectivă a adunat zeci de comentarii.

„Dacă am citit bine regulamentul, devine nenominal, dacă nu este plătit la timp. Dacă totuși era plătit, puteți suna sau vă puteți duce la primărie. Au mai fost situații asemănătoare prezentate aici și s-au rezolvat.”

„Trebuie să aveți impozitele plătite la zi, RCA valabil, ITP valabil, să fi făcut actualizarea datelor la serviciul parcări, să nu aveți vreo amendă neplătită, oricare dintre cele enumerate duce la anularea contractului, iar locul de parcare trece la nenominal”, sunt câteva dintre sfaturile pe care le-a primit tânăra.

Important de menționat este faptul că, legea în vigoare prevede posibilitatea ca şoferii care ocupă locul de parcare al altui şofer să plătească o amendă, care poate varia în jurul sumei de 1500 lei. Astfel că, în funcţie de caz, de situaţie, poliţiştii pot impune chiar ca maşinile respective să fie ridicate de autorităţi.

VEZI ȘI: Ai grijă când ieși din parcare! Șoferii sunt obligați să țină cont de noua reglementare din Codul rutier, altfel se pot alege cu o penalizare costisitoare pentru un lucru banal