Virusul Marburg a făcut primele victime! Care sunt simptomele ce ar trebui să te îngrijoreze

Publicat: 18/07/2022 | 11:11

Virusul Marburg a ucis deja două persoane din Ghana. Recent a fost confirmată moartea lor, după ce medicii au făcut tot posibilul  pentru a-i ține în viață pe pacienți. Din păcate, până în acest moment nu s-a descoperit un medicament care să trateze boala asemănătoare cu Ebola.

Potrivit ultimelor informații puse la dispoziția presei, Marburg este o boală infecțioasă, care se aseamănă cu Ebola și care, de-a lungul timpului a creat o mulțime de victime, deoarece nu s-a găsit un tratament care să dea rezultate. Victimele din Ghana au fost testate pozitiv la începutul lunii iulie, iar de atunci s-a încercat salvarea lor.

VEZI ȘI: UN NOU VIRUS MORTAL AMENINȚĂ OMENIREA! AU FOST RAPORTATE DEJA DECESE, IAR MEDICII SUNT ÎN ALERTĂ

Simptomele care ți-ar putea arăta că ai fost infectat cu Marburg

După ce au fost confirmate primele două victimele ale virusului Marburg, autoritățile sanitare au anunțat că în jur de 98 de persoane se află în carantină în acest moment. Din păcate, medicii anunță că nu s-a descoperit încă tratamentul potrivit pentru această boală, care face parte din aceeași familie ca și Ebola. Totuși, hidratarea constantă și tratarea eventualelor simptome care ar putea să apară, sporesc șansele de a învinge moartea.

Printre simptomele comune pe care persoanele ce au luat contact cu acest virus le-au manifestat, se numără și durerile de cap, febra, durerile musculare, vărsăturile cu sânge și sângerare excesivă. Liliecii de fructe sunt cei care pot transmite boala oamenilor, printr-o singură mușcătură, urmând ca aceștia, la rândul lor, să o transmită mai departe cu ajutorul fluidelor corporale.

CITEȘTE ȘI: BOALA MORTALĂ CARE PRODUCE SÂNGERĂRI NAZALE. SEMNELE NU TREBUIE IGNORATE!

Nu este pentru prima dată când acest virus mortal face câteva victime. Marburg a apărut pentru prima dată în 1967, în Germania, când 7 persoane și-au pierdut viața. Treptat, au fost înregistrate mai multe cazuri similare în Angola, Republica Democrată Congo, Kenya, Africa de Sud şi Uganda, adică în locuri în care există peșteri și umiditate ridicată. Condițiile grele de trai nu fac decât să agraveze starea de sănătate a pacienților infectați cu acest virus.

Valentina Ene
Valentina Ene a ales să lucreze în presă din anul 2019, dar a cochetat cu lumea mondenă încă din liceu. Pasionată de showbiz, dar și de actualitate, s-a alăturat site-ului CANCAN.RO pentru a putea acoperi o paletă cât mai largă de subiecte. Valentina Ene este redactor la site-ul CANCAN.RO, ... citește mai mult