Anne de Berengo este rodul iubirii dintre temutul imparat centrafrican Jean-Bedel Bokassa si traducatoarea Gabriela Dramba. Fiica romanca a dictatorului canibal a uitat complet de Romania

m.cancan.ro
In urma cu peste trei decenii, Jean Bedel-Bokassa, defunctul conducator al Republicii Centrafricane si unul dintre cei mai sangerosi dictatori, facea o pasiune pentru romanca Gabriela Dramba. Indragostit, Bokassa a vrut-o de sotie cu orice pret, iar prietenul sau Nicolae Ceausescu i-a inlesnit acest capriciu amoros. Gabriela a devenit, astfel, cea de-a 12-a sotie a ex-dictatorului acuzat de canibalism. Din iubirea lor s-a nascut o fetita. CANCAN v-o prezinta, in premiera, pe Anne Bokassa de B?rengo, fiica romanca a despotului canibal.

Jean-Bedel Bokassa a avut 18 neveste si 39 de copii legitimi. Printre sotiile sale s-a numarat si romanca Gabriela Dramba. Bokassa a pus ochii pe Gabriela la Bangui, capitala Republicii Centrafricane, unde a fost trimisa ca traducatoare de limba franceza sa insoteasca un ansamblu folcloric. Ea fiind blonda, cu parul lung si ochi albastri, ex-imparatul a fost imediat fascinat de frumusetea romancei de 20 de ani. Dupa ce Gabriela s-a intors in Romania, dictatorul african i-a trimis faxuri peste faxuri lui Nicolae Ceausescu, in care-si exprima dorinta ca ea sa revina la Bangui, ba chiar intr-unul a cerut-o de sotie. Cateva saptamani mai tarziu, romanca a luat calea capitalei centrafricane. Se spune ca, pentru ochii frumosi ai Gabrielei, Ceausescu ar fi obtinut 10% din profitul minelor de diamante de pe teritoriul Republicii Centrafricane. Casatoria a avut loc in aprilie 1975, Gabriela devenind astfel cea de-a 12-a sotie a dictatorului. Impreuna, au avut o fetita, pe Anne, alintata Titina, pe care Bokassa o adora. Gabriela locuieste acum la Bucuresti, unde are afaceri imobiliare. Fostii sai angajati o descriu ca pe o femeie dura si rece. Raceala ei si-ar fi pus amprenta si asupra relatiei cu fiica sa, Anne, rodul iubirii cu dictatorul Jean-Bedel Bokassa. Cele doua nu sunt foarte apropiate. Anne Bokassa de B?rengo are acum 35 de ani si traieste in Franta, la Reims. Duce o viata linistita, in anonimat, si refuza sa aiba orice contact cu presa. Este lider sindical in Confederatia Generala a Muncii (Confederation Generale du Travail), iar singurele aparitii in mass-media au fost legate de rolul de negociator pe care l-a avut in cateva greve locale. "Matusa mea, Anne Bokassa, nu vrea sa acorde niciun interviu. Nu a facut-o in trecut si nu o va face nici de acum incolo. Va multumim pentru interesul pe care-l aveti fata de familia Bokassa", ne-a transmis nepotul lui Anne Bokassa, printul Jean-Barthelemy Bokassa. Ziarul CANCAN a incercat s-o contacteze si telefonic. Aceasta nu doreste sa aiba, insa, de-a face cu nimeni din tara natala a mamei sale. Ea ne-a raspuns la telefon, dar in momentul in care i-am spus ca o sunam din Romania, a inchis brusc, activandu-si apoi casuta vocala. Parintii ei au fost casatoriti trei ani Se spune ca Gabriela a facut fata cu greu geloziei bolnavicioase a sotului sau. In timpul procesului in care Bokassa era acuzat, printre altele, de canibalism, garzile sale de corp au povestit ca, in 1977, dictatorului i-ar fi ajuns la ureche ca Gabriela ar avea trei amanti. Identificati, acestia au fost arestati si executati intr-un mod crunt: au fost batuti cu lanturile pana si-au dat ultima suflare. Gabriela a trait alaturi de Bokassa trei ani, acesta acceptand divortul dupa ce ea a amenintat ca se sinucide. Dictatorul a murit in 1996, in urma unui atac de cord.

vezi comentariile
Alte CANCAN-uri tari
Laurette
Catalin Botezatu Cum arata Bote la Terapie Intensiva! Primele imagini din timpul operatiei!
Florin Grozea El este cel care se ascunde in spatele paginilor de Facebook ale vedetelor! Dezvaluirile inedite ale lui Florin Grozea
Top articole
Citite
Comentate
Comentarii
Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.cancan.ro acele mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.
Nume Mesaj