50.000 de lei, preţul unui viol la Bîrlad. Un cunoscut creator de modă şi-a cumpărat iertarea în faţa victimei

Întreaga opinie publică din Vaslui şi apoi din toată ţara a fost indignată după ce un creator de modă din Bârlad a violat o tânără cunoscută într-un club, după ce s-a oferit să o ducă acasă cu maşina. Fata era elevă olimpică şi a trecut prin umilinţe greu de imaginat. După mai bine de un an de la faptă, fata s-a împăcat cu violatorul care i-a oferit suma de 50.000 de lei. Bârlădenii sunt din nou indignaţi că s-a lăsat cumpărată!

Eleva olimpică internaţional din Bârlad violată de un om de afaceri local şi-a retras plângerea împotriva acestuia, la şapte luni după ce Andrei Silvian Spiridon a fost trimis judecată pentru viol şi lipsire de libertate în mod ilegal. În schimbul retragerii plângerii, eleva eminentă, premiată în 2015 de Ministerul Educaţiei cu distincţia “Meritul Olimpic”, a primit de la inculpat suma de 50.000 de lei. Împăcarea dintre victimă şi violator a fost anunţată oficial luni, 10 ianuarie, când la Judecătoria Bârlad a fost programat un nou termen de judecată. Cu banii primiţi fata urmează să plece alături de mama sa în străinătate pentru a-şi continua studiile. Având în vedere ”înţelegerea pe cale amiabilă”, creatorul de modă Andrei Silvian Spiridon scapă de răspunderea penală pentru infracţiunea de viol, nu şi pentru cea de lipsire de libertate, infracţiune în cazul căreia Codul Penal nu permite împăcarea părţilor, arată adevărul.ro. Pe 25 ianuarie Andrei Silvian Spiridon îşi va afla pedeapsa, dar numai pentru lipsirea de libertate în mod ilegal.

Andrei Spiridon (29 ani) este fiul unui afacerist din Bârlad şi este absolvent al unei şcoli de modă de top din Milano, unde a studiat cu nume mari din industria modei. A venit în România decis să îşi construiască propria marcă, astfel că şi-a deschis un atelier la Bârlad. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad au dispus trimiterea în judecată a creatorului de modă Silvian Andrei Spiridon, în luna mai, anul trecut, sub acuzaţia de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal. Pe tot parcursul anchetei, tânărul s-a aflat în arest la domiciliu, judecătorii din Bârlad şi Iaşi respingând propunerea de arestare înaintată de procurori. Spiridon şi eleva olimpică s-au cunoscut de Crăciun, în 2015, într-un club din Bârlad. Potrivit procurorilor, tânărul s-a oferit să o conducă acasă cu autoturismul, iar pe drum i-a cerut adolescentei să întreţină relaţii sexuale. După ce i-a rupt rochia de pe ea, pentru că adolescenta opunea rezistenţă, a început să o lovească şi să o scuipe.

”Fiind incomodat de faptul că victima se zbătea în permanenţă, inculpatul a împins-o pe bancheta din spate, apoi a urcat şi el după minoră şi a continuat să întreţină raporturi sexuale cu aceasta, exercitând în permanenţă violenţe, în sensul că a tras-o de păr, a scuipat-o, i-a acoperit gura cu mâna pentru a o împiedica să mai strige după ajutor, a lovit-o în mod repetat cu palmele peste faţă. Întreaga activitate infracţională a durat aproximativ 4 ore, timp în care inculpatul a încercat să o oblige să întreţină raporturi sexuale orale prin faptul că o trăgea de păr pentru a o determina sa deschidă gura. Nereuşind în această modalitate să îşi atingă scopul, i-a introdus el degetele în anus şi în vagin acesteia”, au menţionat procurorii bârlădeni în rechizitoriu. (Gabriel Niculescu)

Citeste despre:viol, viol barlad, viol creator de moda, viol vaslui, andrei silvian spiridon


Share On Facebook