Acasă » Știri » Știri interne » A făcut primele declaraţii publice. Adevărul despre violul de la Vaslui: ”Fata i-a iertat pe toţi şapte condamnaţi, dar…”

A făcut primele declaraţii publice. Adevărul despre violul de la Vaslui: ”Fata i-a iertat pe toţi şapte condamnaţi, dar…”

De: Cancan 16/05/2017 | 00:00
A făcut primele declaraţii publice. Adevărul despre violul de la Vaslui: ”Fata i-a iertat pe toţi şapte condamnaţi, dar…”
Rudele celor şapte violatori au rupt tăcerea, după doi ani

Rudele celor şapte violatori din Vaslui au decis să rupă tăcerea la aproape doi ani de când fiii lor au primit sentinţa definitivă. Recunosc faptul că, pe toată perioada procesului, au fost nevoiţi să nu spună nimic jurnaliştilor, după ce avocaţii le-au interzis acest lucru. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă primele lor declaraţii după scandalul care a împărţit România în două.

Tatăl lui Silviu Burada, liderul celor şapte violatori din Văleni, cel care a primit cea mai mare pedeapsă – 10 ani de închisoare – face dezvăluiri uluitoare, după aproape doi ani de tăcere. (VEZI AICI: CE VESTE AU PRIMIT ÎN ÎNCHISOARE VIOLATORII DIN VASLUI)

“Nimeni dintre noi nu a dat declaraţii presei pentru că ne-a fost interzis acest lucru. Acum ne pare rău că nu am făcut acest lucru pentru că totul s-a întors împotriva noastră. Încă de la declaraţia aruncată de unul dintre cunoscuţii băieţilor, Răzvan Rău, pe scările Judecătoriei Vaslui (declaraţia care a inflamat întreagă opinie publică: «Sunt mândru de ce am făcut» – n.r.), ar fi trebuit să vorbim cu presa. Ar fi trebuit să spunem oamenilor că nu Burada a fost cel care i-a chemat pe băieţi pe câmpul unde s-a petrecut totul, ci s-au chemat între ei. Nu am povestit nici faptul că fata nu a fost luată cu forţa în maşină, ci a mers de bună voie. Şi nu am spus nici faptul că, dacă nu ar fi întârziat acasă, nu s-ar fi ajuns la procese, judecată şi ani grei de închisoare„, a declarat tatăl lui Silviu Burada.

El a adăugat că fata violată i-ar fi iertat pe toţi cei şapte tineri. (CITEŞTE ŞI: CUM S-AU SUSTRAS VIOLATORII DECIZIEI JUDECĂTORILOR, EXCLUSIVITATE CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA)

„Ceea nu a ştiut opinia publică este că fata a declarat că ea îi iartă pe toţi, dar nu mai poate face nimic pentru că nu-i mai iartă legea. Sau că pe ea o susţine şi o învaţă avocata ei ce să spună”, a mai spus tatăl lui Silviu Burada. 

De asemenea, bărbatul a susţinut că, în prezent, tinerii nu mai au nici un fel de probleme în penitenciar după ce colegii lor de detenţie au înţeles ce s-a întâmplat de fapt.

Au avut ceva probleme la început, dar acum nu mai au. Colegii de celulă şi ceilalţi au înţeles ce s-a întâmplat acolo. Oricum, acum au fost aduşi toţi în Penitenciarul de la Vaslui. Alin Rotaru, cel care a primit şase ani şi patru luni de închisoare, a fost adus de la Poartă Albă. El mai are puţin şi poate să beneficieze de eliberare condiţionată. Am înţeles că se gândesc să achite şi cheltuielile pentru a scăpa de puşcărie, mai ales că are şi de unde”, a mai povestit bărbatul.

Cei şapte violatori vor cere revizuirea dosarului la Curtea de Apel Iaşi

După ce Judecătoria Vaslui a respins, ca nefondată, cererea de revizuire a dosarului în care au fost judecaţi cei şapte violatori din Văleni, unii dintre părinţii acestora nu au renunţat la idee şi au cerut sprijinul unui avocat din Capitală. (CITEŞTE ŞI: CUM SE RĂZBUNĂ ELEVA DIN VASLUI PE CEI ŞAPTE VIOLATORI)

“Poate că, de data aceasta, ne vor asculta şi vor lua în consideraţie toate dovezile pe care le avem”, mai spune tatăl lui Silviu Burada.

Curtea de Apel Iaşi s-a dovedit neîndurătoare cu cei şapte violatori din Văleni chiar dacă inculpaţii au sperat, până în ultimul moment, că vor avea parte de clemenţă de la magistraţii ieşeni. Până la urmă, ceea ce era de aşteptat, s-a şi întâmplat.

La mai bine de un an de la comiterea faptei, magistraţii au pronunţat sentinţa definitivă. Dacă Judecătoria Vaslui a dat pedepse cuprinse între cinci ani şi opt luni şi opt ani şi patru luni, de data aceasta, cea mai mare pedeapsă a ajuns la 10 ani.

Astfel, Silviu Burada a primit 10 ani de închisoare după ce, iniţial, a fost condamnat la opt ani şi patru luni de închisoare. Paul Andrei Burlacu a primit opt ani şi opt luni de închisoare, după ce pedeapsa dictată la Vaslui a fost de şapte ani. Petrică Bolboceanu a primit şi el o majorare, iar pedeapsa a ajuns la opt ani şi şase luni după ce, iniţial, a fost trimis după gratii pentru şapte ani. Silviu Avădanei a fost condamnat la opt ani de închisoare după ce, iniţial, a primit o condamnare de şapte ani. De asemenea, Bogdan Ionuţ Boicu a fost trimis după gratii şase ani şi patru luni. Instanţa vasluiană l-a trimis, iniţial, după gratii, cinci ani şi opt luni.

La rândul lui, Alin Dumitru Rotaru a primit şase ani şi patru luni de închisoare, faţă de sentinţa anterioară de cinci ani si opt luni de închisoare. Cea mai mică pedeapsă a primit-o Ioan Surleac. El a fost condamnat la şase ani de închisoare, cu patru luni mai mult faţă de cât a decis instanţa Judecătoriei Vaslui. De asemenea, daunele morale pe care inculpaţii au fost obligaţi să le plătească au crescut de la 50.000 de lei, la 70.000 de lei. (VEZI AICI: CUM ÎNCEARCĂ SĂ ÎŞI REFACĂ VIAŢA ELEVA VIOLATĂ DIN VASLUI)

LAURA MIRON

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
REȚETA de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Renumitul chef a dezvăluit secretul său
REȚETA de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Renumitul chef a dezvăluit secretul său
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Cu ea s-a DISTRAT Pescobar de 1 mai! Cine e Lavinia, BOMBA sexy care s-a LIPIT de el
Cu ea s-a DISTRAT Pescobar de 1 mai! Cine e Lavinia, BOMBA sexy care s-a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns să aibă un copil din flori, cu o călugăriță
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns...
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat înapoi! Adevărul din spatele gestului său
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat...
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în vârstă de 21 de ani ar fi petrecut împreună înainte de tragedie: „Ar fi avut un conflict acolo”
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru mama ei: Meriți!
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă. „Primul sărut e urât să fie dintr-o provocare.”
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Este păcat dacă speli la mașină în Vinerea Mare? Adevărul, explicat de Părintele Vasile Ioana
Este păcat dacă speli la mașină în Vinerea Mare? Adevărul, explicat de Părintele Vasile Ioana
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de Pensii
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de...
A murit zeul rock and roll. Lumea e în lacrimi: A fost un pionier
A murit zeul rock and roll. Lumea e în lacrimi: A fost un pionier
Doliu uriaș în Joia Mare, în România! S-a dus și el! Ce Om! Dumnezeu să-l țină în Lumină!
Doliu uriaș în Joia Mare, în România! S-a dus și el! Ce Om! Dumnezeu să-l...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor pentru Ucraina
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor...
Macron pune în alertă toată Europa. România e direct vizată
Macron pune în alertă toată Europa. România e direct vizată
Putin vrea să distrugă NATO. N-are curaj să atace, dar aplică o strategie perversă
Putin vrea să distrugă NATO. N-are curaj să atace, dar aplică o strategie perversă
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini rare cu femeia
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
Cum s-a schimbat viața lui CRBL de când a divorțat de Elena Viscu. Planurile artistului pentru Paști
Cum s-a schimbat viața lui CRBL de când a divorțat de Elena Viscu. Planurile artistului...
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a uimit până și pe grătargiu
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a...
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa unică să-și schimbe viața complet
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa...