Acasă » Vedete » Andra » Călătoriile îl ”pasionează” pe Cătălin Măruţă: ”De când îi avem pe David şi Eva, ne uităm în primul rând la o cazare specială”

Călătoriile îl ”pasionează” pe Cătălin Măruţă: ”De când îi avem pe David şi Eva, ne uităm în primul rând la o cazare specială”

De: Cancan 19/07/2017 | 20:59

Cătălin Măruţă este un om cât se poate de normal în viaţa de zi cu zi. Îi place să călătorească, alături de Andra, soţia lui, şi cei doi copii-David şi Eva. Simpaticul prezentator al emisiunii de după-amiază a povestit cum işi petrece el timpul liber, intervievat de o bloggeriţă-iar răspunsurile sale au ajuns la rubrica ”De vorbă cu Zeya”

Cine te urmăreşte, ştie că eşti pasionat de călătorii şi că inviţi adesea în emisiune bloggeri de travel sau oameni care pleacă în tot felul de expediţii şi aventuri. Te-a determinat vreunul să spui: “Gata, vreau să merg şi eu acolo”? Cine şi despre ce destinaţie e vorba?

Îmi place să călătoresc, e adevărat. Şi bloggerii mă inspiră – când vorbesc cu ei sau când îi urmăresc pe Facebook şi mai ales pe Instagram. Cele mai dorite destinaţii pentru mine acum sunt în Asia, dar parcă nu e de mers cu familia. Trebuia să fi bifat asta înainte să devin tată, haha! Acum mai aştept să crească Eva şi David până dau o fugă peste mări şi ţări. Nu prea îmi vine să îi urc în avion pentru atâtea ore.

Dar dintre locurile pe care le-ai văzut deja, ai un favorit? De ce l-ai pune pe primul loc în topul preferinţelor tale?

Iubesc Spania. Am fost de mai multe ori, în mai multe oraşe, am văzut plaje, am mers cu barca din port în port… Toate experienţele au fost frumoase. Mi se pare că cea mai frumoasă vară e în Spania, arhitectura Barcelonei este uimitoare şi mâncarea e fix pe gustul meu.”

Nu cred ca mai e un mister pentru nimeni ca eşti un gurmand. Ce fel de bucătărie internaţională te-a cucerit cel mai tare? Ai vreo mâncare ciudată sau neobişnuită pe care ai încercat-o?

Îmi plac fructele de mare la nebunie. De aceea mă simt ca acasă în Spania, o paella e tot ce îmi trebuie! Am experimentat şi mâncăruri ciudate, chiar în cadrul emisiunii. Colega mea, Laura, mă leagă la ochi şi îmi serveşte prânzul, iar eu sunt cuminte şi mănânc tot. Lăcuste, scorpioni, soia fermentată, porumb mucegăit… Ca la mama acasă, hahaha!”

Dacă ar fi sa te muţi altundeva, oriunde în lumea asta, unde ai pleca şi de ce?

Nu m-aş muta nicăieri, nu mă poţi convinge! Pot doar să am multe vacanţe lungi, mă sacrific! Aş alege o destinaţie unde temperaturile sunt ridicate şi marea sau oceanul sunt aproape de mine. Doar am prezentat o emisiune pe plajă, aşa mă simt eu bine.”

Cu ce s-ar ocupa Măruţă dacă ar sta în altă ţară? Ai face tot televiziune sau ţi-ai schimba viaţa, ocupaţia şi obiceiurile cu totul?

Mi-e greu să îmi imaginez cum ar fi sa o iau de la capăt în alta parte. Cu siguranţă m-aş îndrepta tot spre ceva care mă face să vorbesc cu oamenii, să îi ascult, să fiu în mijlocul lor. Asta mi se potriveşte. Nu m-ar deranja să fac şi cu totul altceva, de exemplu, turism! Îmi place ideea de a avea o pensiune, a sta cu turiştii, a-i ajuta să îşi petreacă timpul cat mai frumos. Dar cred că până la urmă aş face şi o revistă, un radio – am asta în sânge, toate drumurile parca mă duc acolo.

Cu maşina sau cu avionul? Care e mijlocul de transport pe care-l preferi când călătoreşti? Te “camuflezi” ca să nu te recunoască lumea sau presa când eşti în concediu?

Îmi place foarte mult să conduc, dar când e vorba de distanţe mari, prefer avionul. Nu e nevoie să mă ascund, îmi face chiar plăcere când oamenii mă recunosc şi mă saluta. Sunt foarte prietenoşi. Un zâmbet de la un necunoscut îţi poate schimba ziua!”

Ai un program foarte încărcat şi, văzându-te mereu pe sticlă sau la evenimente, am impresia că nu ai timp nici să-ţi pregăteşti, nici să-ţi iei vreodată vacanţa. Cum te descurci cu planificarea unei plecări, te ajuta cineva?

Adevărul e că nu am timp de vacanţe, dar am noroc că mai schimb peisajul datorită profesiei. Călătoresc, mă duc la evenimente, prezint concerte sau uneori o însoţesc pe Andra şi atunci profităm de o după-amiază liberă. Nu e o săptămână, dar tot e ceva. Mai ales când ai copii şi profesii atât de solicitante, trebuie să înveţi sa te bucuri de fiecare clipă de intimitate. Când plecăm în vacanţă, de obicei o săptămână iarna şi una sau două vara, alegem împreună destinaţia. Ne place să mergem în vacanţă şi cu prieteni sau cu familia şi atunci ne consultăm şi cu ei. Ne gândim dacă sa revenim într-un loc unde ne-am simţit foarte bine sau dacă să încercăm o alta destinaţie Când ştim perioada în care am putea pleca şi ne-am gândit şi la o destinaţie, apelez la o agenţie de turism şi cer nişte variante: zboruri, hoteluri. Ma ajută să apelez la o agenţie pentru că nu am timp să ma documentez, să caut hoteluri şi să citesc recenzii de la alţi turişti.

Ai spus-o chiar tu, vacanţele se schimbă puţin când devii părinte. La ce eşti atent când alegi o destinaţie de când au apărut copiii în viaţa ta?

Aşa e, cu ei am mers mai mult în Poiana Braşov şi pe litoralul românesc pentru că e obositor pentru cei mici să zboare ore întregi. De când îi avem pe David şi Eva ne uităm în primul rând la o cazare specială, căutam apartamente în mod deosebit. Ne uităm la meniurile restaurantelor ca să ne asigurăm că au un mic dejun potrivit vârstei lor, supe, mâncăruri uşoare. Cel mai mult însă mă interesează dacă există locuri de joacă şi locuri de interes pentru ei. Cred ca de-aia atâţia părinţi apreciază pachetele all-inclusive din Turcia! Au cam tot ce iţi trebuie pentru a face copilul fericit.”

Prin prisma job-ului de prezentator şi realizator TV, te-ai plimbat mult şi prin ţară. Unde-ţi place cel mai mult în România?

Sunt multe locuri frumoase în România. Încep cu Târgu Jiu, oraşul meu natal. Are un farmec aparte şi un parc unic în lume datorită sculpturilor lui Brâncuşi. Îmi place la munte, mai ales iarna, pe Valea Prahovei şi în Poiana Braşov. În Deltă este uimitor, mai ales dacă poţi mânca peşte de la localnici, gătit după metode tradiţionale. La mare e cel mai distractiv cu familia, nimeni nu se plictiseşte în vacanţă.”

Când ai puţin timp liber la dispoziţie, dar nu suficient cât să pleci din oraş, ce faci? Cum arată o zi de relaxare din viaţa ta?

Petrec timpul cu prietenii şi cu familia. Uneori ii invit pe cei dragi la mine acasă, la o limonadă în grădină, sau ieşim în oraş ca să încercăm un restaurant nou deschis. Merg la cinema. De curând, petrecem zile libere plimbându-ne cu trenul, metroul, autobuzul cu David, pentru că ii place lui. Ne luam bilete pentru primul tren care pleca din gară şi apoi ne întoarcem. Dar nu aş zice că am o zi tipică de relaxare. În primul rând, relaxarea nu e tipică pentru mine, iar în al doilea rând nicio zi nu seamănă cu alta. Ceea ce e un lucru bun, nu ma plâng deloc. Anul asta am împlinit 39 de ani şi totuşi activitatea asta intensă şi energia copiilor mei mă fac să mă simt ca la 29.”

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Elena Mateescu anunță cum va fi vremea în minivacanța 1 Mai – Paște! Ce ne așteaptă, de fapt
Elena Mateescu anunță cum va fi vremea în minivacanța 1 Mai – Paște! Ce ne...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
S-a dezbrăcat și are milioane de like-uri! Georgina lui Ronaldo, cea mai incendiară apariție
S-a dezbrăcat și are milioane de like-uri! Georgina lui Ronaldo, cea mai incendiară apariție
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Zodiile care în Săptămâna Mare sunt apărate de divinitate. Până la Paști își vor rezolva toate problemele
Zodiile care în Săptămâna Mare sunt apărate de divinitate. Până la Paști își vor rezolva...
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Kremlinul spune că „soarta lui Zelenski este pecetluită”. Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”
Kremlinul spune că „soarta lui Zelenski este pecetluită”. Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Kate Middleton și Prințul William sărbătoresc 13 ani de căsnicie! Ce decizie au luat cei doi, după diagnosticul de cancer. Un expert regal face dezvăluiri: ”Nu va fi ușoară”
Kate Middleton și Prințul William sărbătoresc 13 ani de căsnicie! Ce decizie au luat cei...
Tragedie în România! A MURIT
Tragedie în România! A MURIT
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în al nouălea cer după achiziție! „ Acum își cumpără pentru prima dată când e cu mine.”
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Alimentul ieftin și plin de proteine recomandat de doctorul Mihail Pautov. E ideal pentru cei care vor să pună masă musculară
Alimentul ieftin și plin de proteine recomandat de doctorul Mihail Pautov. E ideal pentru cei...
Peștele pe care să nu-l cumperi din piață. Ce au arătat testele:  “Am găsit arsen, plumb și mercur”
Peștele pe care să nu-l cumperi din piață. Ce au arătat testele: “Am găsit arsen,...
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
DEZASTRU pentru Iancu Sterp. Riscă descalificarea din finală! Acuzații grave la Survivor! Cum a trișat cu ajutorul fratelui său
DEZASTRU pentru Iancu Sterp. Riscă descalificarea din finală! Acuzații grave la Survivor! Cum a trișat...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Iancu Sterp, ajuns în finala Survivor All Stars cu ajutorul fratelui său celebru
Iancu Sterp, ajuns în finala Survivor All Stars cu ajutorul fratelui său celebru
Rezervația unică în Europa care se află în România. Este situată într-un peisaj de vis, în apropiere de un castel
Rezervația unică în Europa care se află în România. Este situată într-un peisaj de vis,...
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok....
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
Boala gravă de care a suferit Oana Lis, în timp ce trebuia să aibă grijă de soțul ei: „În viață nu e totul roz”
Boala gravă de care a suferit Oana Lis, în timp ce trebuia să aibă grijă...
Lucrurile pe care să nu le faci sub nicio formă până în ziua de Paște 2024. E păcat să faci asta în Săptămâna Patimilor
Lucrurile pe care să nu le faci sub nicio formă până în ziua de Paște...
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii