Acasă » Știri » Știri externe » Masacru în Las Vegas! 50 de morţi şi peste 200 de răniţi!

Masacru în Las Vegas! 50 de morţi şi peste 200 de răniţi!

De: Cancan 02/10/2017 | 14:45
Numărul celor care şi-au pierdut viaţa în noaptea de duminică, în Las Vegas, în timpul unui festival de muzică cu specific country a crescut semnificativ, iar oamenii legii au publicat un nou bilanţ cu victimele din urma masacrului, care s-a dovedit a fi cel mai mare din istoria americană.

UPDATE: Luca Iclodean a fost rănit grav şi a ajuns de urgenţă la spital, unde a fost operat. Mama tânărului a postat o poza cu el în spital şi i-a rugat pe oameni să se roage pentru Luca.

”Nu postez de obicei lucruri personale, dar am nevoie de ajutor. Vă rog, rugaţi-vă pentru fiul meu Luca. A fost împuşcat în Las Vegas.
 
Acum, se află în operaţie, în stare critică, şi am aprecia orice gând bun”, a scris Carmen Iclodean pe Facebook.
 
Tânărul locuieşte de ani buni în Las Vegas şi lucrează acolo ca barman. După asaltul de la concert, mama sa a sunat de urgenţă în ţară.
 
”Mi-a sunat telefonul şi era sora mea. Credeam că mă sună că să îi spună fetiţei mele la mulţi ani că azi e ziua ei. Mi-a zis ”aţi auzit de atentat?” I-am zis nu. Am început să strig şi am întrebat-o iar şi mi-a zis ”Luca a fost împuşcat, este internat. A fost operat, acum este la terapie intesniva. Este în viaţă”, a povestit Carmen Oniga, mătuşa băiatului.

UPDATE: Reacţia lui Donald Trump, după masacru: „Noaptea trecută, un bărbat a deschis focul asupra mulţimii la un festival de muzică, în Las Vegas, Nevada. A ucis cu brutalitate peste 50 de oameni şi a rănit alte câteva sute. A fost un act diabolic! FBI şi Departamentul Securităţii Naţionale lucrează îndeaproape cu autorităţile locale în această anchetă şi ne vor oferi update-uri”, a declarat liderul de la Casa Albă, într-o intervenţie televizată.

UPDATE:  Mai bine de 50 de persoane au murit, iar alte 200 au fost grav rănite, în urma atacului armat care s-a petrecut în noaptea de duminică în Las Vegas. Atacatorul, pe nume Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, a deschis focul de armă în timpul unui festival în aer liber. La scurt timp după ce a fost localizat, la etajul 32 al unui hotel din apropiere, a fost ucis de către poliţişti. Panicaţi, oamenii au încercat să se adăpostească, dar a durat câteva minute până când rafalele de gloanţe au încetat, notează Reuters.

„Seara de ieri a fost îngrozitoare dincolo de orice cuvinte. Încă nu ştiu ce să mai spun despre acest lucru, dar vreau să anunţ pe toată lumea că eu şi echipa mea suntem în siguranţă“, a fost mesajul lui Jason Aldean, cântăreţul country care se afla pe scenă când a început atacul. Totodată, masacrul din Las Vegas, din noaptea de duminică, marchează cel mai mare astfel de eveniment sumbru din istoria recentă a Statelor Unite ale Americii. Asta după ce, anul trecut, 49 de persoane au fost ucise într-un club de noapte pentru homosexuali, în Orlando. Momentan bilanţul autorităţilor în ceea ce priveşte numărul victimelor nu e unul complet şi final.

UPDATE: Un tânăr român, originar din Cluj, a fost grav rănit în urma atacului care s-a petrecut în noaptea de duminică. Din câte se pare, bărbatul pe nume Luca se afla printre cei aflaţi la concert. Cea care a transmis vestea cumplită a fost chiar mama tânărului, printr-un mesaj publicat pe contul său de Facebook, notează cei de la ştiridecluj.ro. Alături de rândurile în care le spunea prietenilor virtuali să se roage pentru fiul ei, femeia devastată de durere a postat şi o imagine cu Luca, pe patul de spital. Mai mult, tânărul locuia cu familia lui în statul Nevada, iar în urmă cu o zi a decis să participe la festivalul de muzică country „Route 91 Harvest“.

„Nu postez lucruri personale pe Facebook, dar am nevoie de ajutorul vorstru acum. Vă implor să vă rugaţi pentru fiul meu, Luca. A fost împuşcat în atacul din Las Vegas. În aceste momente se află pe masa de operaţie şi starea sa e una critică şi s-ar bucura dacă ar şti că vă rugaţi pentru el”, au fost rândurile mamei tânărului din Cluj.

Tânărul clujean, pe nume Luca, a fost grav rănit în timpul atacului armat din Las Vegas
Tânărul clujean, pe nume Luca, a fost grav rănit în timpul atacului armat din Las Vegas

UPDATE: Familia atacatorului e în stare de şoc, iar recent fratele lui Stephen Paddock, pe nume Eric, a făcut primele declaraţii despre masacru. Acesta a mărturisit că nimeni nu avea habar că va recurge la un asemenea gest. De asemenea, Eric Paddock a fost de părere că fratelui său trebuie să i se fi întâmplat ceva recent, pentru că nu era afiliat cu niciun grup religios sau politic. „Era un tip absolut normal, chiar banal. Ceva trebuie să i se fi întâmplat, pentru că nu au fost semne că vrea să facă aşa ceva. Suntem paralizaţi de spaimă. Condoleanţe tuturor celor care au pierdut persoane dragi în Las Vegas. Suntem baricadaţi în casă, ne e frică să ieşim, să nu fim atacaţi după toate cele întâmplate“, a spus Eric Paddoc, potrivit Daily Mail.
 

Focurile de armă au fost trase lângă cazinoul Mandalay Bay Casino din Las Vegas, de la etajul 32 al unei clădiri zgârâie-nori, anunţă realitatea.net. Zborurile pe aeroportul McCarran din Las Vegas au fost suspendate, însă reluate cu foarte puţin timp în urmă. Atacatorul a fost doborât de trupele antitero.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Meseria, la mare căutare pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, care DISPARE de tot în România
Meseria, la mare căutare pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, care DISPARE de tot în România
FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a rupt tăcerea despre relația intimă cu milionarul
FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a...
Cea mai FRUMOASĂ femeie din lume a dezvăluit cum s-a îndrăgostit de un român: „Chestiile lor de băieți”
Cea mai FRUMOASĂ femeie din lume a dezvăluit cum s-a îndrăgostit de un român: „Chestiile...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
O zodie va fi lovită de o lecție karmică puternică. Va plânge cu lacrimi amare și va trebui să-și plătească greșelile din trecut
O zodie va fi lovită de o lecție karmică puternică. Va plânge cu lacrimi amare...
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă. Iar neplăcerile au continuat să apară
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă....
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără o mână
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală, în Noaptea de Înviere și prima zi de Paște
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns!
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența dintre noi două este că eu am căutat atenția unui singur bărbat, nu la 3.”
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în ţară şi a deschis o afacere de familie:
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Leguma care te ajută să slăbești în timp record. O poți adăuga în preparatele zilnice
Leguma care te ajută să slăbești în timp record. O poți adăuga în preparatele zilnice
Ce trebuie să le pui castraveților din grădină ca să fie roditori. Nu ai nevoie de chimicale, iar legumele vor fi foarte gustoase
Ce trebuie să le pui castraveților din grădină ca să fie roditori. Nu ai nevoie...
Austria nu se potolește. Karl Nehammer a dat ordin: Testați și controlați
Austria nu se potolește. Karl Nehammer a dat ordin: Testați și controlați
Scandal de proporţii după ce Gabriela Cristea nu a livrat cozonacii comandaţi de zeci de persoane: Nici nu ați avut bunul simț să vă țineți telefonul deschis
Scandal de proporţii după ce Gabriela Cristea nu a livrat cozonacii comandaţi de zeci de...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare şi distrugeri ale infrastructurii pe teritoriul european
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
SUA, în stare de șoc. A MURIT la Casa Albă. Medicii au privit neputincioși
SUA, în stare de șoc. A MURIT la Casa Albă. Medicii au privit neputincioși
Exclusiv: Fosta iubită a lui Philipp Plein explodează. Ce acuzații îi aduce româncei Andreea Sasu
Exclusiv: Fosta iubită a lui Philipp Plein explodează. Ce acuzații îi aduce româncei Andreea Sasu
Tatăl Alinei Apostol, închisă într-un penitenciar din China, declarații SFÂȘIETOARE: ”Copilul meu moare acolo câte puțin, în fiecare zi”
Tatăl Alinei Apostol, închisă într-un penitenciar din China, declarații SFÂȘIETOARE: ”Copilul meu moare acolo câte...
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: L-am văzut schimbat! Gestul făcut de Gică Hagi
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: L-am văzut schimbat!...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize vor primi de la univers și de la parteneri
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani:
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
Adriana Iliescu, strictă cu Eliza în preajma Paștelui. Ce trebuie să facă tânăra în Săptămâna Mare
Adriana Iliescu, strictă cu Eliza în preajma Paștelui. Ce trebuie să facă tânăra în Săptămâna...
Satul din România unde oamenii nu au nevoie de telefoane sau de curent electric. Se trăiește simplu aici, iar locuitorii sunt fericiți
Satul din România unde oamenii nu au nevoie de telefoane sau de curent electric. Se...
Pe 5 zodii le așteaptă o săptămână plină de surprize! Cristina Demetrescu dă vești bune pentru Berbeci și Raci
Pe 5 zodii le așteaptă o săptămână plină de surprize! Cristina Demetrescu dă vești bune...