Acasă » Galerie foto » A murit Cristina Stamate! Actriţa avea 71 de ani

A murit Cristina Stamate! Actriţa avea 71 de ani

De: Cancan 27/11/2017 | 08:46
A murit Cristina Stamate! Actriţa avea 71 de ani
Cristina Stamate a murit

Actriţa Cristina Stamate a murit luni dimineaţă, pe un pat de spital de la Floreasca, la vârsta de 71 de ani. Este un final de an negru pentru teatrul românesc. La doar o zi după înmormântarea Stelei Popescu, am mai pierdut o mare actriţă. Cristina Stamate a murit pe patul de spital, după ce joi fusese internată de urgenţă, la Spitalul Floreasca.

UPDATE 18:15 Sfâşiat de durere, Alexandru Arşinel a anunţat că mâine va fi depus la Teatrul Constantin Tănase trupul neînsufleţit al Cristinei Stamate: ”Mâine va fi expusă la Teatru şi la ora 12:00 – 13:00 va avea loc slujba de Priveghere”.

Mirela Vaida a spus că Stamate a ales să plece de pe această lume abia după ce ”a ştiut că acolo sus o aşteaptă cineva cu suflet mare”.

„O mare doamnă a revistei româneşti, care a plecat la 4 zile după Stela Popescu. Cristina n-a stat prea mult fără Stela ei dragă. Este o durere cumplită. Când am sunat dimineaţă la teatru să întreb ce facem, secretara mi-a spus: o luăm de la capăt. Mâine va fi depusă la Teatrul Constantin Tănase. Mâine seară se vor face stâlpii. Miercuri va fi condusă pe ultimul drum. A închis ochii pe veci doar atunci când a ştiut că acolo sus o aşteaptă cineva cu suflet mare”, a spus Mirela Vaida.

UPDATE 13:15 Trupul actriţei va fi depus, marţi, la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, iar miercuri urmează să fie înmormântată la cimitirul Bellu.

UPDATE 10:40 Actriţa şi-a dorit ca gravele sale probleme de sănătate să rămână private şi le-a cerut medicilor să nu dea detalii despre starea ei de sănătate, în momentul în care a ajuns la Terapie Intensivă.

UPDATE 10:30  Cauza morţii: Din primele informaţii, pare că şi Cristina Stamate ar fi suferit un accident vascular cerebral. Surse medicale au declarat că actriţa Cristina Stamate avea multiple suferinţe, printre care un accident vascular cerebral şi probleme cardiace. Încă de la internarea ei, în secţia de Terapie Intensivă, prognosticul a fost rezervat.

UPDATE 09:30 Îndurerat, Alexandru Arşinel a mărturisit că nu înţelege cum de s-a stins din viaţă, pentru că era „de neoprit”. „Părerea mea este că continuăm cu evenimentele dramatice care au afectat foarte tare colectivul Teatrului ”Constantin Tănase”. O a doua stea moare. Continuăm să fim îndureraţi. M-am săturat. Vreau să-l rog pe Dumnezeu să se oprească că nu mai rezistăm. Cristina a fost o mare actriţă, am avut plăcerea să joc cu ea ani de zile. De vreo doi ani de zile, durerile au pus stăpânire pe ea. A fost un om şi o actriţă deosebită” a spus Alexandru Arşinel. Unele jeguri din lumea noastră au năvălit pe mine când am făcut transplantul. Ea m-a apărat şi a informat lumea că şi eu am dreptul la viaţă ca orice om de pe stradă. A fost un om deosebit şi o parteneră exagerat de cinstită.Eu nu ştiu cum s-a întâmplat deodată de i-a luat Dumnezeu puterile, era de neoprit. Iar pe scenă, când intra, era o adevărată explozie. Am alergat acum să-i facem loc de veci, pentru că nu s-a ocupat nimeni de lucrul acesta înainte” a mai spus marele actor”, a declarat Alexandru Arşinel.

UPDATE 09:20 Teatrul de Revistă a confirmat trista veste a morţii Cristinei Stamate.

„Încă o veste năpraznică îndoliază teatrul Românesc de revistă. Odihneşte-te în pace, CRISTINA STAMATE 08.09.1946 -27.11.2017”, a transmis Teatrul „Constantin Tănase”.

Cristina Stamate avea tensiunea foarte joasă şi a fost găsită leşinată. Ea a fost transportată de urgenţă la Spitalul Floreasca.Cunoscuta artistă avea probleme mai vechi de sănătate şi a avut în urmă cu mai mult timp un accident vascular cerebral.

„Cu puţin înainte de ora 7,00, în această dimineaţă, a decedat”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, Bogdan Opriţa.

Supranumită „sufletul teatrului de stradă”, Cristina Stamate, actriţă a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase“, avea „vocaţia iubirii faţă de tot ce este frumos pe lume“, aşa cum a caracterizat-o prietena ei, Stela Popescu. A jucat în sute de spectacole de revistă, a scris o carte şi a fost profesoară de teatru pentru copii.

În urmă cu doi ani, Cristina Stamate a fost operată pe cord deschis

Cristina Stamate a fost operată pe cord deschis, la începutul lunii ianuarie 2015. Actriţa a declarat ulterior că în timpul operaţiei inima ei a fost oprită timp de 2 ore. După intervenţia chirurgicală, Cristina Stamate simţea bine şi abia aşteapta să revină pe scenă. O echipă formată din zece medici i-a făcut atunci actriţei trei by-pass-uri, în decurs de 6 ore şi jumătate. Actriţa a mărturisit că amânase mult timp acea operaţie pentru că fratele ei a murit în urma unei intervenţii similare.

„Că mor, ma nenica, de aia mi-a fost frică. Am plecat de acasă, mă uitam pe geam… poate-i ultimul copac pe care îl vad, ultimul candelabru, ultima lumina” spunea Cristina Stamate, la acea vreme.

Cristina Stamate a vrut să fie medic

Mai întâi a vrut să se facă medic, apoi avocat, dar de mică toţi i-au spus că are talent şi că „artistă trebuie să se facă”. 

„Sincer, pe mine m-a ales meseria, nu eu am ales-o şi am fost încurajată de copil să fac actorie. Am fost la Şcoala Populară de Artă, am făcut balet, recitam, cântam, deşi mă pregăteam pentru Drept. Când am hotărât cu două săptămâni înainte să dau la Teatru am zis doar aşa, hai să încerc şi asta! Ştiu oameni care au dat la teatru de zece ori până au intrat, dar mie mi s-ar fi părut o pierdere de timp. Eu nu am vrut să pierd nici măcar o zi din viaţa asta, ştiind mereu că pot să fac orice, ştiind că pot să o iau oricând de la capăt şi că pot face orice altă meserie cât se poate de bine”, declara Cristina Stamate, într-un interviu acordat pentru jurnalul.ro.

 

Imagini LIVE de la Spitalul Floreasca! Indragita actrita Cristina Stamate a murit in aceasta dimineata –> Nu ratati: Cutremurător! Ultimele cuvinte ale Cristinei Stamate! Ce le-a cerut medicilor actriţa, înainte să moară –> https://goo.gl/UqouZZ S-a aflat din ce cauza a murit Cristina Stamate! Anuntul facut de medici –> https://goo.gl/81h4fo Cristina Stamate nu are loc de veci: „I-am zis lui Alexandru Arşinel să îmi caute. Vreau în faţă, să îmi aducă lumea” Continuarea e cutremurătoare –> https://goo.gl/4NL3tj

Posted by Cancan.ro on 27 Noiembrie 2017

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut anunțul așteptat de milioane de români
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a trăit „Au fost restaurante care nu m-au primit. A căzut cerul pe mine.”
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Hipermarketul uriaș care vinde produse românești ca pâinea caldă. A mizat totul pe filierele locale și clienții sunt încântați. Și prețurile sunt mici
Hipermarketul uriaș care vinde produse românești ca pâinea caldă. A mizat totul pe filierele locale...
Planta care e în stare să vindece tot. Era o buruiană, creștea pe oriunde, dar bunicii știau cum să o folosească
Planta care e în stare să vindece tot. Era o buruiană, creștea pe oriunde, dar...
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc, DE FAPT
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna...
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Mare problemă pe litoralul românesc. Deschiderea sezonului, în pericol
Mare problemă pe litoralul românesc. Deschiderea sezonului, în pericol
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: Nu-l bate nimeni!
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani:
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
Cea mai mare slăbiciune a lui Adrian Enache: „A devenit un drog pentru mine”
Cea mai mare slăbiciune a lui Adrian Enache: „A devenit un drog pentru mine”
Legea pe care trebuie să o știe toți proprietarii de apartamente. Care sunt, de fapt, părțile comune de pe scara blocului și nu numai. Ești responsabil pentru ele și riști amenzi uriașe
Legea pe care trebuie să o știe toți proprietarii de apartamente. Care sunt, de fapt,...
Ce conțin, de fapt, brânzeturile Pilos de la Lidl. Românii abia așteaptă să fie la ofertă și le cumpără fără să se uite pe etichetă
Ce conțin, de fapt, brânzeturile Pilos de la Lidl. Românii abia așteaptă să fie la...