Acasă » Exclusiv » Maica Antonia din Elveția, lecție de rugăciune pentru credincioși. Cum trebuie să te rogi lui Dumnezeu în orice moment al zilei | ALTCEVA cu Adrian Artene

Maica Antonia din Elveția, lecție de rugăciune pentru credincioși. Cum trebuie să te rogi lui Dumnezeu în orice moment al zilei | ALTCEVA cu Adrian Artene

De: Cristina Cruceru 08/04/2024 | 18:00
Maica Antonia, în podcastul „Altceva cu Adrian Artene”

Maica Antonia de la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Elveția le oferă tuturor românilor o lecție de rugăciune în noul episod al podcastului „Altceva cu Adrian Artene”. Stareța ne învață cum să ne rugăm lui Dumnezeu și Maicii Domnului, pentru ca sufletul să-și găsească liniștea. Aceasta le prezintă tuturor o predică despre credință, iubire și iertare. 

Noul episod al podcastului „Altceva cu Adrian Artene” se lasă cu emoție până la lacrimi. Fiind în Postul Paștelui, Maica Antonia de la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Elveția le oferă tuturor creștinilor o lecție de rugăciune. Stareța ne învață cum să ne rugăm lui Dumnezeu, Fiului Său ori Maicii Domnului. Aceasta îi sfătuiește pe toți credincioșii să se roage cât mai simplu și sincer, pentru ca vorbele lor să fie ascultate. Vorbind despre fericirea supremă, Maica Antonia a mărturisit că acest sentiment vine atunci când te apropii de Dumnezeu. Doar atunci te poți cunoaște cu adevărat și poți avea sufletul împăcat.

CITEȘTE ȘI: LECȚIE DESCHISĂ DESPRE RUGĂCIUNE CU MAICA ANTONIA DIN ELVEȚIA. CUM SĂ VORBIM CU DUMNEZEU CA SĂ NI SE ÎNTÂMPLE MINUNI? | EXCLUSIV LA ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE

„Eu am sentimentul că am sădit ceva aici, dar eu, toate surorile, toată obștea încercăm să dăruim Domnului, în locul acesta, fiecare clipă a vieții noastre și așa cum a făcut-o atunci, în acea înțelegere cu Domnul, spunându-i: Doamne, dacă Tu vrei, Tu fă…

Încercăm să-L lăsăm pe El să ne ghideze și cred că ăsta ar fi răspunsul. Fericirea noastră vine din faptul că încercăm să urmăm Domnului și să ne dăruim Lui. Să ne apropiem de Dumnezeu”, a spus Maica Antonia.

CITEȘTE ȘI: PSIHOTERAPEUTUL GINA CHIRIAC A ATINS, ÎN CADRUL PODCASTULUI, SUBIECTE CARE ȚIN DE NATURA UMANĂ. „AVEM DOUĂ PĂRȚI ÎN NOI”

Cum trebuie credincioșii să se roage la Dumnezeu

Stareța a dezvăluit că pentru fiecare monarh rugăciunea se face prin chemarea lui Iisus Hristos. Aceasta este de părere că doar atunci când îl rogi pe Dumnezeu să te miluiască, îl poți avea în inima ta.

”Pentru monah, rugăciunea este în primul rând chemarea numelui lui Iisus: Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă sau Doamne Iisus Hristoase, miluiește-mă, mai scurt. Rostind mereu această rugăciune, îl chemăm pe noi în inima noastră. Avându-l pe Dumnezeu în inima noastră nu putem fi decât fericiți”, a continuat aceasta.

Maica Antonia îi îndeamnă pe credincioși să se roage cât mai simplu. Să nu-i ceară lui Dumnezeu lucruri, căci El poate nu va da unei persoane ceea ce nu i-ar fi de folos.

„Trebuie să-i vorbim lui Dumnezeu cât mai simplu. Ca un copil. Vedeți copilul când are o problemă vine, plânge, strigă și spune ce are. Nu face o introducere, un cuprins și o încheie. Nu face un eseu. Spune direct, Doamne ajută-mă. Își varsă inima. De obicei, copilul vine la mamă și spune, m-am lovit…Cea mai simplă formă de rugăciune este rugăciunea directă atunci când noi spunem Domnului durerea noastră și sigur chemarea neîncetată în numele lui Dumnezeu: Doamne, miluiește-mă!

Rugăciunea asta cuprinde totul. Noi uneori cerem lucruri care nu ne sunt de folos. Ne rugăm cu cuvintele noastre și spunem: Doamne, dă-mi aia sau aș vrea aia…dar poate lucrul ăla nu ne e de folos și Dumnezeu nu ni-l dă. Dacă spunem Doamne, miluiește-mă, asta le include pe toate. Cu cât e mai scurtă rugăciunea, cu atât mintea e mai adunată”, a spus stareța Antonia.

Care este rugăciunea făcătoare de minuni către Maica Domnului

Stareța a dezvăluit și rugăciunea către Maica Domnului, făcătoare de minuni. Maica Antonia le transmite credincioșilor să se roage la Preasfânta Născătoare de Dumnezeu cât mai simplu și să-i spună tot ce au pe suflet, precum i-ar spune necazurile lor unei mame.

”Maica Domnului este în mijlocul nostru și ea este cea care ne-a călăuzit, ne-a adus aici și către ea strigăm mereu, cerânndu-i ajutorul. La fel cum avem rugăciunea: Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-mă, avem tot așa o rugăciune scurtă: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pe noi! La Maica Domnului, cred că avem mai multă îndrăzneală decât avem la Mântuitorul.

Alergăm la ea ca la o mamă, e ajutătoarea noastră, nimeni nu ne este mai apropiat dintre sfinți decât Maica Domnului. Adevărata iubire este cea care dăruiește. Care se dăruiește. Noi nu cerem ceva. Asta ne învață Maica Domnului: ascultarea și dragostea necondiționată. Învățăm să iubim și să iertăm în cursul întregii noastre vieți. Iubirea e un dar, trebuie să-l ai. (…)”, a mai spus Maica Antonia, în podcastul „Altceva cu Adrian Artene”.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Cristina Cruceru este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A absolvit Facultatea de Litere din Craiova, specializarea Jurnalism, apoi masterul „Jurnalism Tematic” din cadrul Facultății de Jurnalism și Științele citeste mai mult
Parteneri
Descoperirea care ar putea da peste cap ABSOLUT TOT ce știm despre cosmos! „Nu dovedește că nu există”
Descoperirea care ar putea da peste cap ABSOLUT TOT ce știm despre cosmos! „Nu dovedește...
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
INCREDIBIL! Primele imagini cu noul iubit al Simonei Halep! E un milionar cu 25 de ani mai în vârstă ca ea!
INCREDIBIL! Primele imagini cu noul iubit al Simonei Halep! E un milionar cu 25 de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Povestea de film a doi mari actori români. Și-au unit destinele în urmă cu 41 ani. S-au despărţit și s-au regăsit la 21 de ani de la divorț
Povestea de film a doi mari actori români. Și-au unit destinele în urmă cu 41...
Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între româncă și actorul de la Bollywood. Acum e clar
Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Un bărbat a montat camere ascunse în bucătărie ca să vadă ce-i pune soția în cafea, care avea un gust tot mai ciudat
Un bărbat a montat camere ascunse în bucătărie ca să vadă ce-i pune soția în...
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Bianca Comănici a ajuns pe mâinile medicilor: „Am ieșit de o oră și jumătate din operație”. Intervenția chirurgicală la care a fost supusă fosta concurentă de la „Puterea Dragostei”
Bianca Comănici a ajuns pe mâinile medicilor: „Am ieșit de o oră și jumătate din...
FILMUL crimei din Crângași! Detalii șocante: Ce s-a întâmplat, de fapt
FILMUL crimei din Crângași! Detalii șocante: Ce s-a întâmplat, de fapt
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun un lucru și sper să îți intre foarte bine în cap. Realizez că din asta s-a făcut o obișnuință.”
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
„A dispărut” Geta Sterp, strigăt de ajutor în mediul online! Sora lui Culiță Sterp a făcut anunțul trist în urmă cu câteva ore: „Nu știe nimeni nimic de el”
„A dispărut” Geta Sterp, strigăt de ajutor în mediul online! Sora lui Culiță Sterp a...
9 judeţe, sub avertizări meteo cod galben şi portocaliu de vijelii. Vreme severă până vineri seară
9 judeţe, sub avertizări meteo cod galben şi portocaliu de vijelii. Vreme severă până vineri...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel cam mic!
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Schimbare notabile pentru WhatsApp. Ce modificări au fost aduse?
Schimbare notabile pentru WhatsApp. Ce modificări au fost aduse?
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul...
Ce să adaugi în ciorba de cartofi cu afumătură ca să-ți iasă delicioasă. Pui acest condiment și va avea un gust grozav
Ce să adaugi în ciorba de cartofi cu afumătură ca să-ți iasă delicioasă. Pui acest...
Secretul fiecărei zodii a fost dezvăluit! Avertisment pentru Gemeni, Fecioare și Vărsători
Secretul fiecărei zodii a fost dezvăluit! Avertisment pentru Gemeni, Fecioare și Vărsători
A murit un mare campion din România: Dumnezeu sa te ierte, drum lin către cer!
A murit un mare campion din România: Dumnezeu sa te ierte, drum lin către cer!
Răzvan Simion s-a pocăit! Decizia incredibilă luată la 43 de ani! ''Fac tot felul de terapii interesante''
Răzvan Simion s-a pocăit! Decizia incredibilă luată la 43 de ani! ''Fac tot felul de...
Testul inedit ce-ți distruge computerul. Experimentul unui vlogger - VIDEO
Testul inedit ce-ți distruge computerul. Experimentul unui vlogger - VIDEO
Zelenski a mers la Harkov în apropierea noii linii a frontului. Liderul ucrainean a descris situaţia drept extrem de dificilă
Zelenski a mers la Harkov în apropierea noii linii a frontului. Liderul ucrainean a descris...
ITP de două ori pe an. S-a schimbat legea în România pentru aceste vehicule
ITP de două ori pe an. S-a schimbat legea în România pentru aceste vehicule
Doi absolvenți de MIT, acuzaţi că au furat milioane de dolari în criptomonede, în doar 12 secunde
Doi absolvenți de MIT, acuzaţi că au furat milioane de dolari în criptomonede, în doar...
ACCESORIUL auto care devine obligatoriu pentru toți șoferii din iulie 2024. Chiar și cei care își vând mașina trebuie să o echipeze corespunzător
ACCESORIUL auto care devine obligatoriu pentru toți șoferii din iulie 2024. Chiar și cei care...
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a părăsit definitiv SUA pentru România: E un exemplu
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Momentul în care premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat. Care este starea lui după operație
Momentul în care premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat. Care este starea lui după...
Marea împăcare între Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf. Cei doi au îngropat securea războiului
Marea împăcare între Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf. Cei doi au îngropat securea războiului
Prin ce a trecut o familie de români care a mers cu mașina în vacanță în Turcia: “Ne-au cerut să le lăsăm cheia lor”
Prin ce a trecut o familie de români care a mers cu mașina în vacanță...
Un nou drum expres va apărea în România. Va lega două reședințe de județ
Un nou drum expres va apărea în România. Va lega două reședințe de județ
×