Acasă » Știri » Ce meniu au avut cei 500 de invitați care au mers la ceremonia lui Nicușor Dan? Preparatele speciale

Ce meniu au avut cei 500 de invitați care au mers la ceremonia lui Nicușor Dan? Preparatele speciale

De: Anca Chihaie 27/05/2025 | 12:47
Ce meniu au avut cei 500 de invitați care au mers la ceremonia lui Nicușor Dan? Preparatele speciale

După ceremonia oficială de depunere a jurământului în fața Parlamentului și primirea cu onoruri militare la Palatul Cotroceni, noul președinte al României, Nicușor Dan, a organizat o recepție festivă în Sala Unirii, marcând astfel începutul mandatului său într-un mod autentic românesc.

Evenimentul, care a avut loc luni, 26 mai, a reunit aproximativ 500 de invitați, printre care s-au numărat membri ai Guvernului, foști șefi de stat, reprezentanți ai Casei Regale, europarlamentari, diplomați și oficiali ai principalelor instituții publice.

Ce mâncare a fost servită la depunere a jurământului noului președinte

Atmosfera a fost una relaxată, dar elegantă, iar în centrul atenției s-au aflat preparatele culinare alese cu grijă pentru a reflecta specificul gastronomic autohton. Meniul, lipsit de extravaganțe, a pus accent pe tradiție, simplitate și gusturi familiare românilor.

Recepția a debutat cu un antreu bogat, care a inclus o varietate de brânzeturi românești, salată de vinete, humus, legume proaspete (ardei, ciuperci, dovlecei, ceapă verde și roșii), dar și preparate din carne precum salam și șuncă. O selecție atentă care a combinat gusturile clasice cu opțiuni vegetale, potrivite și pentru cei care au preferat meniuri de post.

Felurile principale au continuat în aceeași notă tradițională. Pe mesele aranjate cu rafinament s-au regăsit sarmale, atât de post cât și cu carne, alături de pastramă de berbecuț, păstrăv la grătar, ciocănele de pui fragede, somon la cuptor și fasole bătută cu ciolan afumat. Bucatele au fost servite în porții generoase, într-un decor simplu, dar plin de eleganță.

Deserturile au completat meniul într-o notă dulce și colorată. Invitații s-au putut delecta cu macarons fine, amandine clasice, eclere cu ciocolată, negrese pufoase și prăjituri cu fructe. Diversitatea a oferit opțiuni pentru toate gusturile, transformând momentul dulce al serii într-un adevărat festin culinar.

Pe lângă mâncare, băuturile au fost la rândul lor variate și bine alese. Whisky, vinuri românești, vin spumant, coniac și vermut au fost servite alături de sucuri naturale din fructe, apă plată și minerală, dar și băuturi carbogazoase precum Cola, Fanta și Sprite. Oferta a fost adaptată unui public divers, cu opțiuni atât alcoolice, cât și non-alcoolice, pentru a satisface toate preferințele.

(CITEȘTE ȘI: Viața lui Nicușor Dan se va schimba radical după ce va depune jurământul de învestire în funcția de președinte. Ce obligații are șeful de stat al României, de fapt)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
×