Alexandru Rafila, despre situația gravă din țară! Există posibilitatea ca România să se întoarcă la starea de urgență. „Sigur că riscul există…”

Publicat: 27/07/2020 | 18:45
Alexandru Rafila, declarații despre virusul gripal: „Circulația e de 500 de ori mai mică. Nici OMS nu înțelege de ce”

Alexandru Rafila a făcut noi precizări despre situația gravă în care se află România în momentul de față. Șeful laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” a făcut anumite precizări și despre posibilitatea reîntoarcerii la starea de urgență.  

Dacă acest scenariu devine realitate, Alexandru Rafila speră ca măcar anumite zone din țară să fie păstrate în „stare funcțională”. (CITEȘTE ȘI: SITUAȚIE ÎNGRIJORĂTOARE ÎN ROMÂNIA! ALEXANDRU RAFILA, MESAJ DUR ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI. „CREȘTEREA FOARTE, FOARTE MARE A PROCENTELOR POZITIVE…”)

În cadrul unui interviu pentru SportMedia.ro, Alexandru Rafila a vorbit despre cel mai sumbru scenariu, revenirea la starea de urgență.

„Sigur că riscul există, sper să nu fie nevoie și măcar anumite zone din țară care nu sunt afectate sau sunt puțin afectate să le păstram funcționale, pentru că funcționarea economiei este esențială pentru sustenabilitatea sistemului de sănătate

În zonele unde nu avem cazuri sau sunt foarte puține, este esențială menținerea acestui status ca să ai resurse umane pentru realocare în caz de nevoie și să ai capacitate de tratament al pacienților infectați Covid din zonele grav afectate”, a declarat președintele Societății de Microbiologie.

„Ne îndreptam către un vârf”

De asemenea, Alexandru Rafila a vorbit și despre faptul că România se îndreaptă către un vârf al cazurilor de infectări cu Covid-19. (VEZI ȘI: DOUĂ JUDEȚE ȘI MUNICIPIUL BUCUREȘTI, CELE MAI MULTE CAZURI NOI DE COVID-19! ÎN DÂMBOVIȚA, UN NOU FOCAR ÎNTR-UN AZIL)

„Sigur ne îndreptam către un vârf. Problema este unde va fi el, când va fi platoul și când va începe descreșterea, ceea ce se poate întâmpla doar dacă într-adevăr vom lua niște măsuri organizatorice și vom convinge populația că singura soluție pentru limitarea transmiterii ține de comportamentul individual și de respectarea măsurilor de protecție. Acestea sunt cele două tipuri de elemente de care depinde evoluția situației”, a mai spus doctorul Rafila.