Situație îngrijorătoare în România! Alexandru Rafila, mesaj dur în contextul pandemiei. „Creșterea foarte, foarte mare a procentelor pozitive…”

Autor:
Publicat: 26/07/2020 | 17:47
Situație îngrijorătoare în România! Alexandru Rafila, mesaj dur în contextul pandemiei. „Creșterea foarte, foarte mare a procentelor pozitive…”

Epidemia de coronavirus își face simțită tot mai mult prezența în România. Numărul de noi cazuri de îmbolnăviri a explodat, iar spitalele sunt pline. În acest context, Alexandru Rafila a tras un nou semnal de alarmă și a explicat situația în care ne aflăm.

Acesta a subliniat că România se apropie cu pași repezi de 60 de cazuri la suta de mii de locuitori, fiind cea mai gravă situaţie din Europa, iar rata infectărilor este de 8-10%, mult mai mare decât în perioada stării de urgenţă. (CITEȘTE ȘI: ALEXANDRU RAFILA A ANUNȚAT MĂSURILE PENTRU A OPRI EXPLOZIA DE INFECTĂRI: ”ÎN DOUĂ SĂPTĂMÂNI, AM PUTEA VEDEA SCHIMBĂRI”)

De asemenea, Alexandru Rafila a făcut un apel la cetățeni să respecte regulile de prevenire a răspândirii virusului, care sunt esențiale în aceste momente. Acesta a mai explicat că nu se poate ca numărul de cazuri să scadă, dacă nimeni nu respectă regulile impuse și dacă mulți dintre români se comportă ca și cum nu există un pericol.

„Cifrele au crescut brusc”

Profesorul a explicat într-un interviu pentru Antena 3 cum trebuie interpretate raportările care au explodat în ultimele zile. (VEZI ȘI: ALEXANDRU RAFILA, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU ROMÂNII CARE MERG LA MARE. CARE SUNT LOCURILE DE UNDE NU SE POT INFECTA CU CORONAVIRUS. “DEPINDE CE FACI ACOLO!”)

„Declarațiile contradictorii în spațiul public creează confuzie și vom ajunge la o situație mult mai grava decât până acum. Pentru mine este preocupant. Rata de infectare e 3.76%. Să nu facem confuzie. Cifrele au crescut brusc la un moment dat, brusc am sărit la 22 000 de teste. Multe țări au început să ceară teste, diferența rezultă din românii care călătoresc.

Proporția este sub 1 la mie. Restul, în jur de o mie sunt din rândul celorlalte 12 000 de persoane care reprezintă pacienți simptomatici. Proporția este undeva intre 8 și 10 la suta, comparat cu starea de urgență când era 1,5. Creștere foarte, foarte ,mare a procentelor pozitive.”, a spus Rafila, potrivit sursei citate.