Alexandru Rafila, anunț important pentru românii care merg la mare. Care sunt locurile de unde NU se pot infecta cu coronavirus. “Depinde ce faci acolo!”

Publicat: 07/07/2020 | 08:18
Alexandru Rafila, anunț important pentru românii care merg la mare. Care sunt locurile de unde NU se pot infecta cu coronavirus. “Depinde ce faci acolo!”

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, i-a atenționat pe românii care au în plan să meargă pe litoral să evite locurile aglomerate, cum ar fi cluburile de noapte, unde există riscul infectării cu coronavirus.

VEZI AICI: LISTA STATELOR DIN EUROPA UNDE ROMÂNII AU RESTRICȚII DE CĂLĂTORIE, ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS. 3 ȚĂRI NE-AU DAT DEJA “INTERZIS”

Alexandru Rafila a făcut încă o dată apel la populație să respecte regulile de distanțare impuse de autorități. Totodată, președintele Societății Române de Microbiologie a anunțat că virusul nu poate fi contractat din apa mării sau de pe plajă.

Discuţia legată de sancţiuni şi de măsuri coercitive ar trebui să începem să o mutăm în zona educării, a convingerii oamenilor care trebuie să înţeleagă acelaşi mesaj indiferent de zona politică din care vin unii sau alţii: să lămurim oamenii că singura modalitate de a ţine lucrurile sub control şi de a avea o viaţă absolut normală, fără riscuri pentru sănătatea publică, este să respectăm aceste reguli„, a spus Alexandru Rafila la România TV.

BILANȚ. Statele Unite au depăşit pragul de 3 milioane de cazuri de COVID-19

Depinde de ce faci la mare. Din apa mării nu se ia. De pe plajă nu se ia. Dacă mergi la club şi stai într-un spaţiu foarte aglomerat, interacţionezi cu foarte multe perosane, atunci se ia. Dacă mergem, dansează şi petrec împreună la o anumită distanţă, lucrul ăsta se poate desfăşura fără niciun fel de problemă„, a mai spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: “Boala se transmite și în sezonul cald!”

În continuare, președintele Societății Române de Microbiologie a precizat că virusul nu dispare în sezonul cald, ipoteza lansată de unii cercetători imediat după izbucnirea pandemiei.

NU RATA: NELU TĂTARU PUNE PRESIUNE PE PARLAMENT. VREA CA LEGEREA REFERITOARE LA CARANTINĂ SĂ FIE ADOPTATĂ CÂT MAI RAPID. “ÎN CAZ CONTRAR, TRANSMITEREA COMUNITARĂ SE VA ACCENTUA!”

Şi eu am sperat, dar nu s-a întâmmplat lucrul acesta. Sunt ţări în temperaturile sunt chiar mai mari decât în România şi unde transmiterea este intensă — Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Iran, America de Sud – Toate aceste supoziţii s-au dovedit în timp că nu au fost sustenabile.

Boala se transmite şi în sezonul cald şi era probabil să se întâmple aşa pentru că în marea majoritate populaţia este receptivă. Se poate îmbolnăvi, nu are niciun fel de imunitate„, a precizat reprezentantul României la OMS.