Lista statelor din Europa unde românii au restricții de călătorie, în contextul pandemiei de coronavirus. 3 țări ne-au dat deja “interzis”

Publicat: 07/07/2020 | 07:21
Lista statelor din Europa unde românii au restricții de călătorie, în contextul pandemiei de coronavirus. 3 țări ne-au dat deja “interzis”

În România, în ultimele zile, numărul de cazuri noi de coronavirus a crescut alarmant, motiv pentru care conaționalii noștri primesc restricții de călătorie din partea a tot mai multe state din Europa. Totodată, Guvernul a actualizat, luni, lista “țărilor verzi”, practic cele din care românii și alți cetățeni pot intra în țara noastră fără nicio restricție.

VEZI AICI: UN ANGAJAT AL GUVERNULUI, DEPISTAT POZITIV CU NOUL CORONAVIRUS. CÂȚI MINIȘTRI AU FOST EXPUȘI

Spre exemplu, românii care revin din Spania și Belgia sunt scutiți de izolare. Sunt 33 de astfel de țări, potrivit digi24.ro. În clipa de față, în Europa, mai sunt doar trei state care au o rată a cazurilor noi de coronavirus mai mare față de România: Suedia, Portugalia și Luxembrug.

Până în prezent, sunt cel puțin zece țări care fie nu îi primesc pe turiștii români sub nicio formă, fie îi obligă să stea 14 zile în carantină sau izolare.

EXCLUSIV. Cum a cheltuit Poliția Capitalei, pe nimic, 3,6 milioane € pentru consolidarea sediului din Calea Victoriei?! Lucrările durează de 12 ani și sunt încă la început!

Coronavirus în România. 3 țări nu lasă românii să le tranziteze teritoriile

Norvegia, Finlanda și Malta ne-au interzis să intrăm pe teritoriile lor, în timp ce Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia și Slovacia le-au impus românilor să stea în izolare sau carantină. În schimb, Danemarca solicită ca românii să aibă o rezervare de cel puțin șase zile de cazare. De asemenea, românii care vor să meargă în Marea Britanie după data de 10 iulie sunt obligați să stea în regim de autoizolare.

NU RATA: UN SPECIALIST ROMÂN PREVEDE UN SCENARIU SUMBRU: „ÎN 23 AUGUST AR PUTEA FI PESTE 500 DE BOLNAVI LA TERAPIE INTENSIVĂ”