Un angajat al Guvernului, depistat pozitiv cu noul coronavirus. Câți miniștri au fost expuși

Publicat: 06/07/2020 | 19:46
Un angajat al Guvernului, depistat pozitiv cu noul coronavirus. Câți miniștri au fost expuși

Un angajat al Registratura Guvernului a fost confirmat cu noul coronavirus. Instituția a confirmat informația care inițial apăruse pe surse.

Guvernul a anunţat că angajatul a fost confirmat în cursul zilei de vineri şi este internat. De asemenea, reprezentanţii Executivului au anunţat că angajatul nu a intrat în contact direct cu membri ai Cabinetului, scrie News.ro.

Citește și: Focar de coronavirus la Spitalul Județean Ploiești. Câte cadre medicale s-au infectat. “În total, sunt…”

„A fost confirmată pozitiv la testul pentru COVID-19 o persoană care are calitatea de funcţionar public şi îşi desfăşoară activitatea într-o structură din cadrul Direcţiei pentru Relaţia cu Publicul. Persoana în cauză a fost confirmată pozitiv în cursul zilei de vineri şi în acest moment este internată”, a transmis, luni, Guvernul.

DSP a deschis o anchetă

Gurvenul a mai precizat că DSP Bucureşti a desfăşurat o anchetă epidemiologică, în cadrul căreia au fost testaţi colegii de birou ai persoanei, cu rezultat negativ.

”Toate persoanele care au avut contact direct, de lungă durată, se află în izolare la domiciliu. Spaţiul în care şi-a desfăşurat activitatea a fost dezinfectat, conform protocoalelor sanitare. Facem menţiunea că persoana în cauză nu a avut contact direct cu membri ai Cabinetului”, a mai transmis Guvernul.

Nu rata: Un specialist român prevede un scenariu sumbru: „În 23 august ar putea fi peste 500 de bolnavi la terapie intensivă”

La începutul lunii martie, au mai existat trei cazuri de persoane care aveau legătură cu aparatul de lucru al Guvernului, însă testele au ieşit ulterior negative pentru COVID.

Știrea inițială: Un funcţionar care lucrează la Registratura Guvernului a fost confirmat cu noul coronavirus, au declarat surse guvernamentale, luni, pentru News.ro. Persoana este, în momentul de faţă în izolare, iar toţi colegii ei de birou au fost testaţi negativ pentru COVID-19, au adăugat sursele menţionate.

S-ar putea să te intereseaze și: Raed Arafat atrage atenția cu privire la aglomerația de la mare: „Vom putea să putem lua măsuri imediate”