Focar de coronavirus la Spitalul Județean Ploiești. Câte cadre medicale s-au infectat. “În total, sunt…”

Publicat: 06/07/2020 | 13:26
Focar de coronavirus la Spitalul Județean Ploiești. Câte cadre medicale s-au infectat. “În total, sunt…”

În ultimele zile, numărul de cazuri noi de coronavirus a crescut alarmant. Un adevărat focar de COVID-19 este la Spitalul Județean Ploiești, unde cinci cadre medicale au fost primit rezultate pozitive. Toți lucrează în aceeași secție a spitalului.

CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ÎN LUME. PESTE 11 MILIOANE DE INFECTĂRI ȘI 4.205 DE MORȚI ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

În prezent, Spitalul Județean Ploiești are o rată de ocupare de circă 80 %.

În total sunt cinci cadre medicale, un medic, o infirmieră și trei asistente. Restul personalului sunt negativi. Părerea noastră este că probabil de la pacienți s-au îmbolnăvit cadrele medicale, e greu de spus, ancheta fiind în curs. Pacientele sunt bine, au fost transferate la spitalul suport. Vom testa și contacți mai îndepărtați”, a spus Bogdan Nica, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

NU RATA: FOCAR DE CORONAVIRUS LA ȚUICANI. PACIENȚI ȘI ANGAJAȚI, TESTAȚI POZITIV

Încă 250 de cazuri noi de coronavirus

Pe 6 iulie, Grupul de Comunicare Strategică a actualizat datele cu privire la numărul infecțiilor, vindecărilor și al deceselor de coronavirus. În total, 29.223 de persoane au contractat COVID-19. Dintre acestea, 21.413 au fost externate. Luni, au fost înregistrate alte 250 de cazuri de de îmbolnăvire. În acest moment, la ATI sunt internați 227 de pacienți. Până astăzi, 1.750 persoane diagnosticate cu infecție cu coronavirus au decedat.

OFICIAL. Raed Arafat, despre proiectul de lege privind carantina: Persoanele sănătoase, dar care pot fi în perioada de incubație, vor fi carantinate! / Persoanele bolnave, plasate în izolare, cu precădere în spital. Izolarea la domiciliu, doar în cazuri de excepție! – VIDEO