Ministrul Sănătății, despre deschiderea restaurantelor: „Joi discutăm!”

Publicat: 06/07/2020 | 18:46
Ministrul Sănătății, despre deschiderea restaurantelor: „Joi discutăm!”

Ministrul Sănătății a făcut astăzi un anunț despre deschiderea restaurantelor. Nelu Tătaru a spus că joi se va discuta această măsură. 

Relaxarea măsurilor impuse de pandemia de coronavirus prevede, la un moment dat, și deschiderea restaurantelor. 

La finalul ședinței de guvern de astăzi, ministrul Sănătății a spus că, săptămâna aceasta, încep discuțiile pentru stabilirea de noi reguli în vederea redeschiderii restaurantelor. Tătaru vrea ca acest lucru să se întâmple curând, însă totul depinde de respectarea regulilor sanitare anunțate de autorități.

„O parte din parteneri respectă mai puțin regulile”

„Orice măsură se ia în context epidemiologic. Aveam în calcul de la 1 iulie redeschiderea restaurantelor, dar contextul ne-a făcut să amânăm decizia. De joi discutăm într-un grup de lucru pentru a cădea de acord asupra unor reguli. O parte din parteneri respectă mai puțin regulile. Odată cu stabilirea regulilor mai este și respectarea regulilor. Dacă vom avea o concluzie a grupului tehnic de lucru, vom aborda și momentul redeschiderii restaurantelor. Noi vrem să fie cât mai repede”, a declarat Nelu Tătaru.

Având în vederea oscilația de număr de cazuri de COVID-19 din săptâmâna care a trecut, Raed Arafat a anunțat măsuri imediate în caz de urgență.

„Am prevăzut în proiect să putem lua măsuri imediate, în regim de urgență, dar cu validare ulterioară de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Legea prevede și modalitățile de contestație. Orice măsură luată prin diferite acte normative pot fi contestate de cetățeni în instanță”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Până astăzi, 6 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 29.223 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.413 au fost externate, dintre care 20.213 de pacienți vindecați și 1.200 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Foto: pixabay.com