Două județe și municipiul București, cele mai multe cazuri noi de COVID-19! În Dâmbovița, un nou focar într-un azil

Autor:
Publicat: 27/07/2020 | 18:15
Două județe și municipiul București, cele mai multe cazuri noi de COVID-19! În Dâmbovița, un nou focar într-un azil

Epidemia de coronavirus continuă să facă ravagii în România. Zilnic se înregistrează un număr tot mai mare de noi cazuri de infectări cu virusul COVID-19, iar în unele județe situația a ajuns să fie critică.

Astfel, două județe din Muntenia și municipiul București dețin recorduri de noi infectări cu COVID-19. Numărul cazurilor a sărit de 100 în 24 de ore. Este vorba despre Dâmbovița și Argeș. În Dâmbovița a apărut și un nou focar. (CITEȘTE ȘI: MOMENTE DE CUMPĂNĂ ÎN PLINĂ CRIZĂ EPIDEMIOLOGICĂ! JUDEȚUL ÎN CARE TOATE LOCURILE DIN SECȚIA ATI A SPITALULUI JUDEȚEAN SUNT OCUPATE)

În ultimele 24 de ore București a înregistrat 167 de cazuri noi, Dâmbovița – 31 cazuri noi și Argeș-129 de noi infectări. În județul Dâmbovița este cel mai mare număr de cazuri noi în 24 de ore de la debutul pandemiei.

Sunt trei localități cu trei cazuri, 12 localități cu câte două cazuri și 26 de localități cu câte un caz. Mai sunt trei localități cu cinci cazuri și încă una cu 17 cazuri. Numele localităților nu au fost furnizate de Prefectura Dâmbovița. Instituția a transmis că nu are permisiunea de a da această informație. Alte 36 de cazuri au fost înregistrate la un centru medico-social.

Focar la azilul din Bucșani

În acest context a izbucnit și un focar de infecție cu virusul COVID-19, în cadrul unui azil de bătrâni. Astfel, la centrul medico-social din Bucșani au fost înregistrate astăzi alte 36 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. (VEZI ȘI: STARE DE ALERTĂ LA CASA ALBĂ! A FOST DEPISTAT POZITIV CU SARS-COV-2 CONSILIERUL PE PROBLEME DE SECURITATE NAȚIONALĂ AL LUI DONALD TRUMP)

Aici primele cazuri au apărut în urmă cu două săptămâni. Primele persoane infectate au fost trei asistente. Acum sunt în total 39 de salariați și 51 de beneficiari diagnosticați pozitiv. Aici situația pare scăpată de sub control.