”Bancherul diavolului” a rupt tăcerea despre un milionar român: ”L-am dus la cină pe fraier…”

Publicat: 13/05/2018 | 23:30

”Bancherul diavolului” a rupt tăcerea. Un fost angajat al unei celebre bănci elvețiene a făcut dezvăluiri uluitoare despre un mahăr imobiliar din România.  CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă în exclusivitate destăinuirile celui care și-a riscat cariera pentru a distruge secretul bancar din Elveția.(CITEȘTE ȘI: CUM AM FILMAT-O PE SEXY-DEPUTATA „DECREȚEL” DUPĂ CE „REGELE MOBILEI” I-A CERUT CAPUL)

Bradley C. Birkenfeld, un fost bancher al băncii elvețiene UBS, cea mai mare bancă din lume, a devenit celebru pentru demnitatea și curajul de care a dat dovadă dezvăluind, cu riscul carierei și chiar al vieții sale, ceea ce urma să devină cel mai mare scandal bancar, cea mai mare deconspirare a unei uriașe evaziuni fiscale din toate timpurile. ()

Banii, trădarea, corupția și răzbunarea sunt elementele principale ale bestseller-ului ”Bancherul diavolului. Cum am distrus secretul bancar elvețian”, în care autorul face mărturisiri uluitoare despre un milionar român.(NU RATA, AICI: PRIMELE IMAGINI CU ROBOTUL ALEXANDRU IOAN CUZA!)

”Birkenfeld, bătrâne, mă bucur foarte mult că ai venit. Îl avem pe românul ăsta, mare mahăr în imobiliare, cu un milion de lire sterline în plus care stau degeaba aici. I-am sugerat că ai fi încântat să-i muți la Geneva și să faci o încercare și e total de acord. Apropo, îi place tenisul. Uite cartea lui de vizită”, poveștește fostul bancher momentul în care a primit contactul milionarului român.

”L-am dus la cină pe fraier…”

În cartea sa, Birkenfeld nu s-a sfiit să folosească un limbaj mai puțin cordial atunci când a relatat despre omul de afaceri de pe plaiurile mioritice. ”Așa că m-am dus să-l întâlnesc pe fraierul de român, l-am dus la cină la Quaglino’s, unde am vorbit despre orice altceva decât de bani: fete, curse de cai, Festivalul de film de la Cannes. Apoi am scos brusc din buzunarul hainei două bilete. «Amice, am auzit pe undeva că ești mare amator de tenis. Întâmplător, am două locuri foarte bune la Wimbledon pentru săptămâna viitoare. De ce n-am discuta despre creșterea averii dumitale într-o atmosferă cu emoții și soare?» Și nu a fost singurul client. Niciodată nu-mi dădeau mai puțin de trei dosare deodată. Eram membru al celor mai bune cluburi britanice”, mărturisește Bradley C. Birkenfed, în cartea ”Bancherul diavolului”. (VEZI ȘI: UN BANCHER A FĂCUT O AFACERE PROFITABILĂ DINTR-UN HOBBY!)

Bradley C. Birkenfed, cel supranumit ”Bancherul diavolului”

Banii din vânzarea cărților sunt donați catre o casă de copii din București

”Ca recunoaștere a importanței originii mele românești și în semn de devotament față de România, am decis să îmi donez în întregime veniturile provenind din vânzarea drepturilor de autor pentru prezenta organizației caritabile Casa Ioana”, a fost anunțul publicat în carte de celebrul bancher.

”Bancherul diavolului”, o poveste palpitantă

”Bancherul diavolului” se destăinuie

O poveste palpitantă și adevărată despre cel mai mare caz de fraudă fiscală din istoria finanțelor! Bradley Birkenfeld avea totul ca bancher privat elvețian care lucra la cea mai mare bancă din lume, UBS, unde mega-bogătașii își ascund milioanele de ochii autorităților fiscale într-o rețea secretă și complexă de conturi cu parolă și companii offshore.

Când a descoperit că UBS voia să dea vina pe el pentru nesăbuințele clienților, Birkenfeld a denunțat situația guvernului SUA. Peste 15 miliarde de dolari (și numărătoarea continuă) au fost recuperați pe baza informațiilor fără precedent ale lui Birkenfeld, dar cu toate că Bradley, singur, a demascat cea mai mare schemă de fraudă fiscală din istorie și a zdruncinat cu denunțul lui tradițiile secretului bancar elvețian, Departamentul de Justiție al SUA l-a acuzat de conspirație și Birkenfeld a fost arestat și a ispășit treizeci de luni de închisoare.

Dar Brad a triumfat în cele din urmă. După ce a ieșit din închisoare, și-a luat revanșa când Fiscul american i-a acordat pentru dezvăluirile lui senzaționale o recompensă de 104 milioane de dolari, cea mai mare recompensă din istorie. Acum, în „Bancherul diavolului”, el ne spune pentru prima dată remarcabila lui poveste.(CITEȘTE ȘI: AM GĂSIT-O PE VIOLATOAREA DE TAXIMETRIȘTI!)