Acasă » Exclusiv » Un bancher a făcut o afacere profitabilă dintr-un hobby! E vorba de…

Un bancher a făcut o afacere profitabilă dintr-un hobby! E vorba de…

De: Adrian Lucian 08/03/2018 | 23:05

Vorba „E dus cu pluta” e des folosită pentru oamenii care au pasiuni duse la extrem, oameni care sunt greu înțeleși de restul semenilor, pentru ceea ce fac. Când e vorba, însă, de Ionuț Stancovici, a fi dus cu pluta nu e doar o formulare figurativă, ci și una care se aplică în sensul propriu. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă povestea uluitoare a bancherului îndrăgostit de caiac, spusă chiar de el. (VEZI ȘI: COMBINĂ FILOSOFIA CU ARTELE MARŢIALE ŞI ”PRODUCE” CAMPIONI. L-AM GĂSIT PE… ANTRENORUL DE MINŢI!)

În viața de zi cu zi, Ionuț Stancovici, un tânăr de 33 de ani, este consultant bancar și are o familie, ca majoritatea tinerilor de vârsta lui. Dar atunci când își termină programul la bancă și sarcinile de tată, Ionuț este dus cu pluta, la propriu. A descoperit caiacul acum șapte ani. De atunci, iarnă sau vară, nu este săptămână să nu se urce cel puțin o dată în caiac și să o ia la vale pe un râu din România.

Prima lecție: „Am făcut exact ce fac toți începătorii, m-am învârtit roată-roată”

„Am descoperit caiacul acum șapte ani. Eram la tenis la terenurile de pe malul Someșului. Am văzut pe cineva care a mers la Someș cu un caiac de plastic. M-am întâlnit cu el acolo și m-a atras instant. Eu aveam din copilărie o atracție către așa ceva, după filmele cu indienii care navigau pe caiace. Cum am văzut caiacul, l-am și abordat pe tip să mă ajute să îmi iau și eu un caiac, dacă știe pe cineva care vinde. M-a sunat după o săptămână să mă duc în Maramureș la lacul Firiza, că este cineva care vinde un caiac. M-am dus, m-am urcat în caiac, fără nici un fel de pregătire. Am făcut exact ce fac toți începătorii, m-am învârtit roată-roată cu el”, își începe Ionuț Stancovici povestea despre cum a descoperit iubirea pentru caiace.

Bancherul nu se teme nici de apele învolburate, nici de pietre

Primele experiențe cu caiacul, pe ape stătătoare, nu au fost tocmai profesioniste. Asta pentru că primul caiac al lui Ionuț era unul pentru ape rapide, așa că a avut câteva bătăi de cap până să reușească să îl „îmblânzească”. S-a întors cu caiacul acasă, și, fără să aibă nici cea mai mică măsură de siguranță, a început să facă plimbări cu caiacul pe Someș. (NU RATA, AICI: UN CONSULTANT FINANCIAR DĂ PONTURI. ÎI ÎNVAŢĂ PE ROMÂNI CUM SĂ FACĂ BANI: ”E SIMPLU! TREBUIE DOAR SĂ…”)

„După câteva plimbări pe Someș, fără vestă sau ceva protecție, am zis să merg cu câțiva prieteni, cu caiacele pe râurile de munte. Ne-am luat caiacele și am mers în Maramureș, la Săpânța, pe râul din spatele Cimitirului Vesel. E un râu foarte tare, cred că e unul din cele mai periculoase din România. Acolo ne dădeam, fără cască, fără vestă, cu caiacele de plastic. Acum, când mă gândesc ce curaj aveam, mă îngrozesc. Am filmări de atunci cum cădeam și ne puneam mâna pe cap să nu ne lovim de pietrele de pe fundul apei. A fost foarte fain”, mai povestește Ionuț pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Viitoarea soție s-a speriat de pasiunea lui: „A zis că ea nu vrea să mă vadă cum mor”

În această perioadă, Ionuț a cunoscut-o și pe cea care urma să îi fie soție. Pentru că voia să îl cunoască cu bunele și relele lui, a dus-o la râu cu el, ca să îl vadă în acțiune. Sperietura pe care i-a oferit-o a fost la un pas să o alunge. Până la urmă, l-a acceptat, totuși, așa „dus cu pluta” cum era.

„Atunci am cunoscut-o pe viitoarea mea soție și am dus-o cu mine la Săpânța. Nu o să uit că a venit și se uita cum mă dau și am picat. Stăteam în apă și ea se uita la mine și eu eram vânăt de frig, dar stătam în apă și țineam de caiac să nu îl ducă apa. S-a speriat așa tare că a plecat singură de acolo, că a zis că ea nu vrea să mă vadă cum mor. Și acuma îmi zice încă faptul că e prea periculos. Dar când e gata să nu mă mai lase, îi fac încă un copil și o țin ocupată și eu pot să mă dau cu caiacul. Deja avem doi”, spune, râzând, Ionuț. (VEZI AICI: ÎN URMĂ CU 15 ANI, S-A CATAPULTAT DINTR-UN MIG, IAR AZI… POVESTEA CELUI MAI EXPERIMENTAT PILOT MILITAR DIN ROMÂNIA)

„Mi-a alimentat ego-ul să pot să fiu bun la ceva”

După doi ani de când a descoperit caiacul, a găsit și un concurs la care să participe și, fără nici o reținere, s-a înscris și dus a fost, pe apă în jos.

Lecție și antrenament în piscină

„Mureș Maraton se numește concursul, era a doua ediție. Și m-am dus și eu la concurs, atras că acolo o să întâlnesc mai mulți de ăștia ca mine. Am și ieșit pe locul patru parcă, la maraton și trei la slalom. Mi-a alimentat ego-ul să pot să fiu bun la ceva în țară. A fost momentul în care am trecut de la pasiune la ceva mai mult, la un stil de viață. Acolo am văzut oameni antrenați, cu vestă, cu cască. Acolo l-am cunoscut și pe cel care mai apoi m-a antrenat, Leslie Tind, și care a ajuns și nașul copilului meu”, rememorează Ionuț Stancovici.

Are 12 caiace și costume de neopren

Au urmat, de atunci, multe concursuri, multe căzături. Multe lecții învățate despre protecție și stăpânire de sine, când ajunge cu capul în apele reci. Dar niciodată nu s-a descurajat și nu a încetat să iubească sportul cu caiacul. Atât de mult încât în prezent l-a dus și mai departe, la nivel de afacere. Are în posesie 12 caiace și costume de neopren, dar și veste de salvare, căști și tot ce ține de echipament, pe mai multe mărimi, pe care le închiriază pentru cei dornici de o aventură și de o altfel de relaxare.

„Am început să cumpăr un caiac, pe urmă mi-am dat seama că nu e cel mai bun pentru mine, că e prea mic, pe urmă altul și tot așa. Am cumpărat 12 caiace de-a lungul anilor, apoi costume de protecție, de neopren la început. Acum am și costum uscat cu care pot cădea liniștit că nu simt cât e de rece apa. Un caiac e cam 1.000 de euro, plus costumele. Sunt bani mulți băgați în pasiunea asta, peste 20.000 de euro. Așa că am decis să fac o afacere din asta. Acum câțiva ani am văzut o filmare din America. Unii scoteau pe ape, cu caiacul, veteranii de război infirmi. Și ăia declarau că se simt extrem de bine, egali cu restul din jurul lor, pentru că în caiac nu ai nevoie de picioare, doar de șolduri”, mai spune Ionuț.

Hobby transformat în afacere

Când am văzut treaba aia mi s-a pus la inimă și am zis că pot face și aia și un business din asta. Dezvolt ture pe Someș cu grupuri doritoare. Eu merg cu ei, le închiriez tot ce e nevoie, pe mărimea lor și mergem și ne plimbăm pe Someș câteva ore. Treaba asta e gândită ca, în câțiva ani, să o duc la nivel de abonament. Omul să plătească la începutul anului pentru un anumit număr de ieșiri pe apă. Și când vrea mă sună, vine, îi dau caiacul și echipamentul și iese cu prietenii pe apă. Asta după ce merge cu mine de mai multe ori și știe tot ce e necesar”, mai afirmă antreprenorul. (NU RATA. AICI: VIDEO EXCLUSIV. PLĂTEŞTE ŞI 30 DE MII DE EURO PENTRU A PERSONALIZA UN ”MONSTRU”. EL ESTE REGELE TIRURILOR! ARE CELE MAI FRUMOASE CAMIOANE DIN ROMÂNIA)

Lecție de păstrat calmul pentru directori

O expediție „banală” pe râu

Afacerea e la început de drum, având doar câteva luni de la pornire. Deja se bucură, însă, de susținere, dovadă fiind tura de pe Someș, de două zile, pe care Ionuț a făcut-o în toamnă cu un grup de persoane. Aceștia și-au arătat deja interesul de a mai participa la astfel de experiențe.

Pe urmele lui Ionuț calcă și fiul său mai mare, Andrei, de cinci ani. El mânuiește caiacul cu multă siguranță și fără să îl avarieze. Deocamdată în piscină, dar are și experiența turelor pe apă, cu tatăl său. Cea mai lungă dintre acestea a fost de 25 de kilometri. Tot în piscină vor ajunge de acum înainte și mulți directori, oameni cu funcții de conducere. Care, atunci când se întorc cu capul în apă, învață cum să își mențină calmul în situații extreme. Ei sunt cei care se panichează cel mai rapid, spune Ionuț, spre deosebire de copii, care iau totul în joacă.

Chemat să antreneze lotul național

Dincolo de sport, pasiune, afacere și relaxare, Ionuț vrea să predea, prin ceea ce face, două lecții celor din jurul său. Prima este aceea că apele nu sunt un pericol și pot fi stăpânite, plutind pe ele. Iar cea de-a doua că, orice dorință ai avea, dacă o urmărești cu îndârjire, reușești să o transformi în realitate și să te bucuri de pe urma ei.

Eforturile lui de până acum au fost recunoscute de cei mai avizați în domeniu. Astfel că Ionuț a ajuns ca, dintr-o pasiune, să contribuie la performanța și renumele României. El a fost chemat să antreneze lotul național de caiac pentru europenele din această vară. (VEZI ȘI: LE-A ÎNCHIS ÎNTR-O SERĂ ŞI LE HRĂNEŞTE CU… AM PĂTRUNS ÎN ”MATERNITATEA” DE PLANTE CARNIVORE!)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul ei iubit a fost găsit fără suflare într-un hotel din Miami
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Roxana Vancea și-a mutat copilul la o grădiniță de stat de la una privată. Ce a nemulțumit-o
Roxana Vancea și-a mutat copilul la o grădiniță de stat de la una privată. Ce...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea