Acasă » Galerie foto » VIDEO EXCLUSIV. Plăteşte şi 30 de mii de euro pentru a personaliza un ”monstru”. El este regele tirurilor! Are cele mai frumoase camioane din România

VIDEO EXCLUSIV. Plăteşte şi 30 de mii de euro pentru a personaliza un ”monstru”. El este regele tirurilor! Are cele mai frumoase camioane din România

De: Cancan 27/09/2017 | 00:00
"Iron Man" a câştigat titlul de Camionul Anului

Pasionat la nebunie de camioane, un transportator din Arad reuşeşte, an după an, să obţină titlul naţional pentru cel mai frumos camion din România. Tunningul maşinilor este realizat în propriul garaj, de către angajaţii companiei. Cel mai de succes proiect de până acum este cel al camionului „Iron Man”, declarat, de curând, camionul anului în ţară. Când Iron Man este în trafic, bijuteria pe roţi atrage toate privirile. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, povestea "omului de oţel" care şi-a transformat pasiunea în afacere. (VEZI ŞI: A lucrat la cules în Spania, iar acum… Câştigă mii din euro din scaieţi!)

„Mi se întâmplă, nu de puţine ori, să merg pe stradă şi văd că vine un camion frumos, de la distanţă, mă uit mai atent şi, când se apropie, mă uit la număr şi zic stai, că are număr EST, deci e un camion de-al nostru. E o chestiune haioasă, de care pot să râd de fiecare dată… E interesant în parcări, unde lumea îţi face poze; de multe ori îţi fac poze şi în mers…”, îşi începe povestea Ioan Nagl, transportatorul pasionat până peste cap de camioane şi, mai ales, de cum arată ele.

Truck-ul „Iron Man de România” s-a născut la Cicir, în judeţul Arad, în garajul companiei lui Ioan Nagl. Proprietarul, care deţine o flotă generoasă de TIR-uri, s-a apucat de modificat camioane din dragoste pentru maşini.

„Pe acest camion avem tematica dragonilor, în diverse ipostaze, inclusiv aici, pe mască, se vede un cap feminin, cu o jumătate de cap de dragon. Asta e o altă temă de-a noastră, e dedicată tigrilor, ca atare şi aici am încercat să reproducem cât mai mult din ceea ce înseamnă un tigru, de la culoarea tapiţeriei la bord, care imită blana tigrului. E la a doua viaţă, pentru că a suferit un accident”, povesteşte Nagl, ca şi cum camionul ar fi o fiinţă vie. (CITEŞTE ŞI: În urmă cu 32 de ani, l-a declarat mort la naştere, iar azi… E uluitor ce s-a întâmplat cu un copil abandonat de mamă în maternitate)

Cât a costat „distracţia” cu Iron Man

Din zecile de camioane pe care le deţine, Ioan a decis să modifice major patru. Unul o înfăţişa pe Lady Gaga, altul avea adaptată imaginea unui tigru, altul pe cea a femeii-dragon, iar ultimul a fost personalizat după chipul şi asemănarea lui Iron Man.

„Tot ce a fost din fabrică a fost demontat şi scos afară, apoi piesele au fost îmbrăcate în piele şi mai avem panourile customizate. În mare parte, tot ce e aici e îmbrăcat în piele sau puf”, explică transportatorul.

Creatorul camionului Iron Man, care a şi câştigat titlul de „Camionul Anului” în România, se implică personal în fiecare proiect de acest gen, cu atât mai mult cu cât costurile sunt considerabile. (VEZI ŞI: Am aflat povestea scriitorului care şi-a transformat casa părintească în muzeu)

„Costul nu e deloc de neglijat, maşina aceasta a avut costuri de aproape 30.000 de euro. E un cost relativ mare, iar dacă ne-am duce la o firmă specializată costurile s-ar dubla. Băieţii care lucrează sunt băieţii noştri. Unii sunt mecanici, ei se ocupă de demontat şi de montat, mai avem tapiţerul, care se ocupă de interiorul maşinii şi omul care face air brush-ul maşinii. Tapiţerul e angajat la noi, iar pictorul are propriul său business, are propriul atelier de tinichigerie”, mai spune Ioan Nagl.

„Tatăl” lui Iron Man ţine la personalitatea maşinilor sale

Cei care se implică în customizarea camioanelor sunt, exclusiv, angajaţii companiei, iar la un proiect complex colaborează şi mai mult de zece oameni.

„O lucrare dintr-asta înseamnă mult timp, nopţi pierdute, sacrificii, multă trudă, un proiect de acest fel poate să dureze una, două luni… Totul e făcut manual…  Eu sunt şi mecanic şi electrician şi electronist, mai avem băiat cu tapiţerie, un vopsitor şi un coleg pe parte de sudură. Suntem 10-15 inşi în spate”, explică unul dintre angajaţi.

Ce îi face să fie deosebiţi, însă, este faptul că 70% dintre camioanele companiei arădene sunt, mai mult sau mai puţin, modificate.

„Am multat clanţa din fabrică şi acum e aici, ne încurca la «tribal»”, explică Ioan Nagl una dintre modificări. Dar nu singura, pentru că, deşi noi, camioanele sunt uneori revopsite. Ioan Nagl spune că maşinile sale trebuie să aibă personalitate, la fel ca proprietarul şi ca angajaţii săi, chiar dacă asta presupune costuri suplimentare.

„Eu zic să umblăm puţin la personalitatea maşinii… Sunt şoferi cărora le place să meargă la drum cu aşa ceva şi sunt şi şoferi care se concentrează pe lucru”, mai spune Ioan Nagl. (NU RATA, AICI: A avut o viaţă de film. Secretele unuia dintre cei mai cunoscuţi avocaţi români: A fost fotbalist de top, viceprimar şi… şef de cooperativă)

Camionul „Lady Gaga” a luat drumul Asiei

Proprietarul lui Iron Man a mai avut un proiect de succes, un camion care purta pe el înfăţişarea lui Lady Gaga. Acesta a fost cumpărat, însă, de către o companie din Asia.  

Acum, arădeanul pasionat de camioane modificate se gândeşte să îşi înfrumuseţeze parcul auto prin derularea unui nou proiect de tunning, care, cel mai probabil, va fi aplicat într-un atelier special amenajat în incinta sediului companiei din satul Cicir.

Ioan Nagl este căsătorit cu Mihaela şi are patru copii. Cei mai mici, Sebastian şi Nicolas, par să îi împărtăşească pasiunea tatălui lor pentru camioane, dar şi pentru motoare. „Am avut multe realizări în viaţă, dar cea mai importantă este familia mea”, conchide Nagl.

Nu este de neglijat nici faptul că Ioan Nagl se implică în numeroase proiecte caritabile, dar şi în unele de promovare a României, cum este cel în care, împreună cu mai mulţi motociclişti, printre care şi Cristian Hrubaru, a parcurs sute de kilometri pentru a face Turul României cu motocicletele. (VEZI AICI: Mărturii şocante făcute de sportiva ”notată” cu 10 înaintea Nadiei. Cum a fost umilită o mare gimnastă a României după ce s-a retras! I-au oferit un post de…)

 

Cine deţine informaţii este rugat să ne scrie la [email protected] sau whatsapp la 0741 CAN CAN (226226)

ALIN TERENTE

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Asta e fotografia din INTIMITATEA Simonei Halep care a ajuns pe net! Iubește din nou?
Asta e fotografia din INTIMITATEA Simonei Halep care a ajuns pe net! Iubește din nou?
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina?
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina?
Marilu, mesaj sfâșietor după despărțirea de Iustin: „Cât timp avem, de fapt..”
Marilu, mesaj sfâșietor după despărțirea de Iustin: „Cât timp avem, de fapt..”
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află fix lângă un mare oraș al țării
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Vremea îi surprinde și meteorologi. Ce se întâmplă în următoarele 24 de ore
Vremea îi surprinde și meteorologi. Ce se întâmplă în următoarele 24 de ore
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Ninge pe Transalpina! Apel al drumarilor către şoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă nu aveţi autovehiculele echipate corespunzător
Ninge pe Transalpina! Apel al drumarilor către şoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă...
Anamaria Prodan nu s-a lecuit. Cum îl alintă pe Ronald Gavril: „Îl alint așa pentru că este o minune lăsată de la Dumnezeu pe pământ”
Anamaria Prodan nu s-a lecuit. Cum îl alintă pe Ronald Gavril: „Îl alint așa pentru...
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...