Home » Galerie foto » În urmă cu 32 de ani, l-a declarat mort la naştere, iar azi… E uluitor ce s-a întâmplat cu un copil abandonat de mamă în maternitate

În urmă cu 32 de ani, l-a declarat mort la naştere, iar azi… E uluitor ce s-a întâmplat cu un copil abandonat de mamă în maternitate

Redacția Cancan.ro 26/09/2017 | 00:00
În urmă cu 32 de ani, l-a declarat mort la naştere, iar azi... E uluitor ce s-a întâmplat cu un copil abandonat de mamă în maternitate
Ionel Petrea, orfanul care a terminat două facultăţi şi a ajuns director de şcoală

Începând din acest an şcolar, Ionel Petrea (32 de ani) este noul director al şcolii din comuna Fârdea, judeţul Timiş. Până aici, nu e nimic ieşit din comun, doar că directorul Petrea este unul dintre tinerii care au crescut la orfelinat, fiind părăsit de mamă, imediat după naştere, la spitalul din Făget. De acolo, Ionel a ajuns într-un centru de plasament de la Lugoj, loc în care avea să-şi petreacă viaţa până la vârsta de 18 ani. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, povestea emoţionantă a tânărului care a învins toate barierele pentru a-şi împlini visul de a-i ajuta pe alţii. (VEZI ŞI: Poveste de succes! A lucrat la cules în Spania, iar acum… Câştigă mii din euro din scaieţi!)

Cea mai mare durere a lui Ionel a fost că mama sa l-a declarat mort şi că nici până în ziua de astăzi nu a vrut să-l recunoască, deşi o întâlneşte aproape zilnic pe străzile oraşului Făget. Când era în clasa a opta, fraţii mamei sale au aflat că Ionel trăieşte într-un orfelinat din Lugoj şi s-au dus să-l caute. L-au găsit şi i-au spus cine este, dar şi că mama lui trăieşte. Unul dintre fraţi l-a luat şi l-a dus să o cunoască.

“Am venit la Făget, unde mama era magazioneră la Gostat, şi au chemat-o. A venit, s-a uitat de la distanţă la mine şi a spus că trebuie să plece, că ea are treabă. Eu, din momentul când am intrat acolo, am început să plâng, nu m-am putut abţine”, povesteşte Ionel, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, cum a fost clipa în care a văzut-o pentru prima dată pe mama lui.

A mai încercat să o întâlnească şi când a crescut, însă răspunsul mamei a fost acelaşi. Ani de zile au trăit în acelaşi oraş s-au întâlnit pe stradă, însă niciodată mama lui nu a dorit să-i vorbească. (CITEŞTE AICI: Am aflat povestea scriitorului care şi-a transformat casa părintească în muzeu)

A realizat că şcoala e singura lui şansă să supravieţuiască

Cu această durere în suflet, Ionel a crescut şi a realizat că singura lui şansă să nu ajungă pe străzi e să se ţină de şcoală şi să-şi facă un rost în viaţă. A fost mereu printre premianţi, până a terminat liceul. Apoi a urmat Facultatea de Economie a Universităţii de Vest şi încă o facultate de asistenţi sociali la Arad.

“La facultate am ajuns datorită doamnei Elena Boţ, care a fost directoarea centrului de plasament din Lugoj. Ea mi-a găsit un sponsor, un olandez, care mi-a finanţat studiile, dar cu obligaţia din partea mea să-i trimit un e-mail în fiecare lună şi să-l informez cu situaţia mea şcolară. Universitatea mi-a dat cămin gratuit, iar cu masa m-a ajutat pastorul Ionel Ţuţac, să pot să mănânc la cantina unui liceu din Timişoara”, povesteşte tânărul profesor.

A început să muncească încă din timpul facultăţii şi, cu banii câştigaţi, împreună cu cei din bursa socială, îşi cumpăra cărţi. În ultimul an de facultate a depus o cerere la Inspectoratul Şcolar şi a cerut să i se dea de lucru. A primit un loc de suplinitor la Colegiul Economic din Timişoara. În 2008, a terminat facultatea şi s-a înscris la titularizare pentru un post de profesor. Aşa a ajuns la liceul din Făget, unde predă şi astăzi. “A trebuit să aleg între Lugoj şi Făget. Am ales Făgetul şi pe ideea că poate mă mai întâlnesc cu mama, că locuia în zonă”, spune Ionel. (NU RATA, AICI: A avut o viaţă de film. Secretele unuia dintre cei mai cunoscuţi avocaţi români: A fost fotbalist de top, viceprimar şi… şef de cooperativă)

Vrea să construiască un centru social pentru copiii părăsiţi

La Facultatea de Asistenţă Socială s-a înscris în timp ce era profesor. A luat această hotărâre după ce sora lui, părăsită şi ea de către mama lor, a cedat psihic şi a ajuns la spitalul din Jebel. “Ea m-a îndemnat, pentru că a crezut că eu trebuie să o termin eu, dacă ea nu poate. Am făcut-o pentru că am şi un ONG prin care doresc să ajut copiii şi poate în viitor voi reuşi să fac un centru social pentru copii”, spune Ionel.

Profesorul Petrea a reuşit să câştige aprecierea colegilor şi a elevilor săi, iar efortul muncii sale nu a întârziat să apară. Anul trecut, el a fost premiat şi de Casa Regală a României pentru eforturile sale, festivitatea desfăşurându-se la Palatul Elisabeta. De la 1 septembrie, Aura Danielescu, şefa Inspectoratului Judeţean Timiş l-a numit pe Ionel Petrea director al şcolii din Fârdea.

“Ionel este un model care nu a avut nimic şi a răzbit în viaţă şi exemplul lui poate să-i încurajeze şi să-i motiveze şi pe alţii, pe tinerii de azi care poate au condiţii mult mai bune decât Ionel. Eu, ca inspector general, trebuie să încurajez astfel de oameni şi să-i promovez, pe acest motiv m-am dus cu această propunere în consiliul de administraţie al şcolii. Şi vreau să vă spun că am încredere în el, că o să reuşeacă, pentru că e unul dintre cei mai activi directori pe care îi avem”, a declarat şefa Inspectoratului Judeţean Şcolar Timiş, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Funcţia în care a fost promovat este un vis împlinit pentru Ionel şi o dovadă că atunci când îţi doreşti cu adevărat poţi să reuşeşti. “Eu sunt exemplul viu că atunci când munceşti şi îţi doreşti cu adevărat ceva se împlineşte. Am fost numit director prin detaşare, pe un an de zile, însă mă voi prezenta la concurs pentru a obţine un mandat de patru ani. Vreau să-i mulţumesc doamnei Aura Danielescu, şefa Inspectoratului Şcolar Timiş, pentru că a dovedit încă o dată că lucrurile se îndreaptă şi la noi şi încet, încet dispar discriminările şi marginalizările, rezultatele fiind cele mai importante”, spune profesorul Ionel Petrea. (VEZI ŞI: Mărturii şocante făcute de sportiva ”notată” cu 10 înaintea Nadiei. Cum a fost umilită o mare gimnastă a României după ce s-a retras! I-au oferit un post de…)

Noul director al şcolii din Fârdea spune că îşi asumă şi rolul de asistent social pentru şcoala pe care o conduce şi vrea să-i sprijine şi pe copiii defavorizaţi să poată să urmeze o şcoală. În acest sens, zilele acestea bate la uşa agenţilor economici din zonă, pentru a face rost de sponsorizări şi este convins că va reuşi ca, în şcoala pe care o conduce, copiilor să nu le lipsească nimic.

Din postura de om care a reuşit în viaţă, Ionel îi mulţumeşte zilnic lui Dumnezeu şi le mulţumeşte tuturor celor care l-au ajutat: asistente medicale, educatoare, profesori, rude. Ionel este conştient că, fără sprijinul acestor, oameni, destul de mulţi la număr, nu ar fi ajuns unde este. (CITEŞTE ŞI: Moment emoţionant pentru Gică Hagi! A ales să fie Moş Crăciun pentru un copil orfan şi a avut parte de o coincidenţă şocantă)

DAN ANDREI

Parteneri
Se pregătesc pentru ce e mai rău! Nelu Tătaru a dat ordinul. Decizie pentru toată țara
Se pregătesc pentru ce e mai rău! Nelu Tătaru a dat ordinul. Decizie pentru toată...
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu zici că e aceeași femeie
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
Şocul pe care l-a avut o călugăriţă când i-a cerut lui Gigi Becali să facă o donaţie: ”Nici apă nu mi-a dat”
Şocul pe care l-a avut o călugăriţă când i-a cerut lui Gigi Becali să facă...
 Prezentatoarea de la Antena 1 este însărcinată din nou
Prezentatoarea de la Antena 1 este însărcinată din nou
Exclusiv. Mlionarul Ioan Niculae, în stare critică la ”Victor Babeș”! Este la Terapie Intensivă cu COVID-19!
Exclusiv. Mlionarul Ioan Niculae, în stare critică la ”Victor Babeș”! Este la Terapie Intensivă cu...
Cum te poți îmbolnăvi stând în casă. Praful și chimicalele la care ești expus zi de zi în confortul locuinței
Cum te poți îmbolnăvi stând în casă. Praful și chimicalele la care ești expus zi...
Alimentul care dăunează inimii. Consumul trebuie redus rapid, chiar din acest moment
Alimentul care dăunează inimii. Consumul trebuie redus rapid, chiar din acest moment
S-a aflat adevărul! De ce divorţează Pepe? Anunţ de ultim moment al Poliţiei
S-a aflat adevărul! De ce divorţează Pepe? Anunţ de ultim moment al Poliţiei
Iohannis a lovit în inima PSD-ului. Acțiune-fulger în toiul serii!
Iohannis a lovit în inima PSD-ului. Acțiune-fulger în toiul serii!
Vremea se schimbă RADICAL! Alertă de la ANM
Vremea se schimbă RADICAL! Alertă de la ANM
Anamaria Prodan are COVID! Impresara a ajuns pe mâna medicilor. De unde a luat virusul: „Chiar în ziua în care copiii au venit...”
Anamaria Prodan are COVID! Impresara a ajuns pe mâna medicilor. De unde a luat virusul:...
Sărbătoare mare în ajun de Sfântul Andrei. Calendar ortodox 29 noiembrie
Sărbătoare mare în ajun de Sfântul Andrei. Calendar ortodox 29 noiembrie
Unde a apărut prima dată COVID-19? OMS a spus adevărul. De unde provine, de fapt, coronavirusul
Unde a apărut prima dată COVID-19? OMS a spus adevărul. De unde provine, de fapt,...
Update. Veste proastă pentru Ioan Niculae. Ce s-a întâmplat peste noapte
Update. Veste proastă pentru Ioan Niculae. Ce s-a întâmplat peste noapte
Ultima oră! Medicii au făcut anunțul despre Gheorghe Visu! Din păcate..
Ultima oră! Medicii au făcut anunțul despre Gheorghe Visu! Din păcate..
Horoscop 30 noiembrie – 6 decembrie 2020. Zodiile care vor fi fericite
Horoscop 30 noiembrie – 6 decembrie 2020. Zodiile care vor fi fericite
Serena Williams a lansat  o ediţie limitată de cadouri personalizate şi misterioase. Ce poţi primi
Serena Williams a lansat o ediţie limitată de cadouri personalizate şi misterioase. Ce poţi primi
Vești bune! Rata de infectare a începu să scadă în acest mare județ
Vești bune! Rata de infectare a începu să scadă în acest mare județ
Anca Serea și Adi Sînă, dați în judecată de complexul imobiliar în care au locuit! Încă o lovitură după ce s-a aflat că au ajuns la sapă de lemn
Anca Serea și Adi Sînă, dați în judecată de complexul imobiliar în care au locuit!...
FOTO. Gabriela, postări incendiare pe tik-tok! Iubita protejatului lui Gigi Becali face furori pe net
FOTO. Gabriela, postări incendiare pe tik-tok! Iubita protejatului lui Gigi Becali face furori pe net
Situație incredibilă la o companie aeriană! O stewardesă s-a oferit să întrețină relații intime cu pasagerii
Situație incredibilă la o companie aeriană! O stewardesă s-a oferit să întrețină relații intime cu...
George Burcea nu mai stă în aceeași casă cu Viviana Sposub. Cu cine s-a mutat actorul, după ce s-a vindecat de COVID-19
George Burcea nu mai stă în aceeași casă cu Viviana Sposub. Cu cine s-a mutat...
Cât timp vom mai purta masca de protecție. Anunțul făcut de experţi
Cât timp vom mai purta masca de protecție. Anunțul făcut de experţi
O companie vrea să revoluţioneze piaţa muncii din România
O companie vrea să revoluţioneze piaţa muncii din România
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat, a vrut să ajungă preot, arhitect si s-a înrolat şi în marină, apoi a pornit un business de miliarde
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Brigitte Pastrama şi fiul său, Robert, scandal pentru o periuţă de dinți! Cum au ajuns din nou la cuțite
Brigitte Pastrama şi fiul său, Robert, scandal pentru o periuţă de dinți! Cum au ajuns...
Bombă în showbiz! Cu cine se iubește, de fapt, Lidia Buble
Bombă în showbiz! Cu cine se iubește, de fapt, Lidia Buble
Exclusiv. Ce se întâmplă în aceste momente cu Anamaria Prodan. Dezvăluiri făcute de o persoană apropiată
Exclusiv. Ce se întâmplă în aceste momente cu Anamaria Prodan. Dezvăluiri făcute de o persoană...
90% dintre șoferi nu știu să răspundă la această întrebare!
90% dintre șoferi nu știu să răspundă la această întrebare!
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a fost infidelă: ”Este cea mai…” Se pedepsește GRAV
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
Rares Neamtu, unul din “jurnalistii independenti” din Iasi a fost 12 ani membru PSD!
Rares Neamtu, unul din “jurnalistii independenti” din Iasi a fost 12 ani membru PSD!
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50 de ani / FOTO
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50...