Boala de care suferă Smiley și pe care medicii au identificat-o imediat. Cum se manifestă sindromul descoperit și la Delia

Publicat: 17/05/2023 | 08:37
Ce este sindromul „Peter Pan” și cum se manifestă la Smiley și Delia

De-a lungul timpului, Smiley și Delia și-au expus opiniile atât în mediul online, cât și în interviuri. De data aceasta, cei doi artiști au discutat despre sindromul „Peter Pan” și despre modul în care se manifestă. Iată mai jos, în articol, ce valențe are boala de care suferă Smiley și cum se manifestă sindromul în cazul Deliei Matache.

Smiley și Delia Matache sunt doi dintre cei mai populari artiști din țară. De-a lungul anilor, cei doi cântăreți au reușit să își construiască o carieră stabilă în industria muzicală și au câștigat simpatia multor persoane. Partenerul Ginei Pistol și jurata emisiunii iUmor de la Antena 1 au expus, însă, faptul că suferă de un sindrom. Este vorba despre sindromul „Peter Pan”. În continuare, veți afla ce au spus cei doi și cum se manifestă, de fapt.

Ce este boala de care suferă Smiley

În realitate, nu este o boală care să pună în pericol sănătatea proprie. Smiley a mărturisit, în cadrul unui podcast, că suferă de complexul „Peter Pan”. Practic, artistul nu uită să aibă, uneori, o atitudine mai copilăroasă. Chiar dacă este adult în toată firea, cu responsabilități și care și-a format o familie, artistul a mărturisit că nu uită „să se joace câteodată”.

„Sufăr de complexul Peter Pan, sper să nu-l pierd. Vorba aia pe care o zic, să nu uit să mă joc câteodată, este atât de importantă. Ideal e să găsești un echilibru, eu tot timpul îmi găsesc un echilibru în tot sau mă străduiesc să-l găsesc”, a spus Smiley, într-un podcast.

Vezi și CONDIȚIA PE CARE AU AVUT-O DE ÎNDEPLINIT SMILEY ȘI GINA PISTOL CA SĂ PLECE ÎN VACANȚĂ. NU AU SCĂPAT UȘOR. „AM O MARE RUGĂMINTE”

Smiley

Vezi și CĂSĂTORIA GINEI PISTOL, ANULATĂ DIN CAUZA PROBLEMELOR LUI NICOLA CU LEGEA. PREZENTATOAREA DE LA CHEFI LA CUȚITE PUTEA DEVENI MIREASĂ ÎNAINTE DE RELAȚIA CU SMILEY

De altfel, și Delia Matache a vorbit, în podcastul moderat de Gojira, despre acest sindrom. Cântăreața a mărturisit că suntem precum „niște copii dezvoltați”. Deși ajunși la maturitate, tendința înclină spre a investi în lucrurile care aduc bucurii.

„În esență, suntem niște copii dezvoltați. Ni se mai ridează pielea, avem experiență și bani, dar tot copii suntem. Ne cumpărăm jucării. Cu aceeași bucurie, mă uit și fac: «iiii, magazin de jucării, orice, cosmetice, tricouri». Și n-ai voie să uiți, depinde cum te-a marcat copilăria. Pe mine copilăria mea m-a marcat”, mărturisea artista.

Ce valențe are sindromul „Peter Pan”?

Înainte de explicația propriu-zisă, trebuie să cunoașteți faptul că sindromul „Peter Pan” a fost popularizat în anul 1983 de psihologul Dan Kiley. Potrivit unui studiu, ar fi des întâlnit în cazul bărbaților. Sindromul, în sine, are legătură cu personajul Peter Pan. Face referire la faptul că un adult, responsabil și matur, are valențele unui copil sau ale unui adolescent. Cu alte cuvinte, ar „refuza” să crească, interiorizând mai mult lumea copilăriei.

De obicei, sindromul „Peter Pan” include imaturitate emoțională, teama de greși sau de a nu fi acceptat. Studiile arată că persoanele care suferă de acest complex sunt predispuse să exagereze și se preocupă preponderent de propria imagine. Specialiștii susțin că o persoană poate dezvolta un astfel de sindrom în urma experiențelor trăite în perioada copilăriei.