Ce a împins-o spre sinucidere pe directoarea Castelului Hașdeu

De: Cancan
Publicat: 23/12/2018 | 14:29

Cazul de sinucidere al directoarei Muzeului ”Iulia Hașdeu” din Câmpina pare că e învăluit în mister. În cursul zilei de vineri, Jenica Tabacu a fost descoperită de o rudă fără suflare în locuința sa din Câmpina. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, presupusul motiv care a condus-o pe Jenica Tabacu spre sinucidere.(CITEȘTE ȘI: UNUL DINTRE FOTBALIȘTII DE TOP DIN ”NAȚIONALA” LUI CONTRA E SUSPECTAT CĂ S-A ÎNCURCAT CU EX-AMANTA GOLGHETERULUI HAMZA!)

Familia a fost cea care a făcut descoperirea șocantă și a alertat serviciul 112. Din păcate, însă, eforturile medicilor de a o salva au fost în zadar. Deocamdată nu se știe care este motivul pentru care Jenica Tabacu ar fi recurs la acest gest şi nici dacă a lăsat un bilet de adio.  Cu toate acestea gestul directoarei Muzeului ”Iulia Hașdeu” ridică mari semne de întrebare și mulți pun moartea ei pe seama unor spirite.(CITEȘTE ȘI: E “JAFUL ANULUI” ÎN ROMÂNIA! HOȚII AU FURAT 1.000.000 € DIN CASA CELEBRULUI JOSHUA CASTELLANO!)

CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, a aflat presupusul motiv care a condus-o pe Jenica Tabacu spre sinucidere. Potrivit unor surse din anturajul familiei directoarei Castelului Hașdeu, femeia în vârstă de 50 de ani urma un tratament cu antidepresive pe care l-a întrerupt în urmă cu doar câteva zile înainte de a recurge la gestul extrem.(NU RATA, AICI: VĂDUVA I-A ÎMPODOBIT MORMÂNTUL MILIONARULUI VASILE TURCU ÎNAINTE DE CRĂCIUN!)

Situație tensionată în familie

Mai mult decât atât, printre colegii ei circulau mai multe zvonuri conform cărora situația din familia directoarei Castelului Hașdeu părea una extrem de tensionată. Cunoscuții acesteia susțineau faptul că Jenica Tabacu nu se înțelegea cu familia și cu ginerele său cu toate că, în urmă cu câteva luni, devenise bunică.  

Ce a împins-o spre sinucidere pe directoarea Castelului Hașdeu

A muncit în Italia

CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, amănunte de-a dreptul uluitoare din trecutul celei care și-a dedicat întreaga carieră pentru a studia operele și viața savantului Bogdan Petriceicu Hașdeu. Potrivit unor surse bine informate, în anul 1993, Jenica Tabacu a fost nevoită să lucreze în Italia pentru a-și întreține fiica, care la vremea respectivă avea doar trei anișori.(CITEȘTE ȘI: JENICA TABACU A MURIT! DEVENISE BUNICĂ ÎN URMĂ CU DOAR CÂTEVA LUNI)

Jenica Tabacu, cercetată de DIICOT

Anul trecut, Jenica Tabacu, directoarea Castelului Hașdeu a fost anchetată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). La scurt timp după deschiderea anchetei, magistrații au decis neînceperea urmării penale.

”Tip soluție: admite cererea. Soluția pe scurt: În temeiul art. 318 alin. 15 C. proc. pen., admite cererea de confirmare a soluţiei de renunţare la urmărirea penală pronunţată prin Ordonanţa nr. 188/D/P/2016 din data de 17.03.201 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, privind pe Tăbăcaru Jenica. În baza art. 275 alin. 3. C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului.  Onorariul apărătorului din oficiu în cuantum de 130 lei se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Cercetată în camera de consiliu şi pronunţată în şedinţă publică”, se arată în decizia magistraților de la tribunalul Prahova.

Jenica Tabacu, cercetată de DIICOT

Cine a fost Jenica Tabacu?

Din 1995 şi până în 1998 a fost muzeograf la Muzeul pe care avea să-l conducă de la finele anilor 90 şi până în prezent.

Aproape toată cariera Jenica Tabacu s-a axat pe studiul operei şi vieţii savantului Bogdan Petriceicu Haşdeu, dar nu a ignorat nici activitatea culturală a fiicei acestuia, Iulia.

În 2006 a devenit doctor în filologie ”Magna cum laudae” cu tema: ”Viaţa şi activitatea lui B.P. Haşdeu între anii 1888-1907”.

În prezent era preocupată să traducă şi să publice manuscrisele “spiritiste” ale lui Bogdan Petriceicu Haşdeu. În paralel cu studiul operei savantului, Jenica Tabacu s-a luptat să păstreze în proprietatea statului castelul spiritist de la Câmpina după ce urmaşi ai familiei au revendicat în instanţă valoroasa construcţie. Procesul, care a durat zeci de ani, a fost câştigat de administraţia câmpineană, însă marele merit i-a aparţinut directorului muzeului.

Jenica Tabacu a avut şi o scurtă carieră politică. A fost consilier local al municipiului Câmpina în mandatul 2004-2009 şi consilier judeţean în anul 2012 din partea PP-DD, a cărui organizaţie judeţeană a condus-o din funcţia de vicepreşedinte. S-a retras din activitatea politică în urmă cu cinci ani după ce a pierdut un proces cu ANI.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)