Cercetătorii au descoperit ”minunea”! După câte zile pacientul infectat cu COVID-19 nu mai transmite virusul

Publicat: 25/05/2020 | 09:34

Un nou studiu privind virusul COVID-19 a condus la descoperirea că pacienții infectați cu COVID-19 nu mai transmit virusul după un anumit număr de zile. Când dispare, deci, riscul de infectare?

CITEȘTE ȘI: Institutul din Wuhan, acuzat că a fabricat COVID-19. Directoarea rupe tăcerea: ”Cum ar fi putut să…”

Specialiștii de la un institut din Singapore sunt cei care au ajuns la concluzia că pacienţii nu mai transmit virusul după 11 zile de când s-au infectat. Mai mult, după luni de cercetări, a reieșit că un test pozitiv nu înseamnă prezenţa virusului viu şi a posibilităţii de a-l transmite mai departe.

De ce este importantă descoperirea cercetătorilor din Singapore

Exemplul din România. Pacienții infectați cu virusul COVID-19 stau în spitale, după cum se cunoaște, multe săptămâni până când testul le iese negativ, de două ori într-o singură zi. Asta s-ar putea schimba, în urma descoperirilor făcute de cercetătorii din Singapore, cei care, în urma testelor făcute, au arătat că pacienţii nu mai sunt contagioşi după 11 zile de când s-au îmbolnăvit, chiar dacă unii dintre ei ies pozitiv la test, scrie Bloomberg, citează Mediafax.

NU RATA: Știm totul despre coronavirus? Ultima descoperire: ce lovește mai întâi virusul ucigaș

Studiul este bazat pe observaţiile strânse de medici pe 73 de pacienţi, iar datele aduse de infecţionişti vor influenţa astfel modul în care vor fi externaţi pacienţii din spitale. Criteriile actuale luate în calcul, aşa cum se întâmplă şi în România, se bazează pe rezultatul negativ al testelor și nu pe gradul de infecţiozitate.

Cristian Blanuta
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția ... citește mai mult