Vestea pe care o așteptau bolnavii de COVID-19: tratamentul cu plasmă reduce rata mortalității

Publicat: 25/05/2020 | 08:48
Vestea pe care o așteptau bolnavii de COVID-19: tratamentul cu plasmă reduce rata mortalității

În urma unui studiu al cercetătorilor, s-a dovedit că tratamentul cu plasmă reduce rata mortalității în rândul pacienților infectați cu virusul COVID-19.

CITEȘTE ȘI: România revine la starea de urgență de pe 1 iunie?! Anunțul care dă fiori

Rezultatele sunt mult mai bune în rândul pacienților atunci când sunt tratați cu plasma obținută de la persoanele care au dezvoltat anticorpi pentru noul coronavirus. Este studiul făcut de cercetători și prezentat de CNN. Echipa care a lucrat la acest studiu a dezvăluit că rezultatele obţinute sunt un semn bun pentru o asemenea terapie cu plasmă obţinută din sângele pacienţilor vindecaţi de coronavirus, scrie Mediafax.ro.

NU RATA: Știm totul despre coronavirus? Ultima descoperire: ce lovește mai întâi virusul ucigaș

„Evaluarea noastră iniţială ofere dovezi în sprijinul tratamentului cu plasmă ca o intervenţie eficientă”, a dezvăluit, printr-un comunicat, dr. Nicole Bouvier, profesor asociat la Şcoala de Medicină Icahn de la Mount Sinan şi coautor al studiului.

Tratamentul cu plasmă pentru COVID-19. Rezultate pozitive

39 de pacienţi au participat la acest studio în care au primit tratament cu plasma. Rezultatele obţinute de aceştia au fost comparate cu cele ale altor 39 de pacienţi care au primit altfel de tratament.

VEZI AICI: Organizația Mondială a Sănătății: Termenul ”distanțare socială” este folosit greșit

Astfel, s-a observant că rata de supravieţuire în rândul pacienţilor care au primit plasmă a fost mai mare. Până la data de 1 mai, aproximativ 13% din pacienţii care au primit tratamentul au murit, comparativ cu 24% dintre cei care au avut altfel de tratament.

Cercetătorii au mai spus că din analiza realizată au observat şi că tratamentul cu plasmă a avut un efect mai bun asupra pacienţilor care nu au avut nevoie de intubare.