Categorii: CancanExclusiv

Românii-fantomă! Guvernul a acordat cetățenie unor sportivi „inexistenți”

Guvernul a acordat cetățenia română unor sportivi ”inexistenți”. (Promotiile zilei la monitoare) Ministerul Tineretului și Sportului a naturalizat hocheiști sau luptători străini care nu se regăsesc la niciun lot național și nu au bifat nici măcar o selecție sub “tricolor”. Asta deși motivul principal al acordării cetățeniei era că „pot contribui în mod semnificativ la promovarea imaginii României prin performanţe deosebite în domeniul sportului”. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, cine sunt românii-fantomă.

Ministerul Tineretului și Sportului are posibilitatea ca, în cazul unor sportivi excepționali, să solicite Guvernului (prin Autoritatea Națională pentru Cetățenie) acordarea cetățeniei române. Legea permite această ”naturalizare” în condiții stricte: sportivii respectivi să reprezinte România în loturile naționale. Până acum, mulți sportivi (unii dintre ei retrași, obscuri) au obținut cetățenia fără să ”acopere” acea condiție vitală. Printre ei, hocheiști ucraineni sau luptătoare care n-au mai făcut niciodată parte din loturile naționale. (Reduceri mari la jocuri PC)

Juratii de la "Vocea Romaniei" la cutite! Scandal intre Irina Rimes si Smiley: "Bai Irina, ai reutit ceva ce eu nu am...

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a cerut detalii de la Autoritatea Română pentru Cetățenie, iar răspunsul instituției este de natură să șocheze! Pe lista sportivilor care au depus jurământul de cetățean al României se află și persoane care n-au nicio performanță notabilă în disciplina pe care o reprezintă.

E cazul mai multor sportivi care au obținut cetățenia, dar nu au reprezentat niciodată țara noastră la vreo competiție. Denis Zabludovski (38 ani), Ievgheni Iemelianenko (37 ani), Pavlo Borisenko (31 ani), Anton Butocinov (38 ani) şi Vitali Kricenko (33 ani), toți din Ucraina, sunt doar câțiva dintre ”românii-fantomă”.

Majoritatea acestor hocheiști au depășit 30-38 de ani, vârstă până la care se mai poate face vreo performanță în acest sport. De altfel, și Federația de Hochei a acceptat tacit acest lucru. La ultimul Campionat Mondial de seniori, desfășurat în Lituania, în aprilie 2018, niciunul dintre cei amintiți mai sus nu a fost convocat la lotul de hochei. Nici până atunci ei nu evoluaseră, însă, sub ”tricolor”. (VEZI AICI:  FOTBALISTUL SENEGALEZ POATE JUCA PENTRU ”NAŢIONALA” LUI CONTRA)

Anomalia continuă. Luptătoarele Kateryna Sassa și Kateryna Zhydachevsa, tot din Ucraina, au fost, la rândul lor, naturalizate. Dar au dispărut imediat după ce au obținut cetățenia română. La fel se întâmplă și la baschet. Americanul DJ Cooper a devenit conaționalul nostru, însă nimeni nu l-a mai văzut prin România după ce a intrat în posesia cetățeniei.

„Fantomele” sunt peste tot!

Surse autorizate au susținut, pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, că șefii federațiilor de hochei și lupte ar fi înaintat către Ministerul Tineretului și Sportului dosarele acestor persoane cu toate că performanțele sportive nu recomandau acest lucru. De asemenea, sportivi care s-au remarcat pentru România sunt de părere că la mijloc ar fi vorba de o adevărată mafie a cetățeniilor. Mai exact, o filieră extrem de dubioasă.

Există “fantome” și în fotbal. William De Amorim și Boubacar Mansaly sunt cele mai bune exemple. Deși au fost jucători care nu au ieșit în evidență, au primit, rapid, cetățenia română. Asta în timp ce mult mai cunoscuții Kehinde Fatai, Eric de Oliveira sau Mario Jorge Malino Paulino, cunoscut drept “Camora”, se chinuie de ani buni să devină conaționali de-ai noștri și să ne reprezinte țara la cel mai înalt nivel.

Și la Federația de Volei, există un jucător căruia i-a fost dată cetățenia. E vorba despre macedoneanul Filip Despotovski (32 de ani). Acesta a declarat și public că își dorește să joace pentru România, dar convocarea n-a mai apărut, așa încât aici nu s-ar fi justificat acordarea cetățeniei. (VEZI ȘI: CANCAN.RO ”DESECRETIZEAZĂ” DOSARUL UNUIA DINTRE CEI MAI RESPECTAŢI ”MAFIOŢI” AI ROMÂNIEI)

Ei sunt excepțiile!

Există, însă, și excepții! Sunt sportivi care au primit cetățenia română și care evoluează sub “tricolor”. Baschetbalistul Giordan Watson (SUA), luptătorul Albert Saritov (Rusia), jucătorii de futsal Savio Valadares și Felipe Oliveira (ambii din Brazilia), hocheistul Patrik Polk (Slovacia) și pilotul de raliuri Simone Tempestini sunt puținii sportivi care au primit cetățenia și reprezintă România la cel mai înalt nivel.

În ciuda acestor evidențe, Legea care permitea ”naturalizarea” nu a creat decât accidental beneficii sportului românesc. Mai degrabă, șefi de Federații, suspectați acum de manevre nelalocul lor, au depus dosare de cetățenie pentru sportivi inexistenți din punctul de vedere al reprezentării României. Cazurile nu sunt singulare, iar CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, va dezvălui curând și alte anomalii.

Până atunci, cerem oficial Federațiilor de Hochei pe Gheață și Lupte să explice cum s-a ajuns în această situație. De altfel, poate s-ar impune ca Ministerul Tineretului și Sportului să demareze urgent o anchetă și să stopeze astfel fenomenul ”românilor-fantomă”! (NU RATA: GIGI BECALI, INTERVENŢIE LA CONTRA! ”VEZI CĂ ARE CETĂŢENIE ROMÂNĂ!”)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Share
Publicat de
Scarlat Razvan
Tags: cetatenia romanahocheisti cetatenia romanaluptatori cetatenia romanaministerul tineretului si sportului

Articole recente

Bilanț cutremurător al naufragiului din Tanzania: 209 morți. Un bărbat a fost salvat după două zile

Bilanț cutremurător al naufragiului din Tanzania. 209 persoane au murit după ce un feribot s-a scufundat, joi, în lacul Victoria.…

22 sept.. 2018 8:27 pm
  • Stiri
  • Stiri interne

Un ucigaș silențios amenință zeci de mii de români! Avertismentul medicilor nu poate fi ignorat

Un ucigaș silențios amenință zeci de mii de români. Este vorba despre un ”asociat” al zahărului  - zahărul este supranumit…

22 sept.. 2018 7:20 pm
  • Sport
  • Stiri

Moment-cheie pentru sportul românesc! Bucureștiul devine capitala judo-ului mondial

Bucureștiul devine capitala judoului mondial! Este un moment-cheie pentru sportul românesc, iar astăzi a fost semnat un protocol tripartit între…

22 sept.. 2018 7:01 pm
  • Stiri
  • Stiri interne

O nuntă din Gorj a fost anulată de polițiști. Ce locație aleseseră mirii pentru pentru petrecere

O nuntă din Gorj a fost anulată de polițiști, informează observatortv, după ce oamenii legii au aflat că petrecerea urma…

22 sept.. 2018 6:42 pm
  • Stiri
  • Stiri interne

O mașină s-a răsturnat pe Autostrada București-Constanța. Șoferul a murit

O mașină s-a răsturnat pe autostrada București-Constanța. Șoferul a murit, informează Mediafax. Bărbatul a decedat, sâmbătă, după ce mașina pe…

22 sept.. 2018 6:20 pm
  • Stiri
  • Stiri interne

Diana Senteș, Războinica de la Exatlon și fosta iubită a lui Dani Oțil, a înnebunit Instagramul!

Diana Senteș, Războinica de la Exatlon și fosta iubită a lui Dani Oțil, a înnebunit Instagramul cu fotografiile sexy pe…

22 sept.. 2018 5:56 pm