Chinul continuă pentru bucureșteni, care nu vor primi apă caldă pe 20 august! Directorul general al Termoenergetica, apel disperat: „Să nu inducem panica!”

Publicat: 18/08/2023 | 16:00

Bucureșteanul nu se va reîntâlni cu apa caldă mai devreme de jumătatea săptămânii viitoare. Și asta în ciuda asigurărilor oficiale date atât de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, cât și de directorul general al companiei Termoenergetica, Claudiu Crețu. CANCAN.RO a discutat atât cu directorul general al companiei care asigură furnizarea apei calde în București, cât și cu unii sindicaliști, pe acest subiect atât de delicat.

Pe scurt, povestea urmează structura unui banc bun, cu care unele generații de români sunt deja obișnuite. Există o veste bună și una rea, ar putea suna acest banc. Vestea bună e că apa caldă se întoarce! Partea proastă e că nu se întoarce pe atât de repede cum crezi tu!

Nicușor Dan nu prea știe cum „să ambaleze” veștile triste pentru bucureșteni / Sursă foto: Facebook

Pe scurt, primarul general Nicușor Dan anunța, joi, că lucrările de revizie s-au încheiat și că producția de apă caldă va fi reluată.

(NU RATA: Bucureștenii au interzis la apă caldă și în vara lui 2023. Pe cine dă vina Nicușor Dan)

Ce spunea zilele trecute primarul general Nicușor Dan și cum arată realitatea

„Există două componente ale problemei: transportul şi producția. Noi ne ocupăm de transport, compania Ministerului (el face referire la Ministerul Energiei) se ocupă de producție. Lucrările noastre s-au terminat azi. Din momentul ăsta, CET Progresul poate să livreze la capacitate maximă, trebuie să pornească instalația şi, încet-încet, o să aibă oamenii apă caldă în sectoarele 2, 3 şi 4, în zilele următoare. Nu instant. Dar încet-încet”, a afirmat, joi seară, Nicuşor Dan, pentru TVR Info.

Doar 24 de ore mai târziu, declarația lui Nicușor Dan avea să fie ușor corectată pentru CANCAN.RO de către Claudiu Crețu, directorul general al Termoenergetica.

„Așa cum am anunțat oficial și pe site-ul nostru, revizia celor de la ELCEN se va încheia duminică seara. Abia după aceea va urma de făcut și partea noastră. Cel mai probabil, din a doua parte a zilei de luni, vom începe să livrăm apă caldă către sectoare”, a precizat Claudiu Crețu pentru CANCAN.RO.

Sezonul rece 2023-2024 bate la ușă, iar Termoenergetica nu pare deloc pregătită

Dincolo de faptul că declarațiile oficialilor și ale specialiștilor se bat ușor „cap în cap”, mai există și opinia lucrătorilor din actuala Termoenergetica, fosta RADET. Iar părerea lor e la fel de îndreptățită, dacă nu chiar mai realistă, fiindcă ei cunosc cel mai bine utilajele și starea lor de degradare după atâția ani de utilizare.

„Apa caldă nu va curge la robinetele clienților, cu presiunea necesară, mai devreme de miercuri seara sau chiar joi dimineață. Nu prea ai cum să eviți asemenea termene, fiindcă e nevoie de minim două zile să pui la punct și centrele noastre zonale, așa numitele puncte RADET. Oricât de mult ne-am strădui, dacă nu respecți niște parametri, nu vei obține un lucru bun!”, au declarat surse bine informate din rândul sindicaliștilor RADET pentru CANCAN.RO.

(CITEȘTE ȘI: Robert Negoiță, scrisoare deschisă către Nicușor Dan. Doleanțele Primarului Sectorului 3, ignorate de luni bune de edilul Capitalei)

Cert este că afirmațiile angajaților au fost parțial susținute, și, încă, în avans, de declarațiile lui Nicușor Dan, pe același subiect. El invoca recent răbdarea bucureștenilor, atunci când vorbea despre faptul că oamenii nu vor avea parte de apă caldă „instant”, ci mai degrabă „încet-încet”.

Pe de altă parte, același Claudiu Crețu, cel care conduce de doi ani compania Termoenergetica, susține însă că revizia majoră la nivelul Capitalei e aproape de finalul ei și că nu va mai exista o a doua la același nivel, apropiindu-se și perioada în care sistemul începe să se pregătească pentru următorul sezon rece.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

This browser does not support the video element.