Acasă » Știri » Robert Negoiță, scrisoare deschisă către Nicușor Dan. Doleanțele Primarului Sectorului 3, ignorate de luni bune de edilul Capitalei

Robert Negoiță, scrisoare deschisă către Nicușor Dan. Doleanțele Primarului Sectorului 3, ignorate de luni bune de edilul Capitalei

De: Luciana Polite 28/06/2023 | 18:14
Robert Negoiță, scrisoare deschisă către Nicușor Dan. Doleanțele Primarului Sectorului 3, ignorate de luni bune de edilul Capitalei
Robert Negoiță și Nicușor Dan / Sursă foto: Facebook

Pe data de 28 iunie, în jurul orei 16:00, Robert Negoiță a publicat pe Facebook o scrisoare deschisă către Nicușor Dan. Primarul Sectorului 3 din București acuză, prin intermediul documentului oficial, că edilul Capitalei nu s-a implicat spre salvarea celor 12 hectare din Parcul IOR. Văzând că nu este chip ca Primarul să-și respecte promisiunea, a apelat la varianta în care face întreaga poveste știută de toată țara. 

În ziua de dinaintea redactării scrisorii, Nicușor Dan a vorbit, în cadrul unei dezbateri din Parlament, despre faptul că dorește să protejeze și să extindă spațiile verzi din Capitala pe care o are sub gestiune. În acest context, Robert Negoiță a îndrăznit să-i aducă aminte ce promisiune a făcut în urmă cu ceva vreme, dar a uitat să se mai și țină de cuvânt.

„Domnule Primar General,

Am urmărit cu bucurie şi mai ales optimism declarațiile pe care le-ați susținut ieri, cu ocazia dezbaterilor din Parlament, şi prin care vă exprimați interesul și implicarea pentru a proteja și extinde spațiile verzi. Profit de acest moment pentru a vă readuce în atenţie problemele pe care noi, comunitatea Sectorului 3, vi le-am semnalat de mai mult timp pe această temă și, totodată, soluțiile pe care vi le-am propus”, și-a început Primarul Sectorului 3 scrisoarea.

Robert Negoiță cere implicare din partea lui Nicușor Dan

În luna martie a anului 2023, Nicușor Dan a mers în Parcul IOR și a spus că va efectua o analiză de 6 săptămâni pentru a stabili cum se poate rezolva situația parcului din Sectorul 3. Apelând, încă o dată, la buna credință a politicianului, Robert Negoiță i-a amintit faptul că cele 12 hectare au fost retrocedate de către Primarul General care se ocupa în anul 2005 de București.

„Având în vedere prezența dumneavoastră în cursul lunii martie pe terenul ce a fost retrocedat acum 18 ani din Parcul IOR şi uimirea pe care ați manifestat-o atunci când în final ați ajuns să vedeți situația pe care v-am semnalat-o în mod repetat cu toții cei de aici, vă mărturisec dezamăgirea profundă cauzată de faptul că au trecut de mult timp cele 6 săptămâni pe care le-ați dat ca termen de analiză, însă nu am primit niciun răspuns din partea dumneavoastră în ce priveşte implicarea de care este nevoie pentru a salva Parcul IOR

Nu ştiu dacă vă amintiți, având în vedere agenda încărcată pe care cu siguranță o aveți şi numărul mare de întâlniri sau discuții relevante pentru Bucureşti, aşa că permiteți-mi ca în doar câteva rânduri să vă rezum situația de care discutăm şi care este vitală pentru comunitatea S3, dar şi pentru întreg oraşul. Este vorba de 12 ha din Parcul IOR din Sectorul 3 ce au fost retrocedate prin decizie de Primar General în 2005”, spune Robert Negoiță.

Povestea celor 12 hectare din Parcul IOR

Vreme de un deceniu, Primăria Sectorului 3 s-a judecat pentru a recupera cele 12 hectare care sunt, de fapt, ale Parcului IOR. Abia în anul 2019, Primăria Sectorului 3 a reușit să obțină decizia instanței prin care actul de retrocedare este declarat a fi nul. Problema este următoarea: este nevoie și de implicarea lui Nicușor Dan pentru a putea recupera terenul.

„Timp de 10 ani, Primăria Sectorului 3 s-a judecat atât cu beneficiarul acestei decizii, cât şi cu Primăria Generală, cu scopul de a recupera terenul ce este parte a Parcului IOR. Dacă în 2019, Primăria Sector 3 a reuşit să obțină o decizie a instanței prin care s-a declarat nul actul de retrocedare, în urma recursului depus de instituția pe care azi o conduceți și de proprietar, instanța a decis în final, fără a mai intra pe fondul problemei, că Primăria Sector 3 nu are calitatea pentru a iniția și derula un astfel de proces, dat fiind că nu eram proprietarii terenului la momentul retrocedării.

Ca urmare, domnule Primar General, vă reiterez apelul făcut către dumneavoastră de a dispune ca instituția pe care o conduceți și care are calitate procesuală în acest subiect, să acționeze urgent în instanță în vederea anulării deciziei de retrocedare, cu atât mai mult cu cât există deja o decizie în acest sens obținută de Primăria Sector 3 în 2019”

Ce trebuie să facă Nicușor Dan pentru ca Parcul IOR să-și recupereze terenul

Potrivit spuselor lui Robert Negoiță, tot ce are de făcut Nicușor Dan este să reprezinte în instanță instituția pe care o conduce și să semneze actul de adresare către instanță. Restul pașilor au fost deja parcurși de către Primăria Sectorului 3.

„Avem întreaga disponibilitate, domnule Primar General, să susținem instituția pe care o conduceți pentru acest demers, doar că este necesară semnătura dumneavoastră pe actul de adresare către instanţă.

Între timp, încurajat de vehemența declarațiilor dumneavoastră de ieri, permiteți-mi să vă reamintesc faptul că există deja soluții pentru protejarea spațiilor verzi, dar și a celor ce trebuie amenajate în urma aprobării de noi construcții, iar noi, Primăria Sectorului 3 chiar v-am înaintat astfel de propuneri ce aşteaptă doar răspunsul şi acţiunea dvs.

Prin HCLS3 226/ 18.05.2023 şi HCLS3 227/ 18.05.2023, am venit către dumneavoastră cu propuneri concrete prin care amenzile ce se dau celor ce afectează spațiile verzi să fie majorate semnificativ, de 100 de ori, față de ce există în prezent”

(CITEȘTE ȘI: O nouă creșă, inaugurată. Primarul Robert Negoiță: “Pregătim un amplu proiect pentru școlile din Sectorul 3”)

Problema spațiilor verzi din București

în cadrul scrisorii, Robert Negoiță îi amintește lui Nicușor Dan că i-a solicitat modificarea cadrului legal pentru a putea fi amendați cei care nu respectă spațiul verde din Capitală, în procesul de construcție. Nici această problemă nu a fost rezolvată.

„Totodată, v-am solicitat modificarea cadrului legal astfel încât să poată fi amendați și cei care nu respectă și nu se conformează prevederilor de înverzire a zonelor aferente construcțiilor noi. Am remarcat faptul că deja un mic pas s-a făcut, ca urmare a propunerilor şi solicitărilor noastre și ați supus dezbaterii publice o serie de modificări pentru majorarea amenzilor.

Din păcate, prevederile care să vizeze respectarea procentelor de spații verzi pentru construcțiile noi nu s-au regăsit printre propunerile înaintate de dumneavoastră dezbaterii publice, aşa că v-aş ruga să le reanalizați și să dispuneți cât mai curând o măsură”

Robert Negoiță așteaptă un răspuns de la Nicușor Dan

În finalul scrisorii, Robert Negoiță i-a transmis edilului Capitalei că așteaptă un răspuns și o rezolvare nu doar pentru situație Parcului IOR, ci și pentru spațiile verzi din București.

Scrisoarea lui Robert Negoiță către Nicușor Dan / Sursă foto: Facebook

„Închei cu speranța neclintită în bunele dumneavoastră intenții, dincolo de declarațiile publice, pentru protejarea parcurilor şi a spațiilor verzi din oraşul nostru şi aşteptăm cât mai curând, de îndată ce agenda încărcată vă permite, răspunsul dumneavoastră referitor la implicarea în salvarea terenului retrocedat din Parcul IOR şi pentru propunerile de înăsprire a legii în cazul celor care nu păstrează și nu amenajează spațiile verzi de care avem nevoie. Timpul este preţios şi orice întârziere aduce mari prejudicii întregii populații a municipiului Bucureşti. În speranța unui răspuns cât mai curând, Robert Sorin Negoiță, Primarul Sectorului 3”, este finalul scrisorii deschise.

(CITEȘTE ȘI: Robert Negoiță s-a apucat de plantat palmieri în centrul Capitalei. Ce preț are un arbore exotic)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă citeste mai mult
Parteneri
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Bobonete a văzut imaginile ASTEA prea fierbinți cu Mădălina Ghenea și n-a mai rezistat! I-a dat instant mesaj: "Și eu mă chinui, dar merge greu"
Bobonete a văzut imaginile ASTEA prea fierbinți cu Mădălina Ghenea și n-a mai rezistat! I-a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut anunțul așteptat de milioane de români
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei bunică „Când mă gândesc că a dat naștere la 12 copii, asta mă înfioară.”
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se calculează salariul minim european
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Singura gară din România care a fost construită pentru personalități. Ce nume grele au coborât din tren și s-au plimbat pe peron sau prin stațiune
Singura gară din România care a fost construită pentru personalități. Ce nume grele au coborât...
De ce trebuie să aprindem, de fapt, lumânarea sau candela. Puțini creștini mai știu semnificația acestui gest
De ce trebuie să aprindem, de fapt, lumânarea sau candela. Puțini creștini mai știu semnificația...
PLANUL UNGURILOR a devenit realitate. Nimeni nu ar fi crezut că VOR AJUNGE până aici
PLANUL UNGURILOR a devenit realitate. Nimeni nu ar fi crezut că VOR AJUNGE până aici
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna...
Capcana legată de BANII DE PENSIE. Abia acum s-a aflat ce se poate întâmpla
Capcana legată de BANII DE PENSIE. Abia acum s-a aflat ce se poate întâmpla
Este cea mai bizară insulă din lume. Puțini oameni au curaj să se apropie de ea
Este cea mai bizară insulă din lume. Puțini oameni au curaj să se apropie de...
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: Nu-l bate nimeni!
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani:
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
Ritualul pe care îl are Loredana Groza înainte de a urca pe scenă. Obiceiul la care diva nu renunță niciodată
Ritualul pe care îl are Loredana Groza înainte de a urca pe scenă. Obiceiul la...
Locul din România care este interzis turiștilor. E tărâmul în care cuibărește șarpele rău și singura faleză stâncoasă de pe litoralul românesc
Locul din România care este interzis turiștilor. E tărâmul în care cuibărește șarpele rău și...
Horoscop zilnic pentru duminică, 28 aprilie 2024. Balanța are un blocaj financiar
Horoscop zilnic pentru duminică, 28 aprilie 2024. Balanța are un blocaj financiar