Cu ce poți înlocui zahărul. Puține gospodine știu

Publicat: 22/12/2022 | 17:32
Sursa foto: Pixabay

Fie că vorbim despre zahărul alb ori zahărul brun, indicele caloric este același, însă speciliștii vin cu variante mult mai sănătoase atunci când dorim să înlocuim zahărul. Puțini sunt cei care știu. 

Zahărul a ajuns să fie prezent aproape în toate alimentele, fie că ne referim la cantități reduse, acest lucru nu poate rămâne neglijat, însă vestea bună este că există înlocuitori care nu sunt atât de nocivi. Acești înlocuitorii ai zahărului sunt 100% naturali, nu sunt procesați, ceea ce înseamnă că nu reprezintă un pericol pentru sănătate.

Vezi și: CELE 3 ALIMENTE PE CARE TREBUIE SĂ LE CONSUMI LA ORA 11:00. REDUC STRESUL ȘI AJUTĂ MULT LA SLĂBIT

Siropul de orez brun se obține din fierberea orezului fermentat și reprezintă o soluție ideală pentru înlocuirea zahărului, mai ales în prăjituri, torturi etc.

Mierea este un alt înlocuitor ideal al zahărului, mult mai populară ca siropul de arțar, pe lângă faptul că este sănătoasă, miere se poate folosi în deserturi, cafea și ceai.

Siropul de arțar a devenit tot mai popular și în România. În ultimii ani, tot mai mulți oameni preferă să îndulcească prăjiturile, cafeaua ori ceaiul cu siropul de arțar. Acesta se găsește sub formă de sirop, dar și sub formă de pulbere asemenea consistenței zahărului.

Zahărul de cocos se obține din măcinarea pulpei de cocos conține tiamină, fier, cupru, zinc potasiu și calciu. Ca și consisență și gust, zahărul de cocos este asemănat cu zahărul brun. Totodată, acesta este benefic pentru sănătatea intestinală datorită conținutului de inulină, substanță care acționează ca un probiotic.

Pastă de curmale este asemănată la gust și la consistență cu mierea. Curmalele au efect detoxifiant asupra organismului, conține fibre și minerale benefice pentru întărirea sistemului imunitar. Se recomandă consumarea pastei de curmale în cantități reduse, deoarece indicele glicemic este destul de mare, iar puterea de îndulcire este de aproape 2 ori mai mare ca zahărul.

Vezi și: DIETA DE POST. CE SĂ MĂNÂNCI CA SĂ SLĂBEȘTI ÎN POSTUL NAȘTERII DOMNULUI

Sursa foto: Pixabay