Cum a ajuns o femeie din Iași să comande spermă tocmai din Danemarca

Publicat: 27/07/2020 | 08:58
Cum a ajuns o femeie din Iași să comande material genetic din Danemarca

O femeie din Iași a comandat recent material genetic din Danemarca. Iată povestea din spatele deciziei luate de ea.

Dornică să apeleze la inseminarea artificială pentru a deveni mamă, o ieșeancă de 37 de ani a ales să meargă la o clinică specializată. 

Acolo, și-a ales donatorul de spermă după culoarea ochilor și a părului. Pentru 300 de euro, femeia a comandat material genetic tocmai din Danemarca, de la un bărbat „cu genă bună și carierist”, scrie bzi.ro.

Zeci de femei din Iași apelează la inseminare

Sperma pentru inseminare a venit criogenată la Iași, iar medicii au urmat procedurile. În prezent, femeia așteaptă să afle dacă a rămas sau nu însărcinată. 

„Femeia în vârstă de 37 de ani, fără partener, ne-a contactat pentru a face inseminare de spermă. Pacienta dorește să-și crească singură copilul. După ce a aflat toate detaliile de care avea nevoie, am recomandat pacientei să intre pe site-ul băncii de spermă din Danemarca. Acolo a putut vedea toți donatorii și și-a putut selecta donatorul în funcție de culoarea pielii, a părului, a ochilor și a meseriei”, spune medicul Adrian Borș, de la Clinica „Omini” din Iași.

În fiecare an, peste 30 de ieșence aleg să facă inseminare cu material genetic din Danemarca. Femeile interesate pot solicita donatorului chiar fotografii din copilărie și din adolescență, detalii despre carieră și înclinații, talent. Prețul probei de spermă diferă de la bărbat la bărbat. Dacă este bărbat de carieră, prețul spermei este mai mare, dar un student își poate vinde sperma și cu 100 de euro.

„Anual, aproximativ 30 de ieșence ni se adresează pentru serviciul de inseminare de spermă. La 50-55 la sută dintre femeile care au solicitat acest serviciu s-a obținut o sarcină. Sunt femei care, în lipsa unui partener, își doresc să aibă un copil”, mai spune dr. Adrian Borș.

În România nu există donatori de spermă, pentru că statul îi obligă să doneze gratuit.

Foto: pixabay.com