Situație îngrijorătoare la Iași! Nu mai sunt locuri în spitalele COVID sau suport-COVID, după numărul mare de noi cazuri înregistrate

Autor:
Publicat: 25/07/2020 | 22:09
Situație îngrijorătoare la Iași! Nu mai sunt locuri în spitalele COVID sau suport-COVID, după numărul mare de noi cazuri înregistrate

Zilnic se înregistrează un număr tot mai mare de noi cazuri de infectare cu virusul COVID-19, iar acest lucru pune presiune pe sistemul medical, care a ajuns la limită. În Iași, după explozia de noi cazuri trei spitale sunt pline, iar la terapie intensivă nu mai sunt locuri.

Sâmbătă, 25 iulie, la Iași s-au înregistrat alte 40 de noi cazuri de cornavirus. Astfel, nu mai există  niciun loc liber la Terapie Intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase, nici în saloanele pentru pacienți confirmați ai spitalului, iar instituțiile suport – CFR și Pneumoftiziologie – nu mai nici ele locuri disponibile. (CITEȘTE ȘI: PANDEMIA DE CORONAVIRUS ÎNGENUNCHEAZĂ SUA! „PUR ŞI SIMPLU NE ÎNECĂM. NUMĂRUL DE CAZURI ESTE COPLEŞITOR.”)

Conducerile spitalelor COVID și suport-COVID din Iași au tras un semnal de alarmă și au comunicat că nu mai au paturi pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2. În acest context sumbru, a fost făcut apel la populație să respecte regulile sanitare, pentru a evita îmbolnăvirea.

Nu mai există locuri în spitale

Pentru că spitalele COVID sunt pline s-a pus în aplicare planul de rezervă realizat de Ministerul Sănătății, care spune că după ce se umplu spitalele desemnate unități COVID și suport-COVID, se trece către Spitalele Județene. (VEZI ȘI: CORONAVIRUSUL NU ÎI MAI SPERIE PE ROMÂNI. PLAJELE SUNT PLINE LA REFUZ, TURIȘTII SFIDEAZĂ REGULILE ȘI LEGEA. VIDEO)

Astfel, în ceea ce privește Iașul, Spitalul Sf. Spiridon este pregătit să primească noii pacienți. Acest spital are o structură pavilionară, astfel că circuitele pot fi făcute separat, fără a suspenda activitatea unității de urgențe sau a altor structuri importante.

 „Ne vom duce către Spitalul Sf. Spiridon, fiindcă toate locurile pe care le aveam disponibile până în momentul de față sunt epuizate. Sunt 40 de cazuri noi, azi, în Iași și eu cred că explicația ține de faptul că a început să se întoarcă lumea din concediu și să îi infecteze pe cei de acasă.”, a declarat  Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.