Coronavirusul nu îi mai sperie pe români. Plajele sunt pline la refuz, turiștii sfidează regulile și legea. VIDEO

Publicat: 25/07/2020 | 16:50
Coronavirusul nu îi mai sperie pe români. Plajele sunt pline la refuz, turiștii sfidează regulile și legea. VIDEO

Românii au profitat weekendul acesta de vremea frumoasă și s-au înghesuit pe plajele litoralului românesc, uitând complet de regulile impuse în pandemie. La plajă nu a existat pic de distanțare socială.

Noul record de infectări covid de sâmbătă nu i-a speriat pe turiști. În stațiunea Costinești nu mai loc pe plajă, șezlongurile sunt pline și nu ai cum să treci printre oamenii care și-au pus prosoapele unii lângă alții, scrie Libertatea.ro.

Citește și: Coronavirus în România 25 iulie. Alarmant! 15 morți și 1.284 de infectări în ultimele 24 de ore

Situație similară și la Eforie Nord

Aglomerație mare și în apă, unde turiștii au uitat cu desăvârșire de reguli, după cum se poate observa din imaginile postate pe Facebook. Situația este asemănătoare în stațiunea Eforie Nord. Turiștii au luat cu asalt plaja și nu ai loc să arunci un ac.

De asemenea terasele sunt pline de turiști și aici distanțarea socială a fost ignorată. Și în acest weekend, numărul celor care se distrează pe Litoral a ajuns la 100.000 de persoane.

Plaja Costinesti…. 40 lei sezlongul fara umbrela. Daca vrei sa te schimbi nu exista decat un wc unde o românca cere 2 lei , chiar daca ma schimb. Si mai zic români sa mergem in românia la mare , cum ??? Nu îti ofera nimic , dar îti cer bani. Conditii ……

Publicată de Iulian Roger pe Sâmbătă, 25 iulie 2020

Reacția autorităților

Deși autoritățile au dat amenzi usturătoare în ultimele zile, oamenii continuă să ignore regulile. Aseară în Eforie Nord, mai mulți oameni au făcut o horă în fața unei terase. Scena a fost filmată de o persoană a asistat la această manifestare.

„Urmare a imaginilor apărute în spaţiul public cu privire la nerespectarea cadrului legislativ circumscris stării de alertă în staţiunea Eforie Nord, precizăm faptul că poliţiştii au identificat terasa în cauză şi au aplicat operatorului economic o sancţiune contravenţională, în valoare de 5.000 de lei, pentru neluarea măsurilor de prevenire şi limitare a infectării cu virusul Covid-19, conform Legii 55/2020.

Nu rata: Orașul din România unde e ca-n starea de urgență! Masca de protecție e obligatorie și pe stradă

Pe această cale, poliţiştii îi sfătuiesc pe operatorii economici să nu încurajeze comportamentul turiştilor care, din dorinţa de a se distra, uită să respecte măsurile de distanţare fizică. Reamintim turiştilor că au datoria de a conştientiza riscul la care se expun pe ei înşişi, dar şi pe cei din jur, prin nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară şi a normele de protecţie împotriva răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus”, au mai afirmat reprezentanţii IPJ Constanţa.