De ce oamenii nu pot renunța la relații toxice? Psihoterapeutul Gina Chiriac, la ALTCEVA cu Adrian Artene: “Să înțelegem cum ne plasăm față de o traumă”

Publicat: 27/03/2024 | 11:00
Psihoterapeutul Gina Chiriac este invitata celui mai noi episod de podcast Altceva cu Adrian Artene

În cel mai nou episod al podcastului Altceva cu Adrian Artene au fost abordate subiecte sensibile, printre care se numără și relațiile toxice. Psihoterapeutul Gina Chiriac a explicat, în cadrul interviului, de ce le este greu oamenilor să renunțe la persoanele sau sentimentele care le fac rău, dar și cum pot aceștia să depășească traumele.

Vă invităm să urmăriți noul episod al podcastului Altceva cu Adrian Artene, care este disponibil deja de sâmbătă, 23 martie 2024. Invitata din această ediție este Gina Chiriac  – doctor în Psihologie, Psiholog Principal, Psihoterapeut Integrativ, Formator și Supervizor atestat European, Fondator & Președinte ARPI, Fondator și Președinte IESTCA, Fondator Institutul Neuropsy, Coerență Neuronală și Regenerare Celulară.

Citește și: PSIHOTERAPEUTUL GINA CHIRIAC A ATINS, ÎN CADRUL PODCASTULUI, SUBIECTE CARE ȚIN DE NATURA UMANĂ. „AVEM DOUĂ PĂRȚI ÎN NOI”

Psihoterapeutul Gina Chiriac a explicat de ce există relații toxice, la Altceva cu Adrian Artene

Gina Chiriac, doctor în psihologie, a explicat de ce oamenii nu pot renunța la relațiile toxice. Cu un CV bogat și o experiență incontestabilă în acest domeniu, psihoterapeutul a susține că este important să înțelegem poziția noastră față de trauma respectivă.

„Este foarte important să înțelegem cum să ne plasăm față de o traumă. Știți că apare o dependență de substanțele chimice ale agresivității. Știți că se vorbește despre sindromul Stockholm. Este o dependență chimică.

Eu mă simt bine, deși nu conștientizez, când sunt furios. Eu mă simt bine când simt nedreptate. Eu mă simt bine în starea de victimă. Eu mă simt bine când sunt respins. Poate părea un paradox.”, a explicat Gina Chiriac la Altceva cu Adrian Artene.

Moderatorul Adrian Artene a completat și a precizat că te simți bine atunci când ești furios pentru că te încarci de putere. Psihoterapeutul Gina Chiriac a confirmat afirmația acestuia și a explicat fenomenul.

„Exact. Deci, iată că această dependență chimică neconștientizată îmi aduce o stare cu care eu sunt foarte familiar. Asta înseamnă cunoscutul meu. De asta pot exista relații toxice. De asta este foarte greu ca eu să ies de acolo.

Ca eu să ies de acolo, înseamnă că trebuie să trec, așa cum zice frumos Dispenza, printr-un râu al schimbării. Asta înseamnă ca în fiecare zi să practic alte comportamente până îmi schimb mentalitatea.

Creierului, ca să își formeze o sinapsă nouă, îi sunt necesare 28 de zile. În 28 de zile ar trebui să fac un lucru nou. Mai mult, creierul poate să învețe în două feluri: prin repetiție și prin redarea informației.

Deci, nu pot să iert cu una, cu două. Este nevoie să îmi schimb gândurile, să îmi schimb chimia, să îmi schimb percepția, să îmi schimb comportamentul, să îmi schimb frecvența, să practic real meditația, să știu sigur că mă duc în Alfa.”, a adăugat psihoterapeutul.

Psihoterapeutul Gina Chiriac, la „Altceva cu Adrian Artene”/

Psihoterapeutul Gina Chiriac, la Altceva cu Adrian Artene: ”Este fascinant unde a ajuns știința”

Doctorul în psihologie a vorbit și despre liderii spirituali. Gina Chiriac a mărturisit că foarte multe persoane pică în plasa celor care promit să îi vindece de traume în câțiva pași. Aceste procedee nu sunt susținute de știință.

„Știți ce aș face eu, apropo de guru și de liderii spirituali? I-aș invita la noi la Neuropsy și le-aș face cartografierea creierului, chit că al plăti-o eu. Lucrăm cu un program din America și nu este gratuit.

I-aș ruga frumos să mediteze și să vedem dacă reușesc să treacă măcar din High Beta în Alfa. Nu vorbim de Teta și Gama. De abia în Gama poți să schimbi materia. Și de abia atunci, având această cartografiere a creierului, putem spune că este un lider spiritual.

Apropo, vă dați seama unde a ajuns știința? Este fascinant. Zici că ești guru, învățător, vino și fă-ți un Brainmap. Hai să vedem, ajungi în Alfa în meditații. Minunat, poți să arăți grupării tale că, într-adevăr, poți să emiți pe frecvența asta.

Din nefericire, asta este partea mai puțin plăcută în ceea ce privește social media, că se promovează tot felul de persoane care spun: ‘Cum să practici iertarea în 3 pași’. Nu este credibil și nu este susținut specific.”, a mai spus Gina Chiriac la Altceva cu Adrian Artene.

Podcastul poate fi urmărit integral pe canalul de YouTube „Altceva cu Adrian Artene” 

Conținutul ALTCEVA cu Adrian Artene poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.

Citește și: GINA CHIRIAC, DESPRE PUTEREA CUVINTELOR ȘI MANIFESTARE: ”DEVENIM CEEA CE GÂNDIM!” | ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE

This browser does not support the video element.