Dimensiunile faraonice ale averii lui Pomohaci. “În total sunt 40 de imobile, respectiv 25 de apartamente, 9 terenuri și…”

Publicat: 09/04/2020 | 00:35

Fostul preot Cristian Pomohaci a fost condamnat la un an de închisoare pentru evaziune fiscală! Nu s-a mai ”răzvrătit” în fața magistraților, a recunoscut tot, în speranța că nu va ajunge după gratii. A obținut ceea ce și-a dorit, doar că trebuie să respecte unele măsuri. Dar ce avere ”faraonică” are Pomohaci, de a ajuns să fie dator statului cu sute de mii de euro? CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, a intrat în posesia unor informații de ultimă oră și vi le prezintă, în exclusivitate.

Nu mai puțin de 40 de imobile au fost descoperite în posesia preotului-cântăreț Cristian Pomohaci, cele mai multe dintre acestea fiind închiriate. Doar că a ”uitat” să și declare venitul total, astfel că a plătit, către stat, o cotă mult mai mică de impozit.  (CITEȘTE ȘI: DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ ÎN DOSARUL LUI POMOHACI. JUDECĂTORII N-AU MAI SUPORTAT ȘI AU HOTĂRÂT SĂ…)

Pomohaci, avere de 1,75 milioane de euro

Cum arată, de fapt, averea lui Pomohaci? Ei bine, acesta are 40 de imobile, din care 25 de apartamente, 9 terenuri și construcții, 5 terenuri și un garaj, iar valoarea totală a acestora se ridică la amețitoarea sumă de 7.171.515 lei, echivalentul a peste 1,75 de milioane de euro. Dar iată ce se arată în motivarea deciziei din dosarul fostului preot condamnat. (NU RATA: FOSTUL SOȚ AL ANDREEI BĂLAN S-A LĂUDAT CĂ A SCĂPAT DE DOSARUL PENTRU DROGURI, DAR… “NICI VORBĂ DE AȘA CEVA…”)

Averea lui Cristian Pomohaci, condamnat la închisoare pentru evaziune, este uriașă: 40 de imobile!

„S-a arătat în cuprinsul acordului de recunoaștere a vinovăției, în esență, faptul că inculpatul, în perioada ianuarie 2012 – decembrie 2017, în baza aceleiași rezoluții infracționale, din suma totală de 1.066.099 lei (echivalentul a 238.345 euro) reprezentând veniturile (venituri din chirii) obținute din cedarea folosinței bunurilor aflate în proprietatea sa (în total 40 de imobile, respectiv 25 apartamente, 9 terenuri și construcții, 5 terenuri și un garaj, valoarea totală de achiziție a acestor imobile conform actelor de proprietate fiind de 7.171.515 lei, echivalentul a 1.753.297 euro) a declarat la organul fiscal teritorial doar suma de 381.612 lei, echivalentul a 85.462 euro, diferența în sumă de 684.487 lei, echivalentul a 152.883 euro aferentă la un număr de 11 imobile nu a fost declarată în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prevăzute de codul fiscal, producând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în sumă totală de 136.572 lei, din care 114.687 lei reprezintă impozit pe venit iar suma de 21.885 lei reprezintă contribuția asigurărilor sociale de sănătate”.

Condamnare + interzicerea unor drepturi

Pe 11 martie, Cristian Pomohaci a aflat că la acuzația de evaziune adusă de procurorii care de un an instrumentează dosarul sancțiunea este mai ușoară, adică fără privare de libertate. E drept, văzând că treaba se îngroașă, fostul preot a recunoscut tot. Astfel…

(AFLĂ AICI: SE REDESCHIDE DOSARUL PENAL ÎN CAZUL ”FOSTEI” LUI IRINEL)

”Admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu inculpatul.

Condamnă pe inculpatul P. C. D. (DP) la pedeapsa de 1 (un) an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 9 alin. 1 lit. a din Legea 241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod Penal 11 acte materiale.

Interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercițiul drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat pentru o perioadă de 2 ani de la data rămânerii definitive a sentinței.

VEZI ȘI: SOȚIA LUI VLADIMIR DRĂGHIA CONTINUĂ „PARTAJUL” CU FOSTUL. AM AFLAT CE CONȚINE AL 14-LEA DOSAR

Interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție ce implica exercițiul autorității de stat de la data rămânerii definitive a sentinței și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

Suspendă sub supraveghere executarea pedepsei.

Stabilește un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii”, este soluția cu acord de recunoaștere pe care instanța a dat-o.

Fostul preot Pomohaci a recunoscut toate neregulile pe care le-a făcut, de frica unei condamnări cu executare

Ce obligații va avea Pomohaci

În perioada termenului de supraveghere, fostul preot va trebuie să respecte următoarele măsuri:

– să se prezinte la serviciul de probațiune, la datele fixate de acesta

– să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa

– să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;

– să comunice schimbarea locului de muncă

– să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență

– să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanței.

De asemenea, Cristian Pomohaci va trebui să presteze o muncă neremunerată, pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul sau în beneficiul Primăriei Rebrișoara sau al celei din Năsăud.

Pomohaci încalcă și regulile Ordonanței Militare

Cristian Pomohaci avea să se remarce și în timpul pandemiei de coronavirus. Fostul preot a încălcat Ordonanța Militară și s-a întâlnit cu un grup de tineri… pentru rugăciune! Acesta a adunat mai mulți tineri pe un deal și i-a îndemnat la rugăciune. (CITEȘTE ASTA: DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ ÎN DOSARUL LUI CĂLIN GEAMBAȘU! A FOST ACUZAT DE CORUPERE SEXUALĂ A MINORILOR, IAR INSTANȚA A DECIS ACUM CĂ…)

Cum și-a motivat Pomohaci demersul? ”Tinerii au ieșit să cânte pentru ca Dumnezeu să-i binecuvânteze pe cei care trec prin necazuri și greutăți”. Mai mult, fostul preot i-a îndemnat pe tineri să fie cât mai aproape de el, pentru a-i putea filma pentru live-ul de pe Facebook.

(VEZI ȘI: DETALII ÎN PREMIERĂ DINTR-UN DOSAR CARE ÎL ”DESCALIFICĂ” PE PRINȚUL PAUL)

„Haideţi, haideţi aproape de mine, haideţi”, le-a spus Pomohaci. „Vrem să vă cântăm o cântare despre slava lui Dumnezeu. Vă spunem Domnul să vă binecuvânteze pe toţi care treceţi prin necaz şi prin greutăţi şi să ştiţi că ne rugăm pentru voi”, a mai spus fostul preot.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Cristian Blanuta
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția ... citește mai mult