Decizie de ultimă oră în dosarul lui Pomohaci. Judecătorii n-au mai suportat și au hotărât să…

Publicat: 09/04/2019 | 19:38

Caterisit definitiv de Biserică, în urmă cu doi ani, după ce a fost cercetat pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor, Cristian Pomohaci are și alte probleme. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, detalii despre decizia de ultimă oră a judecătorilor în ceea ce-l privește pe fostul preot. (Castiga 10.000$ lunar la un studio de videochat din Bucuresti)

Magistrații de la Tribunalul Mureș au hotărât, pentru a doua oară consecutiv, ca artistul să fie adus cu mandat la termenul fixat în 5 iunie, în procesul în care este acuzat de evaziune fiscală.

“Acordă un nou termen de judecată. Recitarea inculpatului cu mandat de aducere cu executare în fapt potrivit art. 265 alin. 1 Cod Procedură Penală de la adresa indicată. Stabileşte următorul termen de judecată la data de 05 iunie 2019 ora 09, domnul avocat neformulând obiecţiuni cu privire la termenul şi ora stabilită”, este decizia judecătorilor. (Cele mai mari studiouri de videochat din Bucuresti) 

Și-a recunoscut vinovăția

Cristian Pomohaci a fost acuzat că, între ianuarie 2012 – octombrie 2017, a declarat la Fisc venituri mai mici, din cedarea folosinţei unor locuinţe pe care le deţine. Suma nedeclarată se ridică la 684.487 lei, echivalentul a 152.883 euro, aferentă unui număr de 11 imobile. Astfel, fostul preot a adus statului un prejudiciu de 136.572 lei! A fost dat în judecată, iar Pomohaci a încercat să se apere cu toate puterile. Au fost mai multe termene, iar când și-a dat seama că n-o scoate la capăt, și-a recunoscut vinovăția. (VEZI ȘI: CRISTIAN POMOHACI, DIN NOU ÎN HAINE PREOȚEȘTI DEȘI A FOST CATERISIT!)

“Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi, în conformitate cu dispoziţiile art. 478 – 484 din Codul de procedură penală, au semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu inculpatul Pomohaci Cristian Dorin având ca obiect recunoaşterea comiterii faptei şi acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală, respectiv săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prev. de art. 9 alin. 1 lit. a din Legea nr.241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul penal (11 acte materiale)”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

De ce i-ar fi frică lui Pomohaci

Procurorii au anunțat apoi că Pomohaci a plătit și prejudiciul, integral! Dar nu a scăpat de pedeapsă: un an de închisoare cu suspendare! “Acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat cu inculpatul stipulează, totodată, interzicerea, ca pedeapsă complementară, a exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a sentinţei, precum şi interzicerea ca pedeapsă accesorie a exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a sentinţei şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale”, arată Parchetul General. În plus, fostul preot nu va avea voie să părăsească țara fără acordul instanței, timp de doi ani.

Și totuși, Pomohaci tremură! Pentru că procurorii l-au chemat în fața instanței încă o dată, pentru un nou termen, pe 5 iunie, la Tribunalul Mureș. Unde fostul preot s-ar putea trezi cu altele pe cap, pentru că a încălcat legea. (NU RATA, AICI: POMOHACI A FUGIT DIN ROMÂNIA ÎNTRE DOUĂ ÎNFĂȚIȘĂRI LA JUDECĂTORIE)

Amendă de 1.305 lei și permisul suspendat trei luni

Cristian Pomohaci a încălcat legea spre finalul anului trecut. S-a ”certat” cu regulile de circulație și nu a rămas, nici de această dată, nepedepsit! Polițiștii l-au filmat „zburând” cu 168 de kilometri pe oră… I-a fost suspendat permisul pe o perioadă de 90 de zile și s-a trezit și cu o amendă mărișoară, 1.305 de lei. (CITEȘTE ȘI: DRAMA NEŞTIUTĂ DIN VIAŢA LUI CRISTIAN POMOHACI)

Fostul preot a contestat sancțiunea în instanță, sperând să scape basma curată, dar a avut parte o surpriză de proporții. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție au prezentat în instanță filmările! Astfel, plângerea formulate de Pomohaci a fost respinsă!

Mărturiile fostei soții a lui Cristian Pomohaci

Cristian Pomohaci a fost acuzat de un tânăr că i-ar fi făcut avansuri sexuale. Băiatul atunci în vârstă de 17 ani a adus ca dovadă o înregistrare a celor întâmplate între el și fostul preot. Ileana Matuș, fosta soție a lui Pomohaci, a vorbit despre acuzațiile care i s-au adus fostului preot. (VEZI AICI: POMOHACI A VORBIT DESPRE SCANDALUL SEXUAL)

„Când m-am căsătorit cu el, am avut un vis, ca orice femeie, mi-aș fi dorit o familie, mi-aș fi dorit un bărbat ca oricare dintre noi. (…). Nu e un om violent, îi plac poveștile. (…). El era mai curios, era mai curios în ceea ce privește omul. Îi plăcea vedetismul, să fie sus, să fie la înălțime, probabil ca noi toți care vrem să ajungem undeva. Pot să vorbesc în momentul în care îl prind în fapt, dar așa ce pot să spun?”, au fost cuvintele fostei soții.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...