Focar de infecție la Spitalul Județean Craiova. 6 cadre medicale infectate cu COVID-19

Publicat: 01/06/2020 | 07:19
Focar de infecție la Spitalul Județean Craiova. 6 cadre medicale infectate cu COVID-19

Un nou focar de infecție cu covid-19 a fost detectat în România. Al patrulea, de când a fost instaurată starea de alertă, nefiind astfel exclusă revenirea la starea de urgență. Lucru puțin probabil, ce-i drept, dar nu imposibil.

Situație îngrijorătoare la Spitalul Județean din Craiova, după ce 6 cadre medicale au fost testate pozitiv la noul coronavirus. Pe data de 18 a fost confirmat primul caz de infecție, o infirmieră, iar ulterior au mai fost depistate pozitiv încă două infirmiere.

Alte trei persoane – două infirmiere și o asistentă medicală din cadrul aceleiași secții – au ieșit pozitive, cu toate că testele de săptămâna trecută ieșiseră negative. Două dintre infirmiere sunt mamă și fiică, informează gds.ro. Totodată, niciunul din pacienții sau medicii testați nu a fost confirmat cu infecția.

„E posibil ca prima infirmieră infectată să fi luat virusul din comunitate. E adevărat că nu au fost testați toți pacienții, dar toate suspiciunile de caz Covid au fost infirmate prin testare. Poate doar dacă a existat un pacient complet asimptomatic care să fi transmis la unul dintre cadre”, spune Dr. Stelian Mogoanță, șeful secției.

„Medicii și pacienții testați au avut rezultate negative. Doar o asistentă a fost depistată pozitiv. Dacă s-a contaminat tot în secție, e posibil să fi luat virusul și pentru că era pe sectorul de pansamente și a lucrat mai mult cu infirmierele”, a explicat medicul. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. AU MAI MURIT TREI OAMENI! BILANȚUL, 1262)

Focar de infecție la SJ Craiova: ”Masca nu ar fi purtat-o pentru că nu putea să respire”

Conform celor declarate de șeful secției, informațiile acumulate pânăîn prezent duc către concluzia că infecțiile au survenit pe fondul nerespectării măsurilor de protecție necesare.

Totul ar fi pornit de la una dintre infirmiere, aceasta declarând că a transpirat din cauza echipamentului și a ar ficontractat o răceală. Numai că persoana în cauză, consideră medicul, nu ar fi ”agreat” masca de protecție, fiindcă ”nu putea să respire”.

”Poate că e o concluzie pripită, dar spre asta indică informațiile. O infirmieră chiar mă acuza că din cauza echipamentului de protecție a transpirat și este o răceală banală și nimic altceva. Se pare că această persoană nu ar fi agreat masca, ar fi purtat-o numai în prezența mea, mi-au spus mai mulți, neoficial. Dacă m-ar fi informat la timp poate că altfel stăteau lucrurile. Masca nu ar fi purtat-o pentru că nu putea să respire, iar cu halatul spunea că ar transpira și răcește. Problema pare să vină de la această nerespectare a măsurilor de protecție”, a mai spus șeful de secție, potrivit susei citate. (VEZI ȘI AICI: CAZ ȘOCANT ÎN BUZĂU! GRAVIDĂ ÎN LUNA A OPTA, INFECTATĂ CU VIRUSUL COVID-19, ÎN URMA UNUI CONSULT)