A fost atins pragul de 6 milioane de infectări cu virusul COVID-19! Care e situația în România

Publicat: 31/05/2020 | 10:09
A fost atins pragul de 6 milioane de infectări cu virusul COVID-19! Care e situația în România

Peste șase milioane de oameni au fost infectați cu noul coronavirus (COVID-19) în toată lumea. Totuși, în unele țări, precum și în România, numărul persoanelor infectate a început să scadă, de aici și relaxarea măsurilor luate de autorități.

CITEȘTE ȘI: PRINȚUL JOACHIM AL BELGIEI A FOST INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS! TOTUL S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ CE AR FI PARTICIPAT LA O PETRECERE ÎN SPANIA

Totuși, în America Latină au fost raportate 50.000 de decese cauzate de coronavirus, iar țări precum Brazilia, Chile și Mexic se luptă pentru a stopa răspândirea virusului. La nivel mondial, numărul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la 367.000, dar unele voci spun că acesta ar fi mult mai mare.Asta pentru că testele sunt încă limitate și multe țări nu includ victimele din afara spitalelor.

Dintr-o piață din Wuhan (China) a plecat totul. Primele 41 de cazuri de coronavirus au fost confirmate acolo, pe 10 ianuarie, iar la 1 aprilie a fost raportat un million de cazuri de infectare.

A fost atins pragul de 6 milioane de infectări cu virusul COVID-19. Ce se întâmplă în România

Sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică făcea anunțul: 151 de persoane au fost infectate, iar bilanțul ajungea la 19.133 de oameni.

NU RATA: GIGI BECALI, REPLICĂ ACIDĂ DUPĂ ANUNȚUL FĂCUT DE KLAUS IOHANNIS: ”CREZI CĂ MIE MI-A FOST FRICĂ DE VREUN CORONAVIRUS?”

Dintre acestea, 13.046 de pacienți au fost declarați vindecați și externați. Toto până sâmbătă, GCS anunța că 1253 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov și Harghita, au decedat.

A fost atins pragul de 6 milioane de infectări cu virusul COVID-19. Câți români de afară sunt infectați

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.074 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.699 în Italia, 561 în Spania, 84 în Franța, 583 în Germania, 87 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 106 de cetățeni români aflați în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 35 în Marea Britanie, 9 în Spania, 6 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

AFLĂ ȘI: LEONARD MIRON A FĂCUT TESTUL! FOSTUL PREZENTATOR DE TELEVIZIUNEA A FOST TESTAT POZITIV CU NOUL CORONAVIRUS

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 22 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 9 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.