Caz șocant în Buzău! Gravidă în luna a opta, infectată cu virusul COVID-19, în urma unui consult

Autor: Anna Caba
Publicat: 31/05/2020 | 16:54
Caz șocant în Buzău! Gravidă în luna a opta, infectată cu virusul COVID-19, în urma unui consult

Ghinionul și imprudența au urmărit-o pe o tânără însărcinată în luna a opta, din Buzău. Femeia a fost infectată cu noul coronavirus în urma unui consult realizat de un medic ginecolog. Ulterior cadrul medical a fost confirmat la rândul lui.

După ce a fost infectată, fără să știe, femeia a mers acasă, unde invitabil a transmis virusul mai departe, îmbolnăvind toată familia. Tânăra asimptomatică a infectat alte patru rude. (CITEȘTE ȘI: REZULTATE PROMIȚĂTOARE! DOUĂ TREIMI DINTRE PACIENȚII INFECTAȚI CU NOUL CORONAVIRUS DIN ROMÂNIA SUNT VINDECAȚI ȘI EXTERNAȚI)

Potrivit autorităţilor de sănătate publică din Buzău, prima dată a fost confirmată cu coronavirus o tânără însărcinată în luna a opta. Se pare că femeia a contacta virusul de la un medic ginecolog, de care a fost consultată la un moment dat. Acesta lucrează în Spitalul din Râmnicul Sărat, iar ulterior bărbatul a fost depistat pozitiv.

După ce tânăra însărcinată a fost confirmată pozitiv, s-a descoperit că au mai fost contaminaţi și soţul acesteia de 32 de ani, cumnata femeii de 26 de ani şi socrii ei, de 57 şi respectiv 60 de ani. (VEZI ȘI: NELU TĂTARU, CU DOAR CÂTEVA ORE ÎNAINTE DE DESCHIDEREA TERASELOR ȘI PLAJELOR: „SUNTEM PE PANTĂ DESCENDENTĂ”)

Toţii cei infectați sunt simptomatici şi au fost transportaţi la spitalul suport din Râmnicu Sărat. În acest caz nefericit ancheta Direcției de Sănătate Publică se află încă în desfăşurare pentru stabilirea tuturor contacţilor gravidei.

Tot în Buzău, duminică a mai fost descoperită contaminată cu noul coronavirus o altă femeie însărcinată, o tânără de 19 ani. În acest caz femeie era simptomatică și  a fost transferată şi internată la Maternitatea Bucur la Spitalul V. Babeş, unde în data de 29 mai a fost testată şi confirmată pozitiv.

În prezent, în România au fost confirmate 19.257 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19, dintre care s-a înregistrat un număr total de 1.262 de decese. În ceea ce privește județul Buzău, aici au fost descoperite 196 de cazuri de coronavirus.

Citește și...