Kera Calița a lansat tomul-album „Plăcerile păcătoase ale gastronomiei”

De: Cancan
Publicat: 18/02/2019 | 08:59

Le-a fost dat Bucureștilor să-și depene povestea glorioasă în stihuirea culinară a Aurorei Nicolau, pe care lumea n-o știe altfel decât Kera Calița a Orașului Vechi, clădit pe lespezile unei pioase amintiri între Mitropolie și Mânăstirea Ivireanului. Însă, dintre filele prăfoase ale hronicii, se ridică și aromele cuhniei-bibliotecă de la Jariștea, unde se țes povești nepieritoare încă din veacul trecut. (CITEȘTE ȘI: ”DUMNEZEUL” MEDICILOR DIN ROMÂNIA ȘI-A CONSTRUIT O SUPER-VILĂ CHIAR ÎN MIJLOCUL UNEI STRĂZI PRINCIPALE!)

Noul ceaslov al bucătăriei feeric iluminat prin secoli poartă curajosul titlu „Plăcerile păcătoase ale gastronomiei”, căci acesta va fi fost dintotdeauna cel mai dulce păcat, care ține de foame deopotrivă inimii pofticioase și burdihanului hospodarului. Și unde, oare, era mai nimerit să aducă în fața obrazelor subțiri ale lumii bune această Biblie a ospitalității dacă nu la teatrul-restaurant de pe Podul Calicilor, ce Jariștea i s-a lăsat ca nume din vechime…

Kera Calița a lansat tomul-album „Plăcerile păcătoase ale gastronomiei”

În filigranul pergamentului tocmit la tipar cu multă iscusință de Kir Postolakis, se vor fi strecurat meniurile pritocite cu „cardamom, galangal, odogaci, grăunțe de genepro și rădăcină de anghelică”, precum la mesele crăiești de altădată. Kera Calița cu înțelepciune a cercetat prin cele bucoavne pentru a aduce la îndemână toate menu-urile și călindarele trebuincioase, să lase moștenire generațiilor viitoare îndrumările, să facă din orișice serbare un spectacol neîntrerupt, picurând în pahare nu doar vinul cel nobil din butiile cele pricopsite, ci și mierea sapienței gastronomice.(NU RATA, AICI: ”PRINȚIȘORUL CONSTRUCȚIILOR” DIN ARDEAL SCHIMBĂ MAȘINILE ÎN FUNCȚIE DE ÎNTÂLNIRI!)