Pe 1 Martie 2023 are loc un exercițiu de alarmare publică în București și Ilfov. Anunțul făcut de ISU

Publicat: 28/02/2023 | 10:59

La data de 1 Martie 2023, în București și Ilfov va avea loc un exercițiu de alarmare publică. ISU a transmis un comunicat prin care explică ce se va întâmpla mâine, între orele 10:00 – 11:00. Iată detaliile mai jos, în articol.

În cursul zilei de miercuri, 1 Martie 2023, va avea loc un exercițiu de alarmare publică atât în București, cât și în Ilfov. În acest sens, reprezentanții ISU au transmis un comunicat prin care explică ce se va întâmpla mâine. Mai cu seamă, exercițiul va avea loc între orele 10:00 și 11:00. Practic, urmează să se verifice funcționalitatea sirenelor din Capitală și din Ilfov.

Vezi și REGULI ESENȚIALE DE URMAT, ÎN CAZ DE CUTREMUR. RAED ARAFAT A EXPLICAT CARE ESTE PRIMUL LUCRU PE CARE TREBUIE SĂ ÎL FACI, CÂND ARE LOC UN SEISM

Exercițiu de alarmare între orele 10:00 – 11:00, în București și Ilfov

Având în vedere acest lucru, reprezentanții inspectoratului pentru situații de urgență au transmis cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările. Este recomandat să fie informate toate persoanele, pentru a nu se crea o panică generală.

„Miercuri, 1 martie 2023, în intervalul orar 10:00-11:00, va avea loc exercițiul pentru transmiterea mesajelor de înștiințare/prealarmare și verificare a funcționării sirenelor de alarmare publică. Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările noastre. Pentru a evita panica, informați membrii familiei asupra acestui exercițiu.

Acest exercițiu este desfășurat în contextul organizării la nivel național a evenimentului Săptămâna Protecției Civile, în perioada 25.02-04.03.2023.

Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate

Prin această verificare urmărim îmbunătățirea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.
Informații generale privind alarmarea publică: https://isubif.ro/local/14436-2/

Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice, au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.

De asemenea, sistemul de înștiințare – alarmare este utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanțe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă. Această metodă destinată protecției populației civile poate fi utilizată și pe timpul conflictelor armate”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al ISUBIF.

Vezi și CE TREBUIE SĂ CONȚINĂ STOCUL DE PROVIZII ÎN CAZ DE RĂZBOI SAU CUTREMUR. SPECIALIȘTII VIN CU SFATURI IMPORTANTE

Sursă foto: Pixabay