Povestea fetiței de 2 ani care a devenit vedetă printre păpușile-gigant

De: Cancan
Publicat: 14/09/2018 | 22:57

La Craiova s-a desfășurat, în perioada 25 august – 1 septembrie, cea de-a cincea ediție a Festivalului Puppets Occupy Street.  Vedeta festivalului, al cărui punct culminant a constat în defilarea unor păpuși-gigant prin centrul orașului, a fost o fetiță de doi ani. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, povestea ei emoționantă, însoțită de imagini unice. (VEZI ȘI: EA ESTE ”MAMA” PĂPUȘILOR DIN FOI DE PORUMB)

Timp de o săptămână, înainte de startul festivalului, participanţii din 17 ţări au creat, într-un laborator uriaș, păpuşile și costumele cu care le-au îmbrăcat.  Punctul forte al festivalului au fost, desigur, păpușile supradimensionate și carele alegorice. (NU RATA, AICI: POVESTEA ANICĂI MARE, CROITOREASA PĂPUȘILOR OȘENEȘTI)

Fetița a simbolizat aurul la marea paradă

Ana a fost vedeta Festivalului „Puppets Occupy Street”

În laboratorul de la centrul multifuncţional din Craiova s-a lucrat la foc continuu. Aici s-au asamblat păpuşile-gigant şi costumaţiile pentru festival. Cea mai mică participantă a fost o fetiţă de doi ani, concepută, în timpul festivalului din 2015. 

„Pentru paradă pregătim, vreau să îi fac o rochiţă micuţei mele pentru că şi ea face parte din paradă, eu voi fi un personaj, un miner, pentru că este ediţia pământului şi trebuie să răscolim pământul să scoatem ce e mai bun şi aici după cum vedeţi va fi bucata mea de aur”, spunea, înainte de marele eveniment, Nuţi Dorobanţu, din Arad, mama Anei, cea mai mică participantă. (VEZI ŞI: A învăţat meserie de la un sticlar surdo-mut. Creează globuri de Crăciun în casa părintească!)

Ana s-a ales cu porecla “Craiovița”

Mica vedetă a Festivalului „Puppets Occupy Street”

Nuți a explicat pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, că fetița a fost concepută chiar la festivalul de acum câţiva ani şi toți o numesc „Craioviţa” acum.  

Păpușile uriașe au pus stăpânire pe oraș

Carele alegorice și păpușile supradimensionate au fost punctele de atracție majore ale festivalului de la Craiova

Puppets Occupy Street, primul și unicul festival de arta animației din România, derulat exclusiv în spații neconvenționale și care aduce la un loc doar artiști independenți și trupe private, a ocupat din nou străzile Craiovei, în deja cunoscuta perioadă 25 august – 1 septembrie, cu cea de-a cincea ediție. 

Păpușari din lumea întreagă, păpuși uriașe, care alegorice, spectacole pe străzi, în parcuri, grădini, piețe publice, ateliere, expoziții diverse au pus Pământul în centrul universului Puppets Occupy Street. Conceptul festivalului a inclus povești, întâmplări și creații care au pus în valoare elementele primordiale, Apa, Focul, Aerul, sub semnul cărora s-au aflat ultimele trei ediții ale festivalului. (CITEŞTE AICI: Este angajată ca arhivar, dar… Povestea uluitoare a coafezei de la ”Românii au Talent”)

Peste 400 de evenimente, oferite gratuit publicului

Puppets Occupy Street – Earth Edition 2018 a însemnat aproape 400 de evenimente, oferite gratuit publicului, desfășurate concomitent în peste 20 de spații

Puppets Occupy Street a fost organizat de Teatrul Colibri și finanțat de Primăria și Consiliul Local Municipal Craiova, bucurându-se de susținerea partenerilor tradiționali din domeniile public și privat: regii autonome, instituții de cultură, forțe de ordine, precum și a unui număr tot mai important de voluntari și sponsori. (NU RATA, AICI: Există un sat din România unde tinerele învaţă să fie gospodine. Şcoala de neveste)

La ediția cu numărul 5 a Festivalului Puppets Occupy Street au participat companii de teatru private și artiști independenți din 17 țări.

Puppets Occupy Street – Earth Edition 2018 a însemnat aproape 400 de evenimente, oferite gratuit publicului, desfășurate concomitent în peste 20 de spații, față de ediția pilot, din 2014, când în cele opt zile de festival s-au organizat 85 de evenimente.  

Festivalul a câștigat simpatia oltenilor

Creat pentru comunitate, festivalul a continuat și în acest an misiunea începută în 2014, aceea de a asigura publicului acces la educație prin teatrul de animație, prin care de asemenea urmărește să dezvolte schimburile interculturale între Craiova și alte orașe ale lumii și să atragă noi categorii de public din diverse medii culturale.  (VEZI ŞI: Un consultant financiar dă ponturi. Îi învaţă pe români cum să facă bani: ”E simplu! Trebuie doar să…”)

Puppets Occupy Street a reușit să câștige încrederea și simpatia craiovenilor, devenind evenimentul pe care și l-au asumat ca fiind al lor, pe care îl așteaptă cu încântare și curiozitate și pentru care primesc în fiecare an admirația și recunoștința organizatorilor.