Prăjitura „Bătută cu brânză”. Numele bizar ţi se pare respingător? Mai gândeşte-te o dată

Publicat: 20/06/2022 | 21:08
Bătută cu brânză. Foto: pixabay.com

Bătuta cu brânză este unul dintre cele mai apreciate deserturi de către români. Rețeta este una ușoară și nu necesită foarte multe ingrediente. Adulții o pot prepara fără probleme alături de cei mic pentru a se putea bucura de puțin timp împreună.

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a obține un desert gustos și savuros în zilele de vară. În continuare vei putea descoperi toți pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a avea parte de o experiență culinară desăvârșită.

VEZI ȘI: DOAMNE, CUM ARATA PRAJITURA ASTA! NE-A LUAT OCHII VERDELE ASTA! CUM FACI DESERTUL FANTA

Prăjitura „Bătută cu brânză”, desertul ușor pe care îl poți pregăti oricând

Familia și prietenii vor aprecia de fiecare dată gustul unei prăjituri făcute în casă, iar ăsta este un lucru pe care mizează multă lume de foarte multe ori. Fie că vrei să îi impresionezi pe cei dragi sau pur și simplu îți dorești să pregătești un desert ușor pentru copii, această rețetă îți va asigura succesul garantat.

Ingredientele de care vei avea nevoie:

  • jumătate de kg de brânză sărată (se poate face și cu dulce)
  • o pungă de stafide (puteți pune câte doriți)
  • 7 ouă
  • 9 linguri de zahăr
  • un pliculeț de zahăr vanilat, un pliculeț de praf de copt
  • 12-13 linguri de făină
  • un iaurt mare
  • o ceașcă de ulei.
  • 450 de grame iaurt 10% grăsime

CITEȘTE ȘI: PRĂJITURA FANTA. SUNT MULTE REȚETE PE INTERNET, DAR VARIANTA ASTA E CEA MAI BUNĂ!

Tot ce trebuie să faceți este să amestecați aceste ingrediente într-un bol destul de mare până veți scăpa de cocoloașe. Treptat, veți observa că veți obține o compoziție omogenă. Luați o tavă mai înaltă, aplicați hârtia de copt și apoi turnați toată compoziția în ea. Înainte de a băga tava la cuptor, încălziți cuptorul la 200 de grade. Prăjitura va trebui să stea la cuptor aproximativ 40-45 de minute, după care trebuie scoasă și lăsată să se răcească minim 30 de minute înainte de a fi pusă pe farfurie. La final, o puteți servi cu  fructe pe deasupra sau doar cu zahăr vanilat.

Valentina Ene
Valentina Ene a ales să lucreze în presă din anul 2019, dar a cochetat cu lumea mondenă încă din liceu. Pasionată de showbiz, dar și de actualitate, s-a alăturat site-ului CANCAN.RO pentru a putea acoperi o paletă cât mai largă de subiecte. Valentina Ene este redactor la site-ul CANCAN.RO, ... citește mai mult