Prăjitura Fanta. Sunt multe rețete pe internet, dar varianta asta e cea mai bună!

Autor: Raluca O.
Publicat: 10/05/2020 | 13:41
Prăjitura Fanta. Sunt multe rețete pe internet, dar varianta asta e cea mai bună!

Prăjitura Fanta este o reţetă delicioasă, un desert ideal pentru weekend, care nu este aşa de complicat de făcut. În cele ce urmează, vă vom prezenta cum să faceţi acest deliciu, fără prea mult efort.

Modul de preparare al prăjiturii Fanta este structurat în trei părţi: pregătirea blatului, pregătirea cremei şi pregătirea glazurii. Pentru a face acest desert, ai nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru prăjitura Fanta

Pentru blat

  • 100 ml ulei
  • 6 linguri zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri făină
  • 6 ouă
  • un pachet praf de copt

Pentru cremă

  • 500 g branză de vaci
  • 200 g unt
  • 150 g zahăr
  • esenţă de vanilie

Pentru glazură

  • 850 ml suc acidulat de portocale (în principiu, se foloseşte suc Fanta, dar poţi folosi orice suc de portocale îţi place)
  • 2 pliculeţe de budincă de vanilie
  • 5 linguri zahăr

Mod de preparare pentru prăjitura Fanta

Primul pas este pregătirea blatului. Se bat gălbenuşurile, apoi se adaugă zahăr şi ulei şi se amestecă până când zahărul s-a topit. Treptat, se adaugă făina amestecată cu cacao şi praf de copt. Într-un bol separat, se bat albuşurile spumă şi se adaugă ulterior peste acest amestec. Toata compoziţia se amestecă până când se omogenizează, apoi se pune pe o tavă tapetată cu făină de copt şi se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Se lasă pentru circa 20-25 de minute la cuptor, apoi se scoate şi se lasă să se răcească.

Următorul pas este pregătirea cremei. Într-un bol mare, se amestecă, cu ajutorul unui mixer, brânza, untul, zahărul şi esenţa de vanilie, până când totul s-a omogenizat. Crema se va întinde apoi peste blat.

La final, mai este de făcut doar glazura. Budinca se prepară conform indicaţiilor de pe pachet, dar diferenţa este că, în loc de lapte, vei folosi sucul de portocale şi zahărul. Se amestecă până când compoziţia devine groasă, apoi se ia de pe foc şi se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă să ajungă la temperatura camerei. După ce s-a întâmplat asta, se întinde peste cremă.

Prăjitura Fanta se lasă la frigider în jur de şase ore, apoi poate fi consumată. Poftă bună!

Citește și...