Un bărbat din Alba Iulia a furat 2.500 de lei dintr-un bancomat printr-o schemă inedită. A fost reținut după 6 luni

Publicat: 14/01/2024 | 15:35
Cum a furat un bărbat din Alba 2.500 de lei dintr-un bancomat / sursă foto: Pixabay

După șase luni de la comiterea infracțiunii, suspectul din Alba Iulia a fost prins. În vara anului trecut, un bărbat de 32 de ani a furat 2.500 de lei dintr-un bancomat, utilizându-se de o schemă. Vezi informațiile mai jos, în articol.

Un bărbat în vârstă de 32 de ani a fost reținut de oamenii legii, la șase luni după ce a comis o infracție. În vara anului trecut, o persoană a mers la un bancomat din Alba Iulia, pentru a scoate bani. Însă, clientul băncii nu ar fi încheiat sesiunea de operaţiuni bancare deschisă contactless.

Cum a rămas o persoană din Alba Iulia fără 2.500 de lei

În acest mod, bărbatul de 32 de ani a accesat contul clientului și a sustras 2.500 de lei prin ATM. Oamenii legii l-au identificat pe bărbatul respectiv, fiind prins la șase luni de la data comiterii faptei. Este vorba despre un bărbat din comuna Berghin. Banii au fost restituiți către victima furtului.

„Din cercetări a rezultat că, la data de 4 iulie 2023, bărbatul ar fi profitat de faptul că o persoană, care ar fi extras bani de la un ATM din Alba Iulia, nu ar fi încheiat sesiunea de operaţiuni bancare deschisă contactless şi ar fi retras, fără drept, suma de 2.500 de lei, din contul acesteia”, informează oficialii Poliţiei judeţene Alba.

Vezi și ȚEAPA CU BANCNOTA DE 20 DE LEI CUMPĂRATĂ CU 2700 DE EURO. SUTE DE ROMÂNI S-AU ÎNGHESUIT SĂ ÎȘI OFERE „PREȚIOȘII BANI”

Mulți români devin „ținte” ale atacatorilor cibernetici sau pierd bani în scheme piramidale

În ultimii doi ani, românii au devenit „ținte” pentru atacatorii cibernetici. De cele mai multe ori, le sunt furate datele personale, inclusiv cele legate de conturile bancare. Au fost efectuate tranzacții ilegale. În altă ordine de idei, există și persoane care au fost atrase în anumite scheme piramidale sau tranzacții, pierzând sume importante de bani. Printre victime se află și un sucevean. A pierdut peste 3.700 de lei și s-a trezit cu un credit de 37.800 de euro pe numele lui. Toată schema a avut loc de la distanță, fără ca victima să își dea seama rapid de ce s-a întâmplat. La bază a fost și o promisiune, iar escrocheria online atinsese un nivel înalt. Povestea pe larg poate fi citită AICI.

Citește și CE A PĂȚIT UN GERMAN, DUPĂ CE A SCOS 1.400 DE EURO DE LA BANCOMAT, PENTRU A AJUTA UN ROMÂN. CÂȚI LEI A PRIMIT ÎN SCHIMB, DE FAPT

Sursă foto: Pixabay